Лампа на Air bag
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- hooligan313
- Потребител
-
Лампа на Air bag
Здравеите днеска си сложих рингове на таблото и когато закачих всичко ми сметна лампичката на AirBag и сега стои така светната
и отделно си сложих диодни стопове преди 2 седмици и днеска не светят стоп светлините а всичко друго си бачка ,има ли бушон за стоповете или е друго
Мерси.
и отделно си сложих диодни стопове преди 2 седмици и днеска не светят стоп светлините а всичко друго си бачка ,има ли бушон за стоповете или е друго
Мерси.
- mitko_dd
- младши ентусиаст
-
- Кара: e30 m3
Re: Лампа на Air bag
имаш бушон за стоповете също си поглени стопмашинката
а за бега ако си свалял волана и тои е с бег от там ти е светнал
а за бега ако си свалял волана и тои е с бег от там ти е светнал
hooligan313 написа:Здравеите днеска си сложих рингове на таблото и когато закачих всичко ми сметна лампичката на AirBag и сега стои така светната...
Ако си свалял волана или разкачал кабели най-вероятно е записало грешша и трябва да се изчисти
hooligan313 написа:...и отделно си сложих диодни стопове преди 2 седмици и днеска не светят стоп светлините а всичко друго си бачка ,има ли бушон за стоповете или е друго...
Провери бушоните и евентуално буксите дали са с еднаква подредба на кабелите
- nakoone
- ентусиаст
-
- Кара: Touring
hooligan313 написа:Здравеите днеска си сложих рингове на таблото и когато закачих всичко ми сметна лампичката на AirBag и сега стои така светната
Мерси.
Когато си свалял таблото изключи ли акумулатора?Ако не както казаха по-горе е натрупало грешка която трябва да се изтрие.Иди на диагностика да я изтрият и си ти.
А за стоповете виж фасунгите(фасунките) на крушките че те са малко калпави.
Последна промяна nakoone на 11 Ное 2009, 22:38, променена общо 1 път

- ned_gm28
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 I Touring
- Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003
Няма проблем да разкачиш буксите на таблото без да откачиш акумулатора,но БЕЗ да даваш "на контакт".Сега просто отиди да ти изтрият грешката и готово 

- hooligan313
- Потребител
-
мерси
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Като си свалял таблото най-вероятно си дал на контакт, докато е била без табло и затова е записала грешка. Най-лесно се маха на диагностика като ходиш, щото иначе ако откачаш акумулатора ще си забрави всичките настройки и ще караш известно време по предварителни карти с доста повишен разход на гориво и кофти ход на колата.
- .::Братоев::.
- ентусиаст
-
- Кара: осем цилиндрови
Извинявам се първо ,че тука питам ама да не пускам тема уж рових в търсачката но не открих отговор на въпроса си ,та затова питам тук.
Въпросът ми е следния понеже си смених предните седла с рекарДо, от мукета на пасажерската седалка в пода излиза 1 кабелче с букса която нема каде да я навра в самата седалка,може би щото седалката е била от модел без еърбег от дясно.Аджеба са аз как да накарам тая ламба на еърбега да спре да свети на таблото ? А има и друго от седалката също стърчи един кабел но не е съвместим с този който стърчи от пода
Въпросът ми е следния понеже си смених предните седла с рекарДо, от мукета на пасажерската седалка в пода излиза 1 кабелче с букса която нема каде да я навра в самата седалка,може би щото седалката е била от модел без еърбег от дясно.Аджеба са аз как да накарам тая ламба на еърбега да спре да свети на таблото ? А има и друго от седалката също стърчи един кабел но не е съвместим с този който стърчи от пода

- kik_777
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше Е36-ци
- Мечтае да кара: e30-ка
ceco-stz написа:Извинявам се първо ,че тука питам ама да не пускам тема уж рових в търсачката но не открих отговор на въпроса си ,та затова питам тук.
Тази букса която излиза от мукета е за бега и е бяла,тя влиза в един датчик(квадратна кутийка).Буксата която излиза от седалката също влиза в датчика.И тои се закача от горе в долната част на седалката.В твоя случай го нямаш датчика.Намери си такъв датчик закачи го,и после на диагностика да чистят грешката.Иначе няма как да спре да свети лампата.
*93 Е36-coupe 318is... *95 E36-coupe 320i... *96 E36-coupe 320i... *97 E36-sedan 320i...

- hooligan313
- Потребител
-
за лампата аз съм си виновен че дадох на контакт докато нямаше табло а аз стоповете се оказа че са се опрели кабелите до буксата един в друг и се е прекъснало нещо
- mitko_dd
- младши ентусиаст
-
- Кара: e30 m3
ceco-stz написа:Извинявам се първо ,че тука питам ама да не пускам тема уж рових в търсачката но не открих отговор на въпроса си ,та затова питам тук.
беговете ти работят само когато си си сложил колана
тази букса е за това тя е вързана за датчик които дави сигнал кога си с колан и кога не и от там кога да ти работи бега и кога не
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
mitko_dd написа:беговете ти работят само когато си си сложил колана
тази букса е за това тя е вързана за датчик които дави сигнал кога си с колан и кога не и от там кога да ти работи бега и кога не

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Точно така!
В конкретния случай колегата е взел рекаро от кола, която е имала само 1 бег и в пасажерската седалка липсва датчика, който отчита кога има седнал човек. Вариантите да оправиш нещата са 2:
1. Купуваш датчика разпорваш седалката и го монтираш (според мен това не е добрия вариант).
2. Залъгваш системата, че постоянно има седнал човек на пасажерската седалка. А това става като свържеш ей тия елементи на мястото на датчика:
70-003-75 1N4002 Diod 1A 100V
60-107-06 56kOhm motstеnd 5% 1/4 watt
65-692-48 Kondensator ker.100pF/100V
За повече инфо намери темата, в която се обсъжда тая врътка
След като изпълниш 1. или 2. отиваш да ти изтрият грешката и си готов.
В конкретния случай колегата е взел рекаро от кола, която е имала само 1 бег и в пасажерската седалка липсва датчика, който отчита кога има седнал човек. Вариантите да оправиш нещата са 2:
1. Купуваш датчика разпорваш седалката и го монтираш (според мен това не е добрия вариант).
2. Залъгваш системата, че постоянно има седнал човек на пасажерската седалка. А това става като свържеш ей тия елементи на мястото на датчика:
70-003-75 1N4002 Diod 1A 100V
60-107-06 56kOhm motstеnd 5% 1/4 watt
65-692-48 Kondensator ker.100pF/100V
За повече инфо намери темата, в която се обсъжда тая врътка

След като изпълниш 1. или 2. отиваш да ти изтрият грешката и си готов.
- ned_gm28
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 I Touring
- Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003
mitko_dd написа:ceco-stz написа:Извинявам се първо ,че тука питам ама да не пускам тема уж рових в търсачката но не открих отговор на въпроса си ,та затова питам тук.
беговете ти работят само когато си си сложил колана
И к`во значи т`ва-"Като ше ми караш без колан-наказан си без Airbag,тъпан такъв...."

15 мнения
• Страница 1 от 1