Схема на пиновете на таблото.

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Схема на пиновете на таблото.

Мнение от KUM4o » 16 Ное 2009, 14:00

Имам проблем с лампата на акумулатора не свети нито на контакт нито при запален двигател.Мислих ,че проблема ми е в динамото ,но се оказа ,че имам прекъснат кабел някъде.Ходих на жичкаджия и човека ми взе един кабел от динамото и друг от акумулатора и пробва с една лампа и след запалване тя си гасне и си зарежда на 13.5-14 волта на празен ход.Молбата ми е ако някой има схемата на таблото или може да ми даде насока кои кабели да проверя.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Re: Схема на пиновете на таблото.

Мнение от Giovanni » 17 Ное 2009, 0:16

Колега не си писал да си проверил самата крушка в таблото дали е здрава.

Ако работи, ето ти кабела:

Изображение

Pin 6 на Х17 (синята букса отзад на таблото)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от KUM4o » 17 Ное 2009, 1:42

Самата крушка в таблото е редовна не е изгоряла.Утре ще меря с мултицеда да видя какво ще покаже уреда дали е прекъснат кабела.

Сега проверих с мултицед веригата от синята букса до крушката за акумулатора.На пин 5 и пин 6 показва някакви стойности като стойностите на пин 5 са по големи ,а на всички други пинове показва стойност 1 ,фактически няма верига ,което е нормално.Значи от буксата до лампата веригата е ок и няма повреди и сега остава да търся къде е прекъснат кабела.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от KUM4o » 17 Ное 2009, 20:38

Оправих си проблема благодарение на колегата Giovanni ,който ми помогна да го открия.Имах прекъснат минусов кабел ,който тръгва от динамото и за това не ми е светвала лампата за акумулатора.
Изображение

Назад към E36