Масло в колекторите от каде ?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 730д
Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5

Re: Масло в колекторите от каде ?

Мнение от Пресиян Василев » 19 Ное 2009, 22:27

Маслото в смукателния колектор на ТДС,бил тои 2,5 или 1,7 ,комбинирано се сьбира от вентилацията на мотора и от турбокомпресора,но всичко е в определени граници,някои да се сеща че тдс сьщо има филтьр ,макар и мрежест в капака на клапаните.Когато този тьинаречен фитьр се задрьсти,започва да рьга масло кьм смукателните колектори откьм филтьр турбина и така нататьк.Преди да се вземат някькви сероизни решения е добре да се свали капака на клапаните и мрежата да се изчисти.Неината роля е да завихря парите да се охладят в известна степен и да се окапят в главата,като малка част от парите ще отидьт в фильтра.След като мрежата е запушена буквално при повече обороти и горещ мотор кьм вьздушния филтьр и турбината постьпва течно масло,и после що колектора е омаслен.
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.

Аватар
Кара: BMW 318 tds
Мечтае да кара: 730D
Детайли за колата: 318 пе4ка стига толкоз......

Мнение от iv4ooo89 » 19 Ное 2009, 22:57

ясно....имам у друго питане,тоя мотор има ли филтър за картерни газове ? аз гледах и не намирам?
Изображение
Моля, повече не използвай подписа си за реклама, ще получиш БАН!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 730д
Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5

Мнение от Пресиян Василев » 19 Ное 2009, 23:07

iv4ooo89 написа:ясно....имам у друго питане,тоя мотор има ли филтър за картерни газове ? аз гледах и не намирам?

Горният ми пост прочете ли?мрежестия филтьр в капака на клапаните е само тои изпьлнява горе долу тази роля.конкретен филтьр картерни газове има само Д мотора
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drmirchev » 20 Ное 2009, 23:10

Не гледах оборотите колко точно бяха ама си беше в червеничкото. И аз съм потресен, нали ми е новичкта трябваше да видя колко и е душичката :twisted: . маркуча за сега няма да го пипам мисля че и така си е добре. По скоро ще да видя този филтър за който спомена presko79 може би е по-добрия вариант :yes:

Предишна

Назад към E36