Лагер на съединител или .... ?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
Лагер на съединител или .... ?
Здравейте колеги .
Скоро взех един баварец - 320i 94 година е36 , и забелязвам напоследък , че при студена кола и отпуснат съединител (на нулева предавка) се чува едно странно виене от към двигателя .Когато натисна съединителя , виенето изчезва ! От скромните ми познания по автомобилите знам , че това се получава когато е заминал лагера на съединителя или т.н. още аксиален лагер ... Някой ако има наблюдения отностно този проблем , ще съм му благодарен да сподели ..
Скоро взех един баварец - 320i 94 година е36 , и забелязвам напоследък , че при студена кола и отпуснат съединител (на нулева предавка) се чува едно странно виене от към двигателя .Когато натисна съединителя , виенето изчезва ! От скромните ми познания по автомобилите знам , че това се получава когато е заминал лагера на съединителя или т.н. още аксиален лагер ... Някой ако има наблюдения отностно този проблем , ще съм му благодарен да сподели ..
Re: Лагер на съединител или .... ?

това ми прозвуча доста стряскащо ... какви може да са последствията и труден ли е много ремонта ?
- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
- Кара: По-долу изброеното...
- Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.
Ми сменят се лагерите в скоростите,като за начало може да провериш нивото на масло в скоростната кутия,или най добре направо го смени.

Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!
Колега и по мое мнение е лагера! Аз имах подобен проблем и се оказа лагрера, помня че като натиснех съединителя усещах вибрации крака понякога, карах така извесно време и накрая тоя лагер се беше счупил на парченца и останах на улицата без никакав съединител след което смених пълен комплект и сичко заспа 

- Makarov 2
- младши ентусиаст
-
Лагера на първичния вал към 100+лв, лагерчето в коляновия вал 39лв.---ако тях трябва да сменяш по добре нова ск.кутия втора ръка.
- ned_gm28
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 I Touring
- Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003
Относно лагера на първичния вал,зад маховика-той вие когато си на скорост и на съединител (тогава първичният вал е застопорен,а маховика се върти,при което лагерът работи) 

7 мнения
• Страница 1 от 1