Губене на мощност

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Губене на мощност

Мнение от whispersound » 04 Дек 2009, 17:51

Здравейте.Цяла седмица четох из форума сходни проблеми с моя ,пробвах някои неща ,но проблема остана.Затова ще питам,за по сигурно.Става въпрос за Е36 318i 91г.Модела на двигателя за съжаление не мога да ви кажа (до там не разбирам).Та проблема е следния: когато подам газ двигателя умалява и започва да претриса и ауспуха пука ,с големи усилия потегля и върви някак си запушено.Ходих при двама майстора и двамата ми казаха разпределителен вал и кобилици.Ценатаа беше доста соленаа ,та реших да пробвам по домашно му.Свалих дистрибутора ,беше в окаяно състояние,смених го с нов,по кабелите нямаше (видими) прекъсвания,свещите имаха доста нагар, смених ги ,не със нови.и колата пропя.До третото палене ,когато заиграха оборотите, и проблема с мошноста се появи, но на моменти.Свалих стъпковото моторче изчистих го,свалих свещите бяха пак нагорели,не по керамиката само в основата.Изчистих ги ,сложих моторчето,и оборотите си забиха и колата си вървеше перфектно (два дена).Пак се появи проблема с мощноста и пак се оказа че свещите за нагорели.Не съм ги сменял с нови ,но си мисля че и новите ще нацапа.Възможно ли е това наистина да е от вала ,маслото не го бара , пък и си върви перфектно докато не изцапа свещите.Остана да вида дебитомера ,и сондата (разхода стана 15),но сондата не я отчете на диагностиката.Ще човъркам още малко ,но ако имате предложения ще съм ви благодарен

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: за кеф

Re: Губене на мощност

Мнение от DANGER » 04 Дек 2009, 21:51

Колега провери си регулатора за налягането на бензина, имах подобни проблеми и чак на 5-ти сервиз на който отидох ми решиха проблема.
Кефа цена няма!!!

Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от whispersound » 05 Дек 2009, 15:39

А да питам: къде се намира този регулатор?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: за кеф

Мнение от DANGER » 05 Дек 2009, 19:00

На бензиновата рейка (на релсата на която са дюзите).
Кефа цена няма!!!

Изображение

Назад към E36