Проблем с хидравликата на саединителя
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем с хидравликата на саединителя
Колеги имам кофти проблем.Преди 2 дена ми светна лампата на таблото, че ми е намаляла спирачната течност.Както и да е.. долях.Днес обаче ми отказа саединителя, държеше се все едно е откачен самия педал и изобщо не реагираше при натиск.. помислих си, че е откачено жилото ... след като ме издърпаха и я вкарах в един гараж с канал забелязах, че не е на жило ами използва спирачна течност и по трабички влиза в кутията на дисковете.Интересното обаче е, че точно м/у кутията на саединителя и картера се появява капчица течност (спирачна).Съответно след като изтича от там течноста в казанчето намалява тъй като двете разделения на казанчето за спирачките и за саединителя са свързани, по този начин ми намалява и хидравликата в спирачките и лампата ще светне рано или късно отново.Въпроса ми е, защо изтича точно през цепката м/у картера и кутията на саединителя.Предполагам, че проблема е където свършват трабичките и влизат в саединителя.Там има някакъв механизъм и предплагам, че играе ролята на бутало чиито уплатнения са се износили и изпуска от течноста. Така или иначе това са само предположения. Бих се радвал ако напишете по 1-2 реда, ако знаете нещо по този въпрос.Благодаря ви предварително
- BH5482BH
- младши ентусиаст
-
- Кара: с превишена скорост
Re: Проблем с хидравликата на саединителя
Има теми колега ама сега като не работи тая търсачка 

- metodi80
- старши ентусиаст
-
rG_ArkaN написа:Колеги имам кофти проблем.Преди 2 дена ми светна лампата на таблото, че ми е намаляла спирачната течност.Както и да е.. долях.Днес обаче ми отказа саединителя, държеше се все едно е откачен самия педал и изобщо не реагираше при натиск.. помислих си, че е откачено жилото ... след като ме издърпаха и я вкарах в един гараж с канал забелязах, че не е на жило ами използва спирачна течност и по трабички влиза в кутията на дисковете.Интересното обаче е, че точно м/у кутията на саединителя и картера се появява капчица течност (спирачна).Съответно след като изтича от там течноста в казанчето намалява тъй като двете разделения на казанчето за спирачките и за саединителя са свързани, по този начин ми намалява и хидравликата в спирачките и лампата ще светне рано или късно отново.Въпроса ми е, защо изтича точно през цепката м/у картера и кутията на саединителя.Предполагам, че проблема е където свършват трабичките и влизат в саединителя.Там има някакъв механизъм и предплагам, че играе ролята на бутало чиито уплатнения са се износили и изпуска от течноста. Така или иначе това са само предположения. Бих се радвал ако напишете по 1-2 реда, ако знаете нещо по този въпрос.Благодаря ви предварително
Проблема ти е в работния цилиндър на съединителя (монтиран е долу на самата скоротна кутия от страната на шофьора).... Сменяш го и си ти ... Провери си и хидравличната помпата на съединителя (тя се намира над педала на съединителя ... да не е протекло и от там ... Провери си и всички маркучи ...Търсачката не работи иначе има страшно много писано по тоя въпрос ...
Хидравличната помпа на съединителя (над педала) вътре в купето ли се намира.Мислех, че използва помапата за спирачките.Колкото до маркучите няма как да е от тях, защото има теч само под съединителя.
- МРЪСНИЯТ_ХАРИ
- Каобой
-
- Кара: 318
rG_ArkaN написа:Хидравличната помпа на съединителя (над педала) вътре в купето ли се намира.
Не мен, помпата на съединителя е отдоле хваната с два болта за скоростите
- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
Има горна и долна помпа на съединителя.При теб
е отишла долната,която е хваната на скоростната
кутия.
е отишла долната,която е хваната на скоростната
кутия.