Променливи обороти при движение на свободна ! М50
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
17 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Променливи обороти при движение на свободна ! М50
Kambe написа:нормално е когато колата се движи на свободна скорост при запален двигател, оборотите да се качат до 1000 и там да стоят, това е за да е по-малка вероятността да изкасне двигателя и от там да блокират и спирачки и управление, но когато е в покой трябва да са постоянни 6-700надявам се съм прав
Такова поведение съм виждал на FIAT Bravo, но не и на BMW.
- Hristo
- ентусиаст
-
- Кара: Е36 320i и E39 535i без ваноси
- Мечтае да кара: М5
- Детайли за колата: много синя и много черна
Re: Променливи обороти при движение на свободна ! М50
Aз пък съм виждал точно такова поведение на 5-6 бавареца от 318 до 325, недърпащи въздух, минавали диагностики и т.н.
Стига да не се заиграват нагоре-надолу няма проблеми.
Мен лично си ме кефи това да съм на малко по-високи обороти в движение, така е по-удобно и избирането на предавка-по-плавно и лесно поема, също при градски трафик и движение с 3-5км не е нужно да даваш газ, а лекичко със съединителя си поема доволно
За хидравликата и спирачките предполагам, че също е по-благоприятно да е на по-високи обороти двигателя.
Нека споделят и още колеги как е при тях, да не се окаже някакъв доста често срещан проблем, за който дори не подозираме
Стига да не се заиграват нагоре-надолу няма проблеми.
Мен лично си ме кефи това да съм на малко по-високи обороти в движение, така е по-удобно и избирането на предавка-по-плавно и лесно поема, също при градски трафик и движение с 3-5км не е нужно да даваш газ, а лекичко със съединителя си поема доволно

За хидравликата и спирачките предполагам, че също е по-благоприятно да е на по-високи обороти двигателя.
Нека споделят и още колеги как е при тях, да не се окаже някакъв доста често срещан проблем, за който дори не подозираме

17 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2