ПРОБЛЕМ с плафоните и ел. стъклата

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E 36 1,8 i & DK E30
Мечтае да кара: e 30-ската си преобразена

ПРОБЛЕМ с плафоните и ел. стъклата

Мнение от staevski » 05 Авг 2009, 16:43

Става въпрос за Е36, лявото стъкло не се затваря като заключа с алармата, иначе от копчето си работи. И плафоните светват при подаване на газ, като отнема гаснат, след това подавам и пак си светват и така. Явно става въпрос за някви токови аномалии ма не знам. Помагайте колеги и мерси предварително.
Последна промяна staevski на 07 Авг 2009, 8:34, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e36 318is COUPE M42

Мнение от PNR » 05 Авг 2009, 16:46

става въпрос за доста голям проблем може би
прегледай инсталацията но съдейки по опписаното по добре някой друг та ти я прегледа дето разбира от такива няща да не да имаш оголени кабели някъде и да стане някой голям фал
PNR@abv.bg
София
0888779546

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Re: ПРОБЛЕМ!!!!!

Мнение от vld » 05 Авг 2009, 18:54

staevski написа:Става въпрос за Е36, лявото стъкло не се затваря като заключа с алармата, иначе от копчето си работи. И плафоните светват при подаване на газ, като отнема гаснат, след това подавам и пак си светват и така. Явно става въпрос за някви токови аномалии ма не знам. Помагайте колеги и мерси предварително.

Проблема е в палчето на бравата ;)
Това което се натиска при затваряне и гаснат лампите.
Нова бравата е омколо 60лв.
Втора ръка както намериш, ако взимаш втора ръка гледай да е от задна врата или от пасажерска, че шофьорската ще е като твойта ;)
Това е общо взето.

И си оправи заглавието на темата, то трябва да подсказва съдържанието и, защото иначе е безполезна и няма да може никой да я намери след време когато му потрябва :!:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от changethegame » 06 Авг 2009, 12:09

vld написа:
staevski написа:Става въпрос за Е36, лявото стъкло не се затваря като заключа с алармата, иначе от копчето си работи. И плафоните светват при подаване на газ, като отнема гаснат, след това подавам и пак си светват и така. Явно става въпрос за някви токови аномалии ма не знам. Помагайте колеги и мерси предварително.

Втора ръка както намериш, ако взимаш втора ръка гледай да е от задна врата или от пасажерска, че шофьорската ще е като твойта ;)
Това е общо взето.

И си оправи заглавието на темата, то трябва да подсказва съдържанието и, защото иначе е безполезна и няма да може никой да я намери след време когато му потрябва :!:

:yes: Прав е колегата това с плафоните и на мен ми се беше случило както и със стъклото, оказа се именно от палчето, беше протрило толкова че направо за смяна беше...
P.S. Само да отбележа, че при купето, лявото палчче става на дясната врата и обратно, могат да се менкат, при мен беше станало на лявата врата, ама в моргата като отидох лявото го бяха грабнали вече, но дясното е същото само трябва да се завърти наопаки ;)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от staevski » 07 Авг 2009, 8:36

changethegame написа:
vld написа:

Това е общо взето.

:yes: Прав е колегата това с плафоните и на мен ми се беше случило както и със стъклото, оказа се именно от палчето, беше протрило толкова че направо за смяна беше...
P.S. Само да отбележа, че при купето, лявото палчче става на дясната врата и обратно, могат да се менкат, при мен беше станало на лявата врата, ама в моргата като отидох лявото го бяха грабнали вече, но дясното е същото само трябва да се завърти наопаки ;)
Мерси много колеги остава само да пробвам и ще пиша

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
Мечтае да кара: Да се разхожда пеша

Мнение от Vasko » 07 Авг 2009, 13:56

Абе колеги, за какви 60 лв. му говорите на колегата? Единственото,което трябва да направи е да вземи с един поялник и да разтопи малко пластмасовото палче за да стане по-грапаво и да се запълне там където се е износило и проблема му е решен за години напред... Какви нови палчета какви 60 лв. Отнема не-повече от 2 минути лекичко разтапяне по цялото палче с поялника на пластмасата и след това сте готови ...

кандидат ентусиаст
Аватар

=

Мнение от staevski » 07 Авг 2009, 16:00

Не ми е от копченцето проблема колеги май наистина ще трябва да ходя до някой жичкаджия.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от changethegame » 07 Авг 2009, 23:28

sineok_pi4_ написа:Абе колеги, за какви 60 лв. му говорите на колегата? Единственото,което трябва да направи е да вземи с един поялник и да разтопи малко пластмасовото палче за да стане по-грапаво и да се запълне там където се е износило и проблема му е решен за години напред... Какви нови палчета какви 60 лв. Отнема не-повече от 2 минути лекичко разтапяне по цялото палче с поялника на пластмасата и след това сте готови ...

Това също е добър вариант, а иначе колега щом не е от палчето проблема, само можем да гадаем...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от staevski » 10 Авг 2009, 9:58

Затварянето на стъклото с алармата се оправи след като надърпах всички кабели включително и от комфорт модула и ги наредих наново и не можах да разбера какъв е проблема, но плафоните все още се ебават.

кандидат ентусиаст
Аватар

Re:

Мнение от staevski » 15 Ное 2009, 16:26

sineok_pi4_ написа:Абе колеги, за какви 60 лв. му говорите на колегата? Единственото,което трябва да направи е да вземи с един поялник и да разтопи малко пластмасовото палче за да стане по-грапаво и да се запълне там където се е износило и проблема му е решен за години напред... Какви нови палчета какви 60 лв. Отнема не-повече от 2 минути лекичко разтапяне по цялото палче с поялника на пластмасата и след това сте готови ...

E най накрая, поялника оправи нещата, заблуждаваха ме копчетата на стъклата като ту гаснеха ту светеха, но точно от палчетата си беше проблема. :yes:

Назад към E36