кората на вратата

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318d
Мечтае да кара: всички от марката БМВ

кората на вратата

Мнение от kmet » 16 Юни 2005, 12:25

Здравей те
как се маха кората на вратата защото като отворя прозореца до половината и повече дрънка като я затварям

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 16 Юни 2005, 13:10

първо развиваш болчетата на дръжката ,после внимателно с тънка отверка изваждаш държачите на кората ,те са пласмасови много чупливи по цялата обиколка на кората ,и си готов .. дрънченето на смъкнат прозорец най вероятно е от паднали гумени водачи на стъклото ,просто ги слагаш на мястото им.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d Mpaket

Мнение от vladimirbr » 16 Юни 2005, 13:44

На моята кола дрънкат предните врати, като ги заключа дрънкат по малко. Някои да знае нещо?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Shubret0069 » 16 Юни 2005, 21:58

Аз знам. тая седмица не помня вече колко пъти свалях тея кори :mhihi:
Най-вероятно са ти счупени или липсват тея пластмасовите щипки дето държат корите. Само искам да отбележа, че зада свалите корите не трябва да се свалят тея тапицираните парчета. ( Те не се свалят) Аз обаче не знаех и започнах първо с тях :mhihi: , сега едната се разкачва от време на време. Някаде из форума четох че е добре да се започне с долната част на кората и можеби е така, лявата я свалях така и няма проблеми а другата ще трябва да я ремонтирам малко. Палчетата за заключване на вратите са на винт а тея пласмасовите работи под дръжката за отваряне се избутват напред. Под дръжката за затваряне има две капачки а под тях винтове, те също трябва да се развият.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318d
Мечтае да кара: всички от марката БМВ

Мнение от kmet » 17 Юни 2005, 9:35

благодаря бяхте много точни.Свалясе дръжката /врътката/ два болта до дръжката за затваряне и пласмасата за отварянето после леко с отверка се освобождават щипките.Всичко мина ОК Познахте и повредата уплатнението на водача на стъклото

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d Mpaket

Мнение от vladimirbr » 17 Юни 2005, 12:51

Аз ги свалях 100 пъти, щипките са наред, но скърцат, лявата повече, ако я заключа почти не скърца

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 17 Юни 2005, 13:51

и мойта лявата скърца като сам в движение и така не мога да го оправя .. старото и то си скърцаше хем му слагах нови щипки и нямам идея кфо да му направя вече :help:

Потребител
Аватар
Кара: каквото му падне

Мнение от plamenM » 09 Юли 2005, 20:58

И моята скарца , много е дразнещо. Не помня вече колко пъти сам я свалял . Последно четох че имало ефект ако се намаже целия ръб на кората с восък, да не скърца в метала, ама нямам нерви вече. Ако някой пробва да пише два реда.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от BAYRON » 19 Юли 2005, 23:21

Вижте лепят се едни дунапрени вътре на ламарината те са дунапренени ленти и се оставя място за ключалката и там движещите части след това ако имате някой щипки счупени отивате в дару кар там са стотинки / казвам в дару щото ония знаят кво да ви дадат/ и си ги сменяте ,така те нормално са хлабави и Вие сложете еди гумички между щипката и леглото което е залепено на кората , аз имам няколко такива по вратите мисля оргинално са сложени тия гуменца , така вратата се уплътнява твърдо и хубаво прилепва и не скърца .
забележка
тези които са с ел джаможе да внимават щото поле прозореца по- трудно се движи обаче става чук

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F11

Мнение от valeto » 20 Юли 2005, 10:31

на мен пък ми скърцат стъклата като ги свалям,направо полудявам,но не ми се ще да свалям кори,ще вземат да се разпаянтат и моите и после....:-)))))

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от BAYRON » 21 Юли 2005, 16:42

valeto написа:на мен пък ми скърцат стъклата като ги свалям,направо полудявам,но не ми се ще да свалям кори,ще вземат да се разпаянтат и моите и после....:-)))))

не ги мии няколко дена и ще се опявят :confused:

Назад към E36