Тема еднодневка: лични мнения за M42B18

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: **** ми янко
Мечтае да кара: CL65 AMG

Тема еднодневка: лични мнения за M42B18

Мнение от LizarD » 08 Ное 2009, 2:42

Серизоно съм се спрял на едно ис-требителче лето 95-то.Ще се радвам ако изкажете най общо какво трябва да знам преди да вземем колицата. Опитах да си послужа с търсачката но не можах да открия точен отговор на най общите въпроси:
:arrow: Как варират данъците
:arrow: колко струва смяната на всички консумативи при самото закупуване и кое е сигурно че ще е нужно да се смени като за начало..
:arrow: Слаби места
:arrow: Верно ли е тромава за тези 143 коня??!
:arrow: здравина на моделчето...

Ще се радвам ако си спестите недоволството от това че темата е банална - зная, но ще се радвам ако се поизпише малко информация с която да добия обща представа над бъдещата ми покупка.
Последна промяна LizarD на 08 Ное 2009, 2:47, променена общо 1 път
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: конджул

Re: Тема еднодневка: лични мнения за M42B18

Мнение от Jim Beam » 08 Ное 2009, 2:44

Бе аз карам М44 купе и да ти кажа съвсем нормална кола. Никъв истребител не е. Може би след 4000 оборота оживява, но не е нищо впечетляващо.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: **** ми янко
Мечтае да кара: CL65 AMG

Мнение от LizarD » 08 Ное 2009, 3:08

E няма как да се очаква кой знае какво от 4 цилиндров редови 1800 кубиков мотор. Въпорса ми е свързан с това, дали е вярно че не се усещат тези 143 коня.
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: конджул

Мнение от Jim Beam » 08 Ное 2009, 3:20

Абе ако всичко е наред са си там :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 08 Ное 2009, 9:08

LizarD написа:...Ще се радвам ако изкажете най общо какво трябва да знам преди да вземем колицата. Опитах да си послужа с търсачката но не можах да открия точен отговор на най общите въпроси:
:arrow: Как варират данъците
:arrow: колко струва смяната на всички консумативи при самото закупуване и кое е сигурно че ще е нужно да се смени като за начало..
:arrow: Слаби места
:arrow: Верно ли е тромава за тези 143 коня??!
:arrow: здравина на моделчето...

Колега имам лични впечатления от точно такава iS-ка купе автоматик 95-та година
Аз лично съм доволен и смятам че за класа си и за българските условия е добър избор
1. Как варират данъците - растат всяка година, така че едва ли ще са ти критерии при покупката (някой колега да даде актуални цени)
2. Колко струва смяната на всички консумативи при самото закупуване и кое е сигурно че ще е нужно да се смени като за начало..
- Пълна диагностика (поне първия път препоръчвам при оторизиран дилър да знаеш от къде започваш)
- Масла (вкл. на хидравликата и спирачното) и филтри
- Tермостат, водна помпа, виско
3. Слаби места - колеги се жалват от рейката, но аз до последно преди да я продам нямах проблем
4. Вярно ли е тромава за тези 143 коня??! - колата си върви точно като за тези коне и като истинско BMW
5. Здравина на моделчето - за мен повече от добра но в крайна сметка зависи от поддръжката ...

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 08 Ное 2009, 10:49

Разбирам, че си превъзбуден около покупката на първата ти кола, но ще те помоля да намалиш драстично спама от твоя страна в радела :!:
Има достатъчно инфо за всички възможни неща които можеш да се сетиш относно Е36 или ис и която и да е разновидност, просто го намери.
Изображение

Назад към E36