До колегите със С50В30-32
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
- Кара: По-долу изброеното...
- Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.
До колегите със С50В30-32
С трансплантанцията мисля,че няма да имам особено големи проблеми.
Притеснявам се да не попадна на някой жмел и после да си проклинам майчиното мляко.В момента 2,8цата е капарирана от колега във форума.Двигателя е просто безупречен и сега ми се води акъла после да не съжелявам,че съм го продал.
Отворен съм за съвети относно двигателите с обозначение ///М,като подръжка,разход и най-вече ако има видими нередности по работата им,за да не се набърбальокам с над 5к.Колата ще си е карам за евридейка и на писта мисля да стъпвам,пък и от към карането имам доста да се уча на тез коне.
За в момента съм намерил мотор с50в32 с ръчни скорости на около 100 000мили. от кола набор 97г.
Та накратко,всеки съвет ще ми бъде от голяма полза.
Притеснявам се да не попадна на някой жмел и после да си проклинам майчиното мляко.В момента 2,8цата е капарирана от колега във форума.Двигателя е просто безупречен и сега ми се води акъла после да не съжелявам,че съм го продал.
Отворен съм за съвети относно двигателите с обозначение ///М,като подръжка,разход и най-вече ако има видими нередности по работата им,за да не се набърбальокам с над 5к.Колата ще си е карам за евридейка и на писта мисля да стъпвам,пък и от към карането имам доста да се уча на тез коне.
За в момента съм намерил мотор с50в32 с ръчни скорости на около 100 000мили. от кола набор 97г.
Та накратко,всеки съвет ще ми бъде от голяма полза.

Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!
- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
Re: До колегите със С50В30-32
Доста над 20 човека карат с присадени мотори и никой ли не иска да изрази мнение по темата.
А отделно има и хора,които от край време карат с такива двигатели(заводско).Кажете нещо по въпроса,че 2,8цата ще заминава тези дни.
А отделно има и хора,които от край време карат с такива двигатели(заводско).Кажете нещо по въпроса,че 2,8цата ще заминава тези дни.

- fedoracore
- старши ентусиаст
-
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Като си купуваш такъв двигател е по-добре не да търсиш запазен такъв и да се чудиш как да го прегледаш, а да изхождаш от презумцията, че някой ден ще се счупи. Най-добре провери цена за ангренаж и ремонт на глава, датчици, водна помпа, термостат и т.н. и прецени дали ако се счупи можеш да го оправиш щото все пак е машина и нямаш гаранция, че ще го караш безпроблемно Х на брой километри или години.
- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
Ми аз ако смятам да взема някой леш,и после да стягам ще си е направо немислимо.Мисля,че ако попадна на запазен мотор,трудно ще мога да го изморя.Не смятам да ходя и да се пускам по писти и т.н.Просто искам да сбъдна още една от поредицата мои мечти.За сега ползвам колата си ежедневно,но усилено си търся и ефтин джип най вече Витара за зимните месеци.Тогава се предполага,че беемвето ще се кара един път седмично,ма знаели човек
На всеки е известна здравината на немските шестаци.Ако се уцели на читав екземпляр и съответно собственика полага необходимите грижи,със сигорност двигателя ще се отплати подобащо дълго време,и не на шега ще допринася за назабравими емоции.
Отнсоно подръжката,проверих цените на някои части:
Водна помпа 300лв.продава се само оригинал,няма менте аналог.
От към ангренажа,то само банана струва 160кинта.
По-честа смяна на двигателносто масло и т.н.
Сега уцелих на двигател,(говоря за мотора,с който съм в момента 2,8).Подръжката му е като всеки друг мотор от гамата на шестаците.Радвам се на невероятно нисък разход,добра динамика и на тихата му работа.При вдигнат капак се чува само цъкането на дюзите.Но нали знаете,човешкото око е алчно и никога не му стига...е това е целия проблем...като се почне няма край.
А защо бързам да сложа подобно "животно"под капака на колата си....?ми утре може вече да е късно за да се радвам не подобно нещо.
Мисля,че ще се получи добра тема,която ще е от полза не само на мен а и на бъдещите хора,които са замислили подобна "рокада".
Очаквам съветите ви.

На всеки е известна здравината на немските шестаци.Ако се уцели на читав екземпляр и съответно собственика полага необходимите грижи,със сигорност двигателя ще се отплати подобащо дълго време,и не на шега ще допринася за назабравими емоции.
Отнсоно подръжката,проверих цените на някои части:
Водна помпа 300лв.продава се само оригинал,няма менте аналог.
От към ангренажа,то само банана струва 160кинта.
По-честа смяна на двигателносто масло и т.н.
Сега уцелих на двигател,(говоря за мотора,с който съм в момента 2,8).Подръжката му е като всеки друг мотор от гамата на шестаците.Радвам се на невероятно нисък разход,добра динамика и на тихата му работа.При вдигнат капак се чува само цъкането на дюзите.Но нали знаете,човешкото око е алчно и никога не му стига...е това е целия проблем...като се почне няма край.
А защо бързам да сложа подобно "животно"под капака на колата си....?ми утре може вече да е късно за да се радвам не подобно нещо.
Мисля,че ще се получи добра тема,която ще е от полза не само на мен а и на бъдещите хора,които са замислили подобна "рокада".
Очаквам съветите ви.

- savo_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше...Е60 LCI 530d xDrive manual
От къде си-имам нещо на ум 

- Жоро 320и
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 320d
Ако взимаш цяла кола търси от някои по-възрастен юзър и да е на малко км задължително! Според мен, нече е гаранция, че ще е читава ама все пак 

- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
savo_ написа:От къде си-имам нещо на ум
Искам да изкажа безкрайни благодарности на колегата за това,че ми позволи да се докосна 321 расови коне...

Още един път,Благодаря...

8 мнения
• Страница 1 от 1