проблем капачка на парно

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

проблем капачка на парно

Мнение от nazo1976 » 18 Ное 2009, 11:08

изтича течност из под капачката като вулкан от какво е колеги помагайте спешно предваритално благодаря

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 M54 '01

Re: проблем капачка на парно

Мнение от jbankov » 18 Ное 2009, 11:20

Колега,за коя капачка става въпрос???Тази на разширителния съд ли?Ако е тя-сменяй незабавно!!!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nazo1976 » 18 Ное 2009, 11:34

jbankov написа:Колега,за коя капачка става въпрос???Тази на разширителния съд ли?Ако е тя-сменяй незабавно!!!

капачката на казанчето до радиатора отдолу на капачката пише 200 такава ли да взема сигурен ли си че в това е проблема

ентусиаст
Аватар
Кара: M42 POWER

Мнение от petio_bmw 318is » 18 Ное 2009, 11:45

да смени я и новата като я разклатиш трябва да тропа

ентусиаст
Аватар

Мнение от jbankov » 18 Ное 2009, 11:51

Да,колега,сменяй капачката без да се притесняваш.Аз мойта я смених преди 3 седмици-нова в Дару е 30,14лв.Втора употреба ако вземеш може да се окаже същатата като твойта в момента!
Успех!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nazo1976 » 19 Ное 2009, 16:00

мерси на всички но проблема си остана :|

ентусиаст
Аватар

Мнение от jbankov » 19 Ное 2009, 16:30

а от къде взе новата капачка???
Писал съм ти в другата тема!....която я заключиха :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nazo1976 » 19 Ное 2009, 16:51

jbankov написа:а от къде взе новата капачка???
Писал съм ти в другата тема!....която я заключиха :)

от обикновен магазин в разград поръчаха я от русе същата на вид като старата

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nazo1976 » 19 Ное 2009, 16:54

ако някой знае за кво става въпрос по заключената тема кофти работа може да сподели тука мерси на отзовалите се

ентусиаст
Аватар

Мнение от jbankov » 19 Ное 2009, 16:56

Колега,ти прочете ли това ,което съм ти написал?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nazo1976 » 19 Ное 2009, 17:09

jbankov написа:Колега,ти прочете ли това ,което съм ти написал?

тя изтича за нула време къде се намират тези пръстени и по кокво мого до различа оригинална капачка от менте та са напълно еднакви :banghead:сега ще я запала да загрее ище видя от къде точно тече

ентусиаст
Аватар

Мнение от jbankov » 19 Ное 2009, 17:17

nazo1976 написа:
jbankov написа:Колега,ти прочете ли това ,което съм ти написал?

тя изтича за нула време къде се намират тези пръстени и по кокво мого до различа оригинална капачка от менте та са напълно еднакви :banghead:сега ще я запала да загрее ище видя от къде точно тече

Нз каква е разликата на външен вид между едната и другата,но знам ,че оригиналната си е ОК.
Относно теча....аз се занимавах с тапия радиатор и казанче 2 седмици.Накрая спря.Четох много по въпроса и затова ти казвам какво може да е.Виж дали тече наистина от капачката,долу където е снадката м/у радиатора и казанчето,винт-а за обезвъздушаване или някъде от другаде.Бях чел една тема на колегата Smoocki,че може и да ти се отчупи парче от пластмасата,където ти влиза горния маркуч под капачката и отива към термостата.При мен имаше и друг проблем-там където се навиваше винта ми течеше,самата пластамаса на радиатора беше се пукнала,но и товас оправих.ТРЯБВА ДА ЛОКАЛИЗИРАШ ТЕЧА!!!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nazo1976 » 19 Ное 2009, 18:48

старата тропа новата не като я разклатиш знячи долях сложих старата пастепенно нивото се дигна до горе и протече от горе сложих новата и почна да капе леко от долу някъде прокапе и спре след малко пак горе почти не мърда но течноста сякаш играе свалям новата и пак слагам старата леко качва и се включва перката и сваля така пет пъти от долу нито капка :shock: абе перфектно слагам пак новата същото нито капка дори и като я загасих не мърда сега оставих старата утре ще вида кво е положението та си мисла дали ми се ебава датчика на радиятора и не се включва и за тва прегрява и изхвърля течност щото колко време работи навън нищо не изтичи само в началото малко дето прокапа ама сигурно е било в повече знам ли само не видях в началото като дигна нивото до горе и протече дали се включи перката :banghead: та утре ще хода да го видят тоя датчик дали е ок а от термостата дали може да прави проблем като е отворен постоянно макар че цяло лято беше ок

ентусиаст
Аватар

Мнение от jbankov » 19 Ное 2009, 19:09

Датчика е с друго предназначение.Това както ми го обясняваш ме води до мисълта-КАПАЧКА/ ела да пробваме ако имаш път към сф/ или качествено обезвъздушаване,но тези не изключват варианта за О-пръстените!Нека и други колеги да кажат,че аз почнах да се повтарям :dunno: Дано оправиш проблема,аз бях така 2 седмици и всеки ми казваше нов радиатор :)Ама все още съм със стария :winky:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nazo1976 » 19 Ное 2009, 20:13

jbankov написа:Датчика е с друго предназначение.Това както ми го обясняваш ме води до мисълта-КАПАЧКА/ ела да пробваме ако имаш път към сф/ или качествено обезвъздушаване,но тези не изключват варианта за О-пръстените!Нека и други колеги да кажат,че аз почнах да се повтарям :dunno: Дано оправиш проблема,аз бях така 2 седмици и всеки ми казваше нов радиатор :)Ама все още съм със стария :winky:

аз съм от софето бре :mhihi: утре следобед съм свободен ако искаш дай координати на лс и да се видиме ако не утре кога кажеш аз пак я погледнах не е мръднала и то други нема малко сме тия с е36 :mhihi:

Назад към E36