реглаж и почистване на клапани

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: E38
Детайли за колата: Седан , 1993 , 1.6 I , М40

реглаж и почистване на клапани

Мнение от jakson » 01 Ное 2009, 18:44

Ония ден бях на майстор , направи ми нещо като преглед на колата . каза , че всичко е наред , обаче имало нагар по клапаните и също така трябвало да се центроват . Някой може ли да ми каже как да изчистя този нагар и как става реглажа им ?

старши ентусиаст
Аватар

Re: реглаж и почистване на клапани

Мнение от metodi80 » 01 Ное 2009, 21:46

jakson написа:Ония ден бях на майстор , направи ми нещо като преглед на колата . каза , че всичко е наред , обаче имало нагар по клапаните и също така трябвало да се центроват . Някой може ли да ми каже как да изчистя този нагар и как става реглажа им ?

:mhihi:
Колега за каква центровка става дума ?!!! Какъв е двигателя ... ?! Ако си в правилния форум -Е36 , то да знаеш , че всички Е36 са с хидравлични повдигачи и няма нужда от "центровка" на клапани ... :mhihi: Ако е имал предвид пасване на клапани .. то това вече е съвсем друг филм ... ама как па е разбрал , че са за пасване ... да не е свалял главата ?! Пък ако е свалял глава , то направо да си ти е направил пасване и почисвтане на клапаните ...ама се съмнявам , че при "преглед " на колата ще свали главата на двигателя ... :mhihi: И как па разбра , че има нагар по клапаните ...свалил е свеща , бръкнал е с пръст и е установил че има нагара сигурно ... :mhihi: малеее що не си карате колите ми се занимавате с глупости ... ?!

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 01 Ное 2009, 21:51

Не бе мето ходил е на екстрасенс :mhihi:

П.С.Колега майтапа настрана, такова изказване от "майстор" означава само едно, аименно смени майстора :smoke:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е30М40Б18 touring/MB190 1.8
Мечтае да кара: еМММММ

Мнение от dido-bmw » 01 Ное 2009, 23:07

Може да е имал от онези хирургическите камерки (незнам как се казват).И да е направил преглед на главата през колекторите. :mhihi:

П.п По принцип не е трудно да разбереш когато има не добре работещ клапан.Но да даваш диагнози без да си отворил и видял.Си е малко дайми 500лв за да не ти кюфка в аспуха.
Поздрави.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dangerous » 01 Ное 2009, 23:22

На мен пък ми се струва,че майсторо е зверски гладен :mhihi: :mhihi: :mhihi:
направо осверепял
Колко BMW-та изпих в тея кръчми!!!

-Колко "Nm" налягане са нужни за стягането на болтовете на капака за винтилите?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Шарампоя » 02 Ное 2009, 0:05

тоя "майстор" го е закършил яко от към финанси. :kuku: колега бегай дале4е от такива
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318is, 1995 м42

Мнение от ивчо3 » 02 Ное 2009, 10:01

dido-bmw написа:Може да е имал от онези хирургическите камерки (незнам как се казват).И да е направил преглед на главата през колекторите. :mhihi:

П.п По принцип не е трудно да разбереш когато има не добре работещ клапан.Но да даваш диагнози без да си отворил и видял.Си е малко дайми 500лв за да не ти кюфка в аспуха.

Наричат се бороскоп и се използват в НАСА за преглед отвърте в двигателите, в авиацията също се използва бороскоп. Сигурен съм, че и този майстор е използвал това устройство, за определяне състоянието на клапаните, гнездата и направляващите втулки. И аз съм за реглаж на хидравличните повдигачи, но все не мога да попадна на свестен майстор- всички казват, че не става.

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: E38
Детайли за колата: Седан , 1993 , 1.6 I , М40

Мнение от jakson » 02 Ное 2009, 17:45

какво да ви кажа аз случайно видях в програмата на компа си какво беше отворил и пишеше Е30 , викам му абе колега тва е Е36 може затва да е казал така ама ддз .... иначе не е отварял двигателя , закачи на бубуната 1 кабел и гледаше цилиндрите как работят . тогава каза , че според него имало нагар по клапаните . иначе той се занимава с елекроника , диагностика и т.н ...

Назад към E36