мотор4е за парно
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
мотор4е за парно
Колеги преди 2 дни споделих във форума 4е мотор4ето на партното спря да работи, майсторът който го прави се затрудни с демонтирането му.Колегата с ник Pistata ми обясни подробно как става разглобяването след което аз разказах на моя човек(майстора).Днес ми се обади и отидох да взема старото моторче за да търся ново по него и каква била работата-за да го извади трябвало да счупи едната перка те са две- така била схемата за да се извади мотор4ето едната перка се унищожавала.Искам да попитам дали наистина това е така.Сега аз намерих мотор4е но се опасявам да не с4упи пак едната перка докато го постави.Искам да поясня 4е колата е с 2,5 литровия бензинов мотор 193коня ако това има някакво зна4ение.
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Re: мотор4е за парно
a4kata написа:Колеги преди 2 дни споделих във форума 4е мотор4ето на партното спря да работи, майсторът който го прави се затрудни с демонтирането му.Колегата с ник Pistata ми обясни подробно как става разглобяването след което аз разказах на моя човек(майстора).Днес ми се обади и отидох да взема старото моторче за да търся ново по него и каква била работата-за да го извади трябвало да счупи едната перка те са две- така била схемата за да се извади мотор4ето едната перка се унищожавала.Искам да попитам дали наистина това е така.Сега аз намерих мотор4е но се опасявам да не с4упи пак едната перка докато го постави.Искам да поясня 4е колата е с 2,5 литровия бензинов мотор 193коня ако това има някакво зна4ение.
Две думи : - Пълни глупости ... !!!
Смени майстора ...!!! То ако се чупеше едната перка при изваждането , логичния въпрос е - Как тогава ще монтира новото моторче без пак да счупи едната перка ?!!!!! Колега монтажа на моторчето изобщо не е трудно ... опитай сам да си го смениш ...
- pdonov
- Потребител
-
- Кара: BMW е36 320 купе
моторчето се вади много лесно .аз си го свалих сам,след което го дадох да ми сменят четките и да ми почистят колектора . колегата е прав смени си майстора.според мен няма значение от кубатурата и мошността на мотора.
- metodi80
- старши ентусиаст
-
godechh написа:Аз не можах да го измъкна моторчето с перките а вие как сте го извадили незнам
Еми моторчето си излиза цяло и цяло се монтира , не знам как ги изкарвате и ги вкарвате тези моторчета , но пак казвам - излиза цяло (без да се чупи нищо по него ) и се монтира пак така ...

П.С. Хубвао , аз имам един такъв въпрос ... щом моторчето е било "измъквано" , то вероятно е имало проблем с него и се е налагал ремонт или смяна ... значи при измъкването преките са били счупени ....как тогава при монтажа е станало така , че да са останали цели ...щото то нали това е целта - да се монтира цяло ... или колата е останала без моторче..... ?!

- pdonov
- Потребител
-
- Кара: BMW е36 320 купе
http://www.sqbimmer.com/dump/e36_blower_motor/ разгледай го внимателно .след като махнеш пласмасовия капак и освободиш рамената на чистачките ,за да излезне моторчето трябва много внимателно да изкривиш на горе ламарината на стр.10 както е посазана на снимките тогава освободеното моторче излиза без проблем.успех
6 мнения
• Страница 1 от 1