Възможно ли е от водачите на клапаните да духа вътре в ОС
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
Възможно ли е от водачите на клапаните да духа вътре в ОС
Колеги извинявам се но , искам да попитам дали е възможно от водачите на клапаните да духа вътре в ОХЛАДИТЕЛНАТА СИСТЕМА , защото обезвъздуших си системата и след 2 3 дена почна да излиза пак антифриза и да загрява , после нова капачка си купих за 2 дена добре и после пак влиза от някаде въздух , сега ходих до сливен да ми видят главата ще сменя и гарнитурата ( в крайна сметка главата е здрава няма проблем) , искам да питам възможно ли е и от другаде да прави проблем димек да влиза от някаде въздух???
Re: Възможно ли е от водачите на клапаните да духа вътре в ОС
Нищо не каза за състоянието на водната помпа, термостата и виското. А, главата снимана ли е или ей тъй, на око са решили, че е наред. Ако и главата е наред, тогава имаш шупла нейде измежду цилиндрите. Така си мисля аз, де. Нека и колегите се изкажат. Каква е моторетката?
"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Със сигурност не е от водачите на клапаните... колегата те попита за другите неща по ох. система,дай повече инфо,никой няма да ти открадне мотора ако го напишеш какъв е
.

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- ned_gm28
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 I Touring
- Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003
Не,няма как от водачи на клапани да ти "духа" в охладителната система,обаче от крива,или спукана глава-да 

колеги , неска си взех главата няма проблем всичко ок , водната помпа е добре , термостата е добре , няма проблеми с тях , някаква друга информация? моторетката е 316i е36 Compact , 102 коня m40 engine ;] ,нещо друго да ви интерсува мерси предварително
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
mislead написа:колеги , неска си взех главата няма проблем всичко ок , водната помпа е добре , термостата е добре , няма проблеми с тях , някаква друга информация? моторетката е 316i е36 Compact , 102 коня m40 engine ;] ,нещо друго да ви интерсува мерси предварително
абе ти от де го извади тоя компакт с М40 engine

- bobreti
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320д
- Мечтае да кара: M550d
mislead написа:Колеги извинявам се но , искам да попитам дали е възможно от водачите на клапаните да духа вътре в ОХЛАДИТЕЛНАТА СИСТЕМА , защото обезвъздуших си системата и след 2 3 дена почна да излиза пак антифриза и да загрява , после нова капачка си купих за 2 дена добре и после пак влиза от някаде въздух , сега ходих до сливен да ми видят главата ще сменя и гарнитурата ( в крайна сметка главата е здрава няма проблем) , искам да питам възможно ли е и от другаде да прави проблем димек да влиза от някаде въздух???
колега задължително трябва да се пусне една струшка на главата може да е крива и само на стенд ще се види ако я гледат на око дали има проблем бегай бързо от там
няма баце , аз ходих до сливен там ги надуват преглеждат ги ако има нещо гумички за смяна всичко правят те си знаят момчетата
утре ми я събират майстора и ще видим до 1 2 дена ако не даде проблем супер ако даде , значи водна помпа ама тя не е текла няма проблем от нея тя по принцип се сменя на 60 000 км аз сам минал кам 28 000 с това бмв , пък и не сам го зорел нещо или да го цедя 

колега сори за м40 значи тя мойта е 98 година извини ме м43 тряя да бъде 75 киловата 102 коня бенз
- ned_gm28
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 I Touring
- Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003
mislead написа:колега сори за м40 значи тя мойта е 98 година извини ме м43 тряя да бъде 75 киловата 102 коня бенз
Няма компакт с М40 мотор

mislead написа:няма баце , аз ходих до сливен там ги надуват преглеждат ги ако има нещо гумички за смяна всичко правят те си знаят момчетатаутре ми я събират майстора и ще видим до 1 2 дена ако не даде проблем супер ако даде , значи водна помпа ама тя не е текла няма проблем от нея тя по принцип се сменя на 60 000 км аз сам минал кам 28 000 с това бмв , пък и не сам го зорел нещо или да го цедя
Глей ся, ако водната помпа ти е с пластмасова турбина е много вероятно да е сдала багажа. Ако я въртиш на ръка е малко трудно да разбереш. При висока температура пластмасата се разширява и турбината почва да превърта в шлиците.
А, да и вземи та си свали радиатора и го измий хубаво вътрешно и външно. Една профилактика на ОС няма да й дойде зле.
Успех.
"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост
- ясен николов
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: само бмв та
- Детайли за колата: много бърза
шлаифаите кратуната че сигурно е кривнала 

Старата гарнитурата на главата как беше?
- Тонката
- младши ентусиаст
-
- Кара: Volvo S60 ‘18, D4, e91 320dA
При мен имаше незабележим теч от радиатора и оттам ми вкарваше въздух в системата. Един ден блокира термостата и така и оригиналната водна помпа се прецака. Откакто сложих нов радиатор и водна помпа с метални витла всичко е "ток и жица" 

е36 318is M pack 96` -> e39 530d M pack sedan 01` -> e38 740i M60 96` -> e46 318d 03`-> e46 320d 04`-> e39 530dA M pack touring 02`
14 мнения
• Страница 1 от 1