Задните светлини

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: 318is
Мечтае да кара: E46 М3 3.2SMG

Задните светлини

Мнение от Garito » 25 Окт 2009, 0:09

Като си включа задната скорост и светлините не ми светят.Гледах крушките ,но те са си наред.Казаха ми да видя датчика да не ми е заминал,смених го.Светеха ми един ден и пак на ново спряха. Някакви идей какъв може да е проблема?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '99 BMW 523I M52TU Sedan
Мечтае да кара: само BMW

Re: Задните светлини

Мнение от Ivan_BMW » 25 Окт 2009, 12:25

Колега виж буксата която влиза в датчика да се нее окислила и да не дава хубава връзка и ако нее от нея вземи едно кабелче и дай на късо на буксата и виж ако си светят светлините отзад значи датчика нещо ти неработи :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ivcho_fen » 26 Окт 2009, 8:21

Има и едно друго нещо,като си отвориш багажника има една букса с гумено отгоре.Намира се като го отвориш багажника от лявата страна отдоло.Издърпваш го цепваш гуменото оплатнение и виж вътре кабелите дали са поукъсани.Има я и тази вероятност,и да ти окасява някаде.Аз имах преди време този проблем обаче при друг автомобил и като отворих половината кабели бяха оголени и даваше накъсо.Снаждаш кабелите и пробваш,ако нестане търсиш другаде причината.Може и бушон да е.Дано съм бил полезен.Кажи после какво си направил.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от borislav1980 » 26 Окт 2009, 9:12

От датчика е взимай нов и сменяй за 5 мин става и струва 7-8лв мисла,че беше.
Успех!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 525dA

Мнение от Amorphis » 26 Окт 2009, 9:25

Колеги и аз имам същия проблем.
Когато вкл. на задна понякога се пускат светлините, но по често не се.
Къде се намира този датчик?
E36 325TD
E36 M3 Evo
E39 525TDSt
E39 525TDStA
сега
E36 318i
Е60 525dA Sedan
E53 X5 3.0d SportPack

Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Garito » 26 Окт 2009, 11:11

Amorphis написа:Колеги и аз имам същия проблем.
Когато вкл. на задна понякога се пускат светлините, но по често не се.
Къде се намира този датчик?

колега,датчика се намира от долу под купето.точно до скоростната кутия :yes:

Потребител
Аватар

Мнение от Garito » 26 Окт 2009, 11:16

ivcho_fen написа:Има и едно друго нещо,като си отвориш багажника има една букса с гумено отгоре.Намира се като го отвориш багажника от лявата страна отдоло.Издърпваш го цепваш гуменото оплатнение и виж вътре кабелите дали са поукъсани.Има я и тази вероятност,и да ти окасява някаде.Аз имах преди време този проблем обаче при друг автомобил и като отворих половината кабели бяха оголени и даваше накъсо.Снаждаш кабелите и пробваш,ако нестане търсиш другаде причината.Може и бушон да е.Дано съм бил полезен.Кажи после какво си направил.

погледнах ги тези кабели и няма проблеми,честно да ви кажа малко ще останат на заден план светлините.Трябва да си търся калник и бояджия,защото днеска си огънах бебето :cry: !Мерси за съвета! :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 26 Окт 2009, 19:02

Garito написа:Трябва да си търся калник и бояджия,защото днеска си огънах бебето :cry: !

А що не внимаваш ... !!! :confused: Сега разправии за глупости - калници .. бояджии .... Търси си оригинален подкалник втора ръка (не взимай разни афтърмаркет боклуци , че после напавсането ще ти се стори не кошмарно , ами невъзможно ... луфтове от тук от там ... няма оправия ...) и като идеш да ти правят боята бъди много осторожен ... стой им на главата да видиш кво правят , че като ги правят тия бои си бъркат в гъзо*ете , та после боята излиза пет нюанса по различна ...
Извинявам се за отклонението от темата ...

Потребител
Аватар

Мнение от Garito » 26 Окт 2009, 21:31

metodi80 написа:
Garito написа:Трябва да си търся калник и бояджия,защото днеска си огънах бебето :cry: !

А що не внимаваш ... !!! :confused: Сега разправии за глупости - калници .. бояджии .... Търси си оригинален подкалник втора ръка (не взимай разни афтърмаркет боклуци , че после напавсането ще ти се стори не кошмарно , ами невъзможно ... луфтове от тук от там ... няма оправия ...) и като идеш да ти правят боята бъди много осторожен ... стой им на главата да видиш кво правят , че като ги правят тия бои си бъркат в гъзо*ете , та после боята излиза пет нюанса по различна ...
Извинявам се за отклонението от темата ...

Аз си внимавам,ама този до мен не!Дядото да не беше спирал на зелен светофар,мисли не мога да чета!Трябва да си намеря някой майстор да ми изчука калника,защото само ми е вдлъбнат на вътре,а бронята е ожулена ама яко :( . А за бояджйя-незнам къде да го търся! :oops:

Назад към E36