M sport suspension - информация ?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е53

M sport suspension - информация ?

Мнение от sa_hellrot » 05 Ное 2009, 15:24

Моля ,ако някой знае : колата е 325 TDS ,седан,94 год.От завода(проверено по VIN) е
с M sport suspension. Интересува ме каква е разликата с обикновенното окачване, колко е по- ниско от обикновенното и има ли разлика между M sport,M-teh и др.
Колкото повече инфо- по-добре. Дойде време да сменям пружини,амортисьори и т.н,
а не искам да развалям стойката на колата( отпред е малко по-ниска, отколкото отзад, но така си я харесвам )
Благодаря.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: на 1,6 бара
Мечтае да кара: 911

Re: M sport suspension - информация ?

Мнение от bmwdriver » 05 Ное 2009, 23:17

Общо взето колата ти е по-ниска с около 10-15 мм,щангите са ти по-дебели,
и отпред трябва да си с плътни тампони на носача.Естествено,и амортисьорите
са ти различни.Окачвнето е специфично и много трудно може да постигнеш
ефекта с афтърмаркет компоненти.С новите амортисьори или ще се вдигне,
или ще падне колата.
'91 Е36 32?i 24V- тия с детските болести и многото екстри 8)
Изображение
Driver's Racing Team
KBDremap

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от sa_hellrot » 06 Ное 2009, 9:07

bmwdriver написа:Общо взето колата ти е по-ниска с около 10-15 мм,щангите са ти по-дебели,
и отпред трябва да си с плътни тампони на носача.Естествено,и амортисьорите
са ти различни.Окачвнето е специфично и много трудно може да постигнеш
ефекта с афтърмаркет компоненти.С новите амортисьори или ще се вдигне,
или ще падне колата.

Ясно, благодаря. Такова окачване( като мойто ) само от БМВ дилърите ли мога да намеря ?
На обикновенни амортесьори,но с пружини( примерно АЙБАХ 30/30 ) кофти комбинация ли е ? Вторник влиза в бокса и ще видим в крайна сметка какво ще стане.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 06 Ное 2009, 11:49

Каквото и да сложиш, няма да е същото. Можеш да си вземеш афтърмаркт амортисьори със същия номер, не е нужно да е от БМВ дилър, където цените са поне 3-50% по-високи за същата част.
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бавара

Мнение от Игнатов » 06 Ное 2009, 12:26

ако искаш да запазиш старата "стойка" на колата трябва да си вземеш окачване 40/30 - със него съвсем малко ще се смъкне (..ако всичко друго е в ред, смъкването би трябвало да бъде около 20/10)!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от sa_hellrot » 06 Ное 2009, 12:56

Благодаря за инфото.Тъй като имам съмнение ,че ми е счупена задна лява пружина и изпуснал заден ляв амортисьор, първо ще правя задницата, но чак като разглобим ще се разбере точно амортисьори ли, пружини ли или и двете.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от sa_hellrot » 12 Ное 2009, 23:35

Колеги, изкарах колата от бокса. Сменени задни амортисьори, шок тампони, тампони към купето и пружини. Задницата залепна на пътя, но май не трябваше да сменям пружините. Моите( черни с три зелени точки ) се оказаха здрави.
Майстора ме пита новите ли да слагаме или старите. Чудих се, чудих се и викам - новите. Отивам да вземам колата и
гледам задницата с 3-4 см. по- висока :shock: .Пробвах я, добре стои на пътя, не хлопа,не тропа, ама
не мога да свикна да я гледам така. Уж казаха , че ще слегне малко ( 1-2 см. ), ама не е като преди.
За сега ще карам така ( зимата ) и ако не клекне задницата, ще си слагам пак моите пружини.
п.п. Новите пружини даже били по- ниските ( имало два размера ). Представям си ако бях сложил нормалните :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: кисели черни купета

Мнение от disrespector » 14 Ное 2009, 19:30

и моята в момента е с такива с три зелени точки, аз пък искам малко да я подигна отзад, че след като отпред сложих спортното и много се вдигна. А другите пружини дето ги взех от 328-ца са с три бели черти, ама не ги сложих, че искам първо да ги боядисам щото са леко рьждясали. Ти с такива ли си сега и някой знае ли какво означават тези маркировки, знам че спортните са с червена, а нормалните с бяло, ама какви са тия с зелено идея с нямам, при предните старите имаше със синьо. Някой знае ли къде може да се разбере тия маркировки какво значат. Ще гледам да сложа новите тия дни дано се подобри положението.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318 CI

Мнение от SpeeD_GT » 14 Ное 2009, 19:51

и при мен са 3 зелени точки и аз искам да знам какво значат
а тампоните единия е плътен другия не :dunno:
Нема пари нема гуми !
Има пари па нема гуми :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от sa_hellrot » 14 Ное 2009, 20:41

Значи моите пружини с трите зелени "точки" трябва да са оригиналните за M SPORT SUSPENSION, както ми излиза по вин.
Аз обаче сложих с новите аморт. и нови пружини, които са някакви измислени ( 75 лв. брой ), и въпреки ,че са по-
ниските от двата размера които имало за мойта кола, сега задницата е с 4 санта по- висока. :evil:
Трябваше да си сложа старите пружини.
Днес сложих 100 кг. пясък в багажника и зимните гуми (подготовка за зимата :lol: ) и задника клекна само 0.5- 1 см.
п.п След "пясъка" и гумите излязох на магистралата за проба - до разклона за Слънчево и обратно: върви с 200 и стои
доста добре на пътя (в сравнение с преди ).
п.п. Само не знам колко време ще я изтърпя с навирения задник.
п.п. Както казаха някои колеги по - горе - от оригиналното по-хубаво няма :yes: , ама....

Назад към E36