колата ми мирише на барут много силно след като съм я карал
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- beco109
- младши ентусиаст
-
- Кара: Разумно
- Детайли за колата: Измамна
1+ за карализатор и при мен миришеше така и направо го изкормих и си затворих гърненцето не съм слагъл тъба наптаво си го затворих със СО2-то защипах си пак защитната ламатина и до ден днешен си карам така.
колега той ако се запуши катализатора нали няма да има от къде да излизат изгорелите газове . няма ли да стане като тапаPNR написа:avox76 написа:И моята така миришеше... махнах катализатора и го смених с резонаторно гърне. Мислех, че ще се отпуши и ще започне повече да върви, но нищо не се промени. Само миризмата изчезна иначе никаква друга разлика. Тези в сервиза така и не можаха да ми кажат дали е бил запушен, само установиха, че питата е била здрава, тъй като при по издуханите започвала да се разпада на парчета.
попринцип разликата е доста мъничка и полудефакто е невъзможно да я усетиш на по слабо моторче
то заводски показатели с катализатор и без катализатор има разлика от 1или 2 коня ако не се лъжа така че че има разлика има
- Garribaldi
- ентусиаст
-
- Кара: 'Е36'
- Мечтае да кара: e92 m3
toni3d1 написа:колега той ако се запуши катализатора нали няма да има от къде да излизат изгорелите газове . няма ли да стане като тапа
Той не се е запушил толкова че като тапа да е, но достатачно че да мъчи колата

Иначе да колега слагай едно резонаторно гърне и си ти

Единственото което ме спира да сложа гърне е това , че преди време бях чул , че катализатора държи някакво определено налягане в тръбите преди него и , че това налягане е необходимо за ламбдасондата за да прави измерване на изгорелите газове . чувал съм хора да се оплакват , че след замяна на катализатор с гърне колата започва да гори повече и невърви както преди . вие как мислите колеги ? имате ли наблюдения по този въпрос ?Garribaldi написа:toni3d1 написа:колега той ако се запуши катализатора нали няма да има от къде да излизат изгорелите газове . няма ли да стане като тапа
Той не се е запушил толкова че като тапа да е, но достатачно че да мъчи колата...
Иначе да колега слагай едно резонаторно гърне и си тиМани тия катализатори
- Mitaka85
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39
- metodi80
- старши ентусиаст
-
toni3d1 написа:. чувал съм хора да се оплакват , че след замяна на катализатор с гърне колата започва да гори повече и невърви както преди . вие как мислите колеги ? имате ли наблюдения по този въпрос ?
Ами колега порови в търсачката и ще намериш отговор на този въпрос. По принцип повечето колеги , които са махали катализатора твърдят , че мощността на автомобила се повишава и разхода им пада. Принципно на колите ни заводски дават 1-2 коня повече ако колата е без катализатор ... Но пък и не виждам каква ти е алтернативата - или махаш катализатора и го заменяш с нов оригинален (което си е доста скъпо начинание) или слагаш някакво си там гърне (което правят повечето колеги).... И да мислиш и да не мислиш какви проблеми би имало после , нямаш много вариянти .....
- baitun
- ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е36
- Мечтае да кара: Е46 М3
- avox76
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '95, 320i, Touring
Единственото което ме спира да сложа гърне е това , че преди време бях чул , че катализатора държи някакво определено налягане в тръбите преди него и , че това налягане е необходимо за ламбдасондата за да прави измерване на изгорелите газове . чувал съм хора да се оплакват , че след замяна на катализатор с гърне колата започва да гори повече и невърви както преди . вие как мислите колеги ? имате ли наблюдения по този въпрос ?
На мен пък на диагностиката ми казаха, че ако катализатора е запушен температурата в тръбите се повишавала над допустимото и заради това сондата се опичала...
При мен, след замяната на катализатора с резонаторно гърне, нямаше промяна, нито във вървежа нито в разхода.
- avox76
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '95, 320i, Touring
На мен в сервиза където ми го махнаха ми казаха, че ако катализатора е сдал багажа питата вътре започвала да се разпада на парчета. Така и не разбрах моя дали е бил запушен или не. "Майстора" отговори само "трудно е да се каже", но щом питата е цяла значи не е бил толкова зле.
Кофтито е, че може да се каже дали е заминал, чак след като го свалят, но се оказа, че даже и при свален катализатор не винаго може да се каже...Или може би аз не случих на майстори :-)
Кофтито е, че може да се каже дали е заминал, чак след като го свалят, но се оказа, че даже и при свален катализатор не винаго може да се каже...Или може би аз не случих на майстори :-)
- r8878
- Потребител
-
- Кара: 98' E39 540i
- Мечтае да кара: V12
- Детайли за колата: 98' E39 540i Sedan
Re: колата ми мирише на барут много силно след като съм я карал
Колеги, и мойта колица мерише на барут и сяра и не варви, ходх на диагностика и казаха че е запушен Кат. и не си искарва газовете нормално, но понекога варви друг пат не. сигурен съм че има и още нещо.
88' E30 318i
96' E36 320i Coupe
98' E39 540i Sedan

96' E36 320i Coupe
98' E39 540i Sedan

- HF4WD
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: lancia delta, bmw e46
r8878 написа:Колеги, и мойта колица мерише на барут и сяра и не варви, ходх на диагностика и казаха че е запушен Кат. и не си искарва газовете нормално, но понекога варви друг пат не. сигурен съм че има и още нещо.
явно и при тебе е запушен катализатора , то това не пречи понякога да върви. какво друго те притеснява
- ясен николов
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: само бмв та
- Детайли за колата: много бърза
колега идваи да го махна имам варянт с катализатор ,има варянт с резонатор има и с тръба ,мирише ли заминал е не чакаи да избухне барута

30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2