реглаж и почистване на клапани
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- jakson
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: E38
- Детайли за колата: Седан , 1993 , 1.6 I , М40
реглаж и почистване на клапани
Ония ден бях на майстор , направи ми нещо като преглед на колата . каза , че всичко е наред , обаче имало нагар по клапаните и също така трябвало да се центроват . Някой може ли да ми каже как да изчистя този нагар и как става реглажа им ?
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Re: реглаж и почистване на клапани
jakson написа:Ония ден бях на майстор , направи ми нещо като преглед на колата . каза , че всичко е наред , обаче имало нагар по клапаните и също така трябвало да се центроват . Някой може ли да ми каже как да изчистя този нагар и как става реглажа им ?

Колега за каква центровка става дума ?!!! Какъв е двигателя ... ?! Ако си в правилния форум -Е36 , то да знаеш , че всички Е36 са с хидравлични повдигачи и няма нужда от "центровка" на клапани ...

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Не бе мето ходил е на екстрасенс
П.С.Колега майтапа настрана, такова изказване от "майстор" означава само едно, аименно смени майстора

П.С.Колега майтапа настрана, такова изказване от "майстор" означава само едно, аименно смени майстора

- metodi80
- старши ентусиаст
-
vld написа:Не бе мето ходил е на екстрасенс![]()

- dido-bmw
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е30М40Б18 touring/MB190 1.8
- Мечтае да кара: еМММММ
Може да е имал от онези хирургическите камерки (незнам как се казват).И да е направил преглед на главата през колекторите.
П.п По принцип не е трудно да разбереш когато има не добре работещ клапан.Но да даваш диагнози без да си отворил и видял.Си е малко дайми 500лв за да не ти кюфка в аспуха.

П.п По принцип не е трудно да разбереш когато има не добре работещ клапан.Но да даваш диагнози без да си отворил и видял.Си е малко дайми 500лв за да не ти кюфка в аспуха.
Поздрави.
- dangerous
- младши ентусиаст
-
На мен пък ми се струва,че майсторо е зверски гладен
направо осверепял

направо осверепял
Колко BMW-та изпих в тея кръчми!!!
-Колко "Nm" налягане са нужни за стягането на болтовете на капака за винтилите?
-Колко "Nm" налягане са нужни за стягането на болтовете на капака за винтилите?
тоя "майстор" го е закършил яко от към финанси.
колега бегай дале4е от такива

- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
dido-bmw написа:Може да е имал от онези хирургическите камерки (незнам как се казват).И да е направил преглед на главата през колекторите.![]()
Наричат се бороскоп и се използват в НАСА за преглед отвърте в двигателите, в авиацията също се използва бороскоп. Сигурен съм, че и този майстор е използвал това устройство, за определяне състоянието на клапаните, гнездата и направляващите втулки. И аз съм за реглаж на хидравличните повдигачи, но все не мога да попадна на свестен майстор- всички казват, че не става.
- jakson
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: E38
- Детайли за колата: Седан , 1993 , 1.6 I , М40
какво да ви кажа аз случайно видях в програмата на компа си какво беше отворил и пишеше Е30 , викам му абе колега тва е Е36 може затва да е казал така ама ддз .... иначе не е отварял двигателя , закачи на бубуната 1 кабел и гледаше цилиндрите как работят . тогава каза , че според него имало нагар по клапаните . иначе той се занимава с елекроника , диагностика и т.н ...
9 мнения
• Страница 1 от 1