Халоген

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Халоген

Мнение от kulov » 04 Ное 2009, 20:20

Колеги, здравейте.
Днес сменях крушка на единия халоген и може би като съм го изкарвал съм счупил чоп-чето, което трябва да щракне щом халогенът се прибере обратно. Не мога да го застопоря на началната позиция.
Утре през деня на светло ще ида да я кача на канал някъде да видя какво има отвътре, но на пипане ми се струва, че няма нищо счупено. Не знам що така... Изкарах го както беше показано в книжката на колата.
Въпросът ми към вас е - някой може ли да покаже някаква картинка, снимка или схема как се захващат тези халогени. Колата е Е36. Ако се притеснявате да не давате публична информация на автоапашите може и на ЛС.
В затруднение съм. Помагайте, моля!
P.S. Същата тема съм постнал и в "Сервизно обслужване". Извинявам се на модераторите, искам да я видят повече хора.

старши ентусиаст
Аватар

Re: Халоген

Мнение от metodi80 » 04 Ное 2009, 21:36

Колега ето ти една схемичка
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=63&fg=15, но от нея едва ли ще се ориентираш много ... трябва си ти снимка на стойката , за да се ориентираш ... Виж в раздел "полезни" там има теми за инсталация на халогени и там са снимани и самите стойки (включително в моя тема - 'инсталация на халогенни фарове 2') дано от там да успееш да се ориентираш ... Ако не трябва някой колега , който има снимки на самите стойки да ги постне тука .... Другия вариянт е да свалиш стойката ... не е философия , отвиваш болтовете и е готова , изкарваш и гледаш къде е проблема (дали е счупено чопчето или нещо друго е проблема...).

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kulov » 04 Ное 2009, 22:52

Благодаря, наборе.
В "Полезна информация" май са пускали метлата, има само 84 теми и нито една по моя проблем.
Утре на светло ще ида и ще го видя.
Все пак някой ако има някакви снимки нека да качи, моля!
Благодаря ви!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318 Yes-ka 97''

Мнение от DarkPsy » 05 Ное 2009, 6:00

По принцип на Е36-ците не са го измислили тва захващане, предполагам че може да ти се е чупила дупчицата в която влиза зъпчето на стойката.

Ето монтиран халоген със стойката:

Изображение

След като разбереш проблема, по-дабре напълни фугите на халогените и бронята със силикон, аз бях направил така и след като си взех М-кова с голям зор ги свалих за да ги преместя, така ще си спокоен че няма да ги изгубиш и по трудно се крадат.

Не че ако решат няма да ти ги свалят но това е БГ :bang:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dimov_ » 05 Ное 2009, 9:44

Колега, същата глупост я направих и аз като си вадих халогена. :banghead:
Лепнах го със силикон, както казва колегата по-горе. Нема мърдане / засега де :roll: /

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kulov » 05 Ное 2009, 15:20

Лепнах го със силикон. Оказа се, че съм счупил зъбчето, на светло се вижда къде. Направих няколко снимки, но тука качването е свързано с разни други сайтове, и не ми се занимава сега да правя регистрации и т.н.

Само не ми е ясно крушката като стане пак за смяна какво ще го правя.

Благодаря на всички колеги, които се отзоваха. :bchug:

Назад към E36