въпрос - светна ми испекция на маслото Е36
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- stojan86200
- Потребител
-
въпрос - светна ми испекция на маслото Е36
Здравейте колеги , преди ден ми светна надписа "инспекция на маслото" .
Маслото е Мобил S 10-40 сменяно е април - май месец и е на не повече от 3000км.
При контакт светва надписа и после като запаля гасне заедно с диодите.
Интересното е ,че светят само зелените диоди (изгаснал е само един от тях ), не са светнали жълтия и червения.
Мотора е М40 1,6 и преди примерно 800-900 км му сменяхме вал ,кубилици, повдигачи (ако има значение нещо .... знам ли )
Със същото масло карам и другата си кола Ауди вече втори път и слагам такова ,верно тя няма "инспкция" , но не ми го харчи , не чука , незнам може би е калпаво самото масло или БМВ-то не го харесва.....
Ако някой се е сблъсквал с такъв проблем да сподели.
Да хвърлям маслото или да го изчистят на ново.
Маслото е Мобил S 10-40 сменяно е април - май месец и е на не повече от 3000км.
При контакт светва надписа и после като запаля гасне заедно с диодите.
Интересното е ,че светят само зелените диоди (изгаснал е само един от тях ), не са светнали жълтия и червения.
Мотора е М40 1,6 и преди примерно 800-900 км му сменяхме вал ,кубилици, повдигачи (ако има значение нещо .... знам ли )
Със същото масло карам и другата си кола Ауди вече втори път и слагам такова ,верно тя няма "инспкция" , но не ми го харчи , не чука , незнам може би е калпаво самото масло или БМВ-то не го харесва.....
Ако някой се е сблъсквал с такъв проблем да сподели.
Да хвърлям маслото или да го изчистят на ново.
- petio_bmw 318is
- ентусиаст
-
- Кара: M42 POWER
Re: въпрос - светна ми испекция на маслото Е36
Щом ти е светнал надписа ,значи трябва да въртиш повече гуми иначе ще се пресече маслото
Тва си е светнало за профилактика да отидеш в сервиз да ти прегледат колата.Може да си караш спокоино,а ако ти пречи иди да ти го изчистат и няма да ти свети повече.

Тва си е светнало за профилактика да отидеш в сервиз да ти прегледат колата.Може да си караш спокоино,а ако ти пречи иди да ти го изчистат и няма да ти свети повече.

- stojan86200
- Потребител
-
Това трябва да е наистина. Сега се сетих че се задават такива интервали за различни обслужвания ,и явно е дошло време да напомни
- petio_bmw 318is
- ентусиаст
-
- Кара: M42 POWER
stojan86200 написа:Това трябва да е наистина. Сега се сетих че се задават такива интервали за различни обслужвания ,и явно е дошло време да напомни

4 мнения
• Страница 1 от 1