M sport suspension - информация ?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- sa_hellrot
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е53
M sport suspension - информация ?
Моля ,ако някой знае : колата е 325 TDS ,седан,94 год.От завода(проверено по VIN) е
с M sport suspension. Интересува ме каква е разликата с обикновенното окачване, колко е по- ниско от обикновенното и има ли разлика между M sport,M-teh и др.
Колкото повече инфо- по-добре. Дойде време да сменям пружини,амортисьори и т.н,
а не искам да развалям стойката на колата( отпред е малко по-ниска, отколкото отзад, но така си я харесвам )
Благодаря.
с M sport suspension. Интересува ме каква е разликата с обикновенното окачване, колко е по- ниско от обикновенното и има ли разлика между M sport,M-teh и др.
Колкото повече инфо- по-добре. Дойде време да сменям пружини,амортисьори и т.н,
а не искам да развалям стойката на колата( отпред е малко по-ниска, отколкото отзад, но така си я харесвам )
Благодаря.
- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
Re: M sport suspension - информация ?
Общо взето колата ти е по-ниска с около 10-15 мм,щангите са ти по-дебели,
и отпред трябва да си с плътни тампони на носача.Естествено,и амортисьорите
са ти различни.Окачвнето е специфично и много трудно може да постигнеш
ефекта с афтърмаркет компоненти.С новите амортисьори или ще се вдигне,
или ще падне колата.
или ще падне колата.
- sa_hellrot
- кандидат ентусиаст
-
bmwdriver написа:Общо взето колата ти е по-ниска с около 10-15 мм,щангите са ти по-дебели,
или ще падне колата.
Ясно, благодаря. Такова окачване( като мойто ) само от БМВ дилърите ли мога да намеря ?
На обикновенни амортесьори,но с пружини( примерно АЙБАХ 30/30 ) кофти комбинация ли е ? Вторник влиза в бокса и ще видим в крайна сметка какво ще стане.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Каквото и да сложиш, няма да е същото. Можеш да си вземеш афтърмаркт амортисьори със същия номер, не е нужно да е от БМВ дилър, където цените са поне 3-50% по-високи за същата част.
Never mistake motion for action...
ако искаш да запазиш старата "стойка" на колата трябва да си вземеш окачване 40/30 - със него съвсем малко ще се смъкне (..ако всичко друго е в ред, смъкването би трябвало да бъде около 20/10)!
- sa_hellrot
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря за инфото.Тъй като имам съмнение ,че ми е счупена задна лява пружина и изпуснал заден ляв амортисьор, първо ще правя задницата, но чак като разглобим ще се разбере точно амортисьори ли, пружини ли или и двете.
- sa_hellrot
- кандидат ентусиаст
-
Колеги, изкарах колата от бокса. Сменени задни амортисьори, шок тампони, тампони към купето и пружини. Задницата залепна на пътя, но май не трябваше да сменям пружините. Моите( черни с три зелени точки ) се оказаха здрави.
Майстора ме пита новите ли да слагаме или старите. Чудих се, чудих се и викам - новите. Отивам да вземам колата и
гледам задницата с 3-4 см. по- висока
.Пробвах я, добре стои на пътя, не хлопа,не тропа, ама
не мога да свикна да я гледам така. Уж казаха , че ще слегне малко ( 1-2 см. ), ама не е като преди.
За сега ще карам така ( зимата ) и ако не клекне задницата, ще си слагам пак моите пружини.
п.п. Новите пружини даже били по- ниските ( имало два размера ). Представям си ако бях сложил нормалните
Майстора ме пита новите ли да слагаме или старите. Чудих се, чудих се и викам - новите. Отивам да вземам колата и
гледам задницата с 3-4 см. по- висока

не мога да свикна да я гледам така. Уж казаха , че ще слегне малко ( 1-2 см. ), ама не е като преди.
За сега ще карам така ( зимата ) и ако не клекне задницата, ще си слагам пак моите пружини.
п.п. Новите пружини даже били по- ниските ( имало два размера ). Представям си ако бях сложил нормалните

- disrespector
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: кисели черни купета
и моята в момента е с такива с три зелени точки, аз пък искам малко да я подигна отзад, че след като отпред сложих спортното и много се вдигна. А другите пружини дето ги взех от 328-ца са с три бели черти, ама не ги сложих, че искам първо да ги боядисам щото са леко рьждясали. Ти с такива ли си сега и някой знае ли какво означават тези маркировки, знам че спортните са с червена, а нормалните с бяло, ама какви са тия с зелено идея с нямам, при предните старите имаше със синьо. Някой знае ли къде може да се разбере тия маркировки какво значат. Ще гледам да сложа новите тия дни дано се подобри положението.
- SpeeD_GT
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318 CI
и при мен са 3 зелени точки и аз искам да знам какво значат
а тампоните единия е плътен другия не
а тампоните единия е плътен другия не

Нема пари нема гуми !
Има пари па нема гуми
Има пари па нема гуми

- sa_hellrot
- кандидат ентусиаст
-
Значи моите пружини с трите зелени "точки" трябва да са оригиналните за M SPORT SUSPENSION, както ми излиза по вин.
Аз обаче сложих с новите аморт. и нови пружини, които са някакви измислени ( 75 лв. брой ), и въпреки ,че са по-
ниските от двата размера които имало за мойта кола, сега задницата е с 4 санта по- висока.
Трябваше да си сложа старите пружини.
Днес сложих 100 кг. пясък в багажника и зимните гуми (подготовка за зимата
) и задника клекна само 0.5- 1 см.
п.п След "пясъка" и гумите излязох на магистралата за проба - до разклона за Слънчево и обратно: върви с 200 и стои
доста добре на пътя (в сравнение с преди ).
п.п. Само не знам колко време ще я изтърпя с навирения задник.
п.п. Както казаха някои колеги по - горе - от оригиналното по-хубаво няма
, ама....
Аз обаче сложих с новите аморт. и нови пружини, които са някакви измислени ( 75 лв. брой ), и въпреки ,че са по-
ниските от двата размера които имало за мойта кола, сега задницата е с 4 санта по- висока.

Трябваше да си сложа старите пружини.
Днес сложих 100 кг. пясък в багажника и зимните гуми (подготовка за зимата

п.п След "пясъка" и гумите излязох на магистралата за проба - до разклона за Слънчево и обратно: върви с 200 и стои
доста добре на пътя (в сравнение с преди ).
п.п. Само не знам колко време ще я изтърпя с навирения задник.
п.п. Както казаха някои колеги по - горе - от оригиналното по-хубаво няма

10 мнения
• Страница 1 от 1