Колко време загрява М50Б20 ванос
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- joreto_88
- младши ентусиаст
-
- Кара: '01 E46 318Ci
Колко време загрява М50Б20 ванос
Понеже не открих нищо с търсачката пускам нова тема.
Интересува ме при изрядни темп. датчици и термостат колко време е необходимо на M50В20 ванос да загрее до работна температура? Преди малко запалих колата (1-ви старт за деня), на борда показваше +9 градуса и я оставих да работи без да я форсирам и да я движа. На 10-тата минута излезна от синята зона, на 20-тата беше на 1-вото деление, а на 30-тата се закова на средата и отвори термостата. Интересува ме така ли трябва да бъде и всичко ли е изрядно според вас? Имам леки съмнения за термостата, понеже на 2-пъти и то през лятото ми се случи от средата да падне на 1-вото деление по време на движение, и затова пускам темата. Иначе си загрява, има си парно и то доста силно, но според мене доста време отнема. Двама приятели имат М52В20 и загряват доста по-бързо, но това го дължа на алуминиевите блокове и по-бързия топлообмен. А при мен докато се напече тая чугунена планина... Нека по-компетентните и тези които имат по-дълго време от мен такива мотори да кажат своите мнения и виждания. Благодаря предварително!
Поздрави!
Интересува ме при изрядни темп. датчици и термостат колко време е необходимо на M50В20 ванос да загрее до работна температура? Преди малко запалих колата (1-ви старт за деня), на борда показваше +9 градуса и я оставих да работи без да я форсирам и да я движа. На 10-тата минута излезна от синята зона, на 20-тата беше на 1-вото деление, а на 30-тата се закова на средата и отвори термостата. Интересува ме така ли трябва да бъде и всичко ли е изрядно според вас? Имам леки съмнения за термостата, понеже на 2-пъти и то през лятото ми се случи от средата да падне на 1-вото деление по време на движение, и затова пускам темата. Иначе си загрява, има си парно и то доста силно, но според мене доста време отнема. Двама приятели имат М52В20 и загряват доста по-бързо, но това го дължа на алуминиевите блокове и по-бързия топлообмен. А при мен докато се напече тая чугунена планина... Нека по-компетентните и тези които имат по-дълго време от мен такива мотори да кажат своите мнения и виждания. Благодаря предварително!
Поздрави!
- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
- Кара: По-долу изброеното...
- Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.
Re: Колко време загрява М50Б20 ванос
Щом по време на движение е започнала да пада температурата,гаранция е тръганл термостата.
На място моя заграва за около 15мин.при такива външни температури.
На място моя заграва за около 15мин.при такива външни температури.

Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!
- dan4o_powera
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 320I Coupe
сменяи термоста тръгнал е щом по време на каране ти е спаднала градуси
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Щом пада температурата е за смяна, моята преди загряваше като тръгна от Хасково на Пловдив чак, иначе никога не оставяй колата за загрява на място, ичакваи най много минута две и тръгвай, нека да загрява на ход!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- jbankov
- ентусиаст
-
- Кара: e46 M54 '01
- Xscape
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 320 Ci
- Детайли за колата: Black, M6 Rims
И аз съм с тоя матор в момента... та - термостата е 20-30 кинта, ходи си купи 1 нов, смени си го пред блока за 20-30 минути и не го мисли повече 

Think. Believe. Dream. Dare...
- Biogame
- старши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
- Мечтае да кара: Всичко що е BMW
- Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++
30 минути е доста време.Според мен трябва поне на 10-15 минута в движение да е загряла вече.
И не оставяй колата да загрява на място,не е хубаво така.
И не оставяй колата да загрява на място,не е хубаво така.

- joreto_88
- младши ентусиаст
-
- Кара: '01 E46 318Ci
Xscape написа:И аз съм с тоя матор в момента... та - термостата е 20-30 кинта, ходи си купи 1 нов, смени си го пред блока за 20-30 минути и не го мисли повече
А дали да си взема няколко пъти от тези или да си взема един път за 75лв от Дару Кар оригинален. Тук във форума не едно мнение съм чел че някой си е купувал 2-3 термостата и накрая пак се е стигало до Дару Кар. 2-3х30лв или 1х75лв?
Biogame написа:...И не оставяй колата да загрява на място,не е хубаво така.
Досега не съм го правил. Това беше изключение, просто да засека за колко време ще загрее без да я натоварвам. Иначе се качвам лятото паля изчаквам 1-2 мин и тръгвам, някой път даже и веднага тръгвам. През зимата отварям, паля, чистя снега и свалям леда от стъклата и тогава тръгвам. Принципно някъде около 5-10 мин отнема заниманието и като влзена вътре при -4, -5 градуса за това време стралката е по средата на синята зона. До работата докато ида (2-3км) и е вече на 1-вото деление, но вече трябва да гася колата. Лятото същата работа, само дето не работи 10 мин, а 1-2.
- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
- Кара: По-долу изброеното...
- Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.
Ми аз си взех за 10лв.втора ръка от познат,но знаех че 100% е читав.

Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!
- sinster
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36 М52B20
- Детайли за колата: ...най-бавната в Пловдив :)
скоро сменях и е около 20 кинта нов, немски от Ауто 1 / те принципно предлагат доста качествени части и консумативи/, но 75 лв. ми се струват малко много за *консуматив.
...burn your tyres , not your soul.....

- Biogame
- старши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
- Мечтае да кара: Всичко що е BMW
- Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++
Те термостатите за шестаците са по евтини от колкото за М43мотора.

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Проблема е ясен, сменяй термостата.... и както е тръгнало (преди зимата) смени и антифриза... 

12 мнения
• Страница 1 от 1