Интересува ме маслото в деферинциала и скоростната кутия
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
Интересува ме маслото в деферинциала и скоростната кутия
Кажете ми какво масло и колко е нужно за да се смени в деферинциала и скоростната кутия.
Другото което е как става смяната специално за скоростната кутия. Интересува ме заз Е-36 със и без шпер. Знам само че трябва да е пълна синтетика, но нищо повече.
Ще се радвам някой да откликне, защото това е нещо което също трябва да се сменя, а го оставяме чак когато засвири дефиринцяла или зазпочнат да хъркат скоростите при включване.
Другото което е как става смяната специално за скоростната кутия. Интересува ме заз Е-36 със и без шпер. Знам само че трябва да е пълна синтетика, но нищо повече.
Ще се радвам някой да откликне, защото това е нещо което също трябва да се сменя, а го оставяме чак когато засвири дефиринцяла или зазпочнат да хъркат скоростите при включване.

Приятелите идват и си отиват, а враговете се натрупват.
отиваш в дару и си купуваш .. 2те масла сигурно около 50лв ще ти струват.. кофтито е поне при мен и скоростната и диф-а събират 2.1литра и трябва да си купиш по 3 литра ;( .. за скоростната се слага същото като за сервото ATF Dexron II (мисля това беше
) .. а за диф-а ми дадоха някав Castrol .. там на място щи кажат
.. смяната я правих в сервиз .. за по 5-10лв .. иначе елементарно става но не ми се занимава .. както и за повечето други дребни неща 

- CheGevara
- Weißwurst-Fresser
-
- Кара: F40
диференциала събира 1 л. а скоростната 1.5 л. ВАЖНО: вземи само маслатата които са препоръчани от БМВ, иначе ще купуваш нови диф. и скоростна!
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
аве по 1.1 ги дават ама 1л стигат ,аз от бая време си карам така ,сменям си го редовно .. а това за новия диф и кутия е малко пресилено ,за кутията става произволен АТФ ,а за дифа произволно диференциално масло( за шперовете с добавка) .
- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
1 л. масло събират и кутията и дифа.Аз сложих АТФ оригинално на БМВ
в скоростната кутия и 80W90 ELF в дифа и проблеми не е имало.
в скоростната кутия и 80W90 ELF в дифа и проблеми не е имало.
8 мнения
• Страница 1 от 1