Стягане на кормилния прът и волана

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E61 530D
Мечтае да кара: BMW 760Li
Детайли за колата: сива, 06.2004 г.

Стягане на кормилния прът и волана

Мнение от ivopicha » 08 Ное 2009, 20:25

Привет колеги! Значипроблемае следниян- от скоро взе да ми играе волана. Мести се наляво- надясно с около половин сантим.Днес махнах кората и гледам, че има една скоба която е хваната с дваболта. Обаче болтвете нещо с конусовидна глава, а отгоре нямат гайка. Някой свалял ли е кормилото, да каже как се стегат тези неща, че у някой завой ще ми остане пръта в ръцете :)
Ето за това говоря:

Изображение
Как да използвате щеката за масло на БМВ:
Вадите я и я забучвате в снега. Ако нивото на снега е над показанието МАХ, оставяте колата в гаража до пролетта. :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Re: Стягане на кормилния прът и волана

Мнение от metodi80 » 08 Ное 2009, 20:38

ivopicha написа:Привет колеги! Значипроблемае следниян- от скоро взе да ми играе волана. Мести се наляво- надясно с около половин сантим.Днес махнах кората и гледам, че има една скоба която е хваната с дваболта. Обаче болтвете нещо с конусовидна глава, а отгоре нямат гайка. Някой свалял ли е кормилото, да каже как се стегат тези неща, че у някой завой ще ми остане пръта в ръцете :)
Ето за това говоря:

Изображение

Значи , тези двата болта не се отвиват (те са нещо като занитени , няма как да ги отвиеш ) .... Преди доста време разбивах там покрай тия чарколяци (когато свалях табло за ремонт на климатик) и ми е малко мътно как беше точно , но мисля ,че болта , който фиксираше кормилния прът заедно с планката е номер 7 от схемата, той беше един дълъг болт мисля ... Пак казвам преди доста време беше и може и да греша (ако го мерна само ще се сетя , но сега ... :confused: )...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E36 1,8 97g

Re: Стягане на кормилния прът и волана

Мнение от maksim_uk » 09 Ное 2009, 10:40

това са скьсани болтове(в завода ги стягат докато се скасат) с чук и секач ще ги развиеш.
добрия заварчик ампеража не го бърка

Назад към E36