Проблем съединител...
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- Sofiqneca
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Велосипед
Проблем съединител...
Здравейте колеги.
Първо моля да бъда извинен, ако я има темата някъде - рових доста време и не намерих нещо близко до моя проблем.
Към проблема. Преди няколко дена си взех Е36 318ис м42. Наложи се да си го докарам сам от провинцията и се видях в чудо. Скоростите ги няма никви, трябваше когато сменям скоростите да натискам като луд съединитела плътно до долу - само тогава имаше ефект. Забелязах че при изключен мотор скоростите влизат супер дори и без съединител.
Ще бъда благодарен, ако помогнете по проблема.

Първо моля да бъда извинен, ако я има темата някъде - рових доста време и не намерих нещо близко до моя проблем.
Към проблема. Преди няколко дена си взех Е36 318ис м42. Наложи се да си го докарам сам от провинцията и се видях в чудо. Скоростите ги няма никви, трябваше когато сменям скоростите да натискам като луд съединитела плътно до долу - само тогава имаше ефект. Забелязах че при изключен мотор скоростите влизат супер дори и без съединител.
Ще бъда благодарен, ако помогнете по проблема.

Re: Проблем съединител...
Най-вероятно е главния или работния цилиндър на съединителя (не отделя напълно)
Друга възможност е счупена пластина на притискателния диск
Друга възможност е счупена пластина на притискателния диск
- Sofiqneca
- кандидат ентусиаст
-
Само това ли биха могли да са причините ? Ако е "ДА" моля да се заключи темата, но ако има още какво да се каже по моя проблем, моля споделете. 

- dangerous
- младши ентусиаст
-
ами необезвъздушена система,счупена ябълка на вилката,зверски износен феродов диск и то почти не останаха неща за описване.
Застъпваш от единия край към другия.
Успех.
Застъпваш от единия край към другия.
Успех.

Колко BMW-та изпих в тея кръчми!!!
-Колко "Nm" налягане са нужни за стягането на болтовете на капака за винтилите?
- ясен николов
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: само бмв та
- Детайли за колата: много бърза
мирише много на сваляне на скорости и купуване на съидинител
около 400 с работата всичко колега

- Sofiqneca
- кандидат ентусиаст
-
ясен николов написа:мирише много на сваляне на скорости и купуване на съидинителоколо 400 с работата всичко колега
Точно това ме притесняваше да не е, трябва да се свали да се види, но аз съм много скаран и ще видя някой който разбира. Затова пуснах темата някой който разбира да си каже мнението и да се подготвя психически и джобно колко ще ми струва цялата операция....
Sofiqneca написа:ясен николов написа:мирише много на сваляне на скорости и купуване на съидинителоколо 400 с работата всичко колега
Точно това ме притесняваше да не е, трябва да се свали да се види, но аз съм много скаран и ще видя някой който разбира. Затова пуснах темата някой който разбира да си каже мнението и да се подготвя психически и джобно колко ще ми струва цялата операция....
айде не се притеснявай толкова .... една скоростна кутия върви 150-200лв..... успех!
П.П. Ти тая кола не я ли кара преди да я купиш?!?
- Sofiqneca
- кандидат ентусиаст
-
Denev написа:Sofiqneca написа:ясен николов написа:мирише много на сваляне на скорости и купуване на съидинителоколо 400 с работата всичко колега
айде не се притеснявай толкова .... една скоростна кутия върви 150-200лв..... успех!
П.П. Ти тая кола не я ли кара преди да я купиш?!?
Карах я цели 100 километра, но ми се каза че трябва да се обезвъздуши системата, после чух друго мнение за няква помпа на съединитела, и най накрая реших да ви питам и вас - хората които карат вярната марка

- metodi80
- старши ентусиаст
-
Sofiqneca написа:
Карах я цели 100 километра, но ми се каза че трябва да се обезвъздуши системата, после чух друго мнение за няква помпа на съединитела, и най накрая реших да ви питам и вас - хората които карат вярната марка
Марката е вярна , но тоя проблем е кофти и може да са няколко "неща" (както вече колегите казаха ...). Как купувате коли , които още при теста правят проблеми и то сериозни , не знам ...

- CooL123Es
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 528i e60 530d e61 535d
виж как ти е спирачната течност и ако я няма е помпата на саединителят и ще минеш по евтино при мен това се оказа успех
- Sofiqneca
- кандидат ентусиаст
-
metodi80 написа:Sofiqneca написа:
Марката е вярна , но тоя проблем е кофти и може да са няколко "неща" (както вече колегите казаха ...). Как купувате коли , които още при теста правят проблеми и то сериозни , не знам ...Решението е да се отвори и да се види ... ако си "ентусиаст" и смяташ да се спавиш сам с проблема , то виж в раздел полезни теми , там може да намериш отговора на въпроса си .... ако ли не - бягай на майстор ...
Колега, взех я макар и с тоя съединител, защото я взимам на лизинг с някви си стартови 300 точки. Та колата ще ми излезе не повече от 2400лв..Затова се прежалих с този съединител. Относно въпроса ти дали съм ентусиаст - ДА такъв съм. От като взех БМВ преди около месец съм изчел 80% от форума и съм се запалил на макс - най - ми хареса как други колеги взимат някакви доста зле изглеждащи коли и с мерак се почват красотите : М-брони, прагове, фарове, джанти - сичко М пакет. Моята мисия е същата от обикновенно "раздрънкано" БМВ 318ис ще се стремя на пръв поглед като го види някой да си каже "Ех каква красива М-ка"

CooL123Es написа:виж как ти е спирачната течност и ако я няма е помпата на саединителят и ще минеш по евтино при мен това се оказа успех
Колега течност има проверил съм, поне това сам можах да свърша

- dangerous
- младши ентусиаст
-
Еми да ти е честита колега и само да те радва и ти нея с ентусиазма си.
И сега си купи комплект съединител сменяш и после почваш с ///М ъпгрейда
Намери колегата Laviatan от форума-хубави части на антикризисни цени

Колко BMW-та изпих в тея кръчми!!!
- Sofiqneca
- кандидат ентусиаст
-
dangerous написа:Еми да ти е честита колега и само да те радва и ти нея с ентусиазма си.
Точно това ме притеснява колега, да не се окаже цял съединител, а нещо дребно по него затова пуснах тема тук...
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Няма смисъл от повече гадаене. Мисля, че разбра какво трябва да се разглоби, като го оправиш, напиши тук решението на проблема, за да могат други да го намерят с търсачката, вместо да пускат нова тема.
Never mistake motion for action...
- bmw55
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330xd && 525d
- Мечтае да кара: В европейска България
Колега за тоя твоя мотор съединителя е 200лв а работата 100лв демек 300лв даже се свържи със колегата "E_34"
да ти го намери със 15% отстъпка и ремонт може да ти предложи!
да ти го намери със 15% отстъпка и ремонт може да ти предложи!
Бъди честен пък да става квото ще
15 мнения
• Страница 1 от 1