Регулирането на фаровете
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- boywalking
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39
- Мечтае да кара: E38
Регулирането на фаровете
Интересува ме... понеже фаровете ми светят адски ниско и извънградско нощно време си е някъв кошмар с тая кола...
дигнал съм си максимално нагоре от болтовете опред на самия фар.... също и от машинката която регулира от купето и пак все едно светят на 3 метра от колата право надолу а напред грам кяризене няма....
само подсетете как да ги дигна, или метнете тема ако знаете и тогава бийте ключове
дигнал съм си максимално нагоре от болтовете опред на самия фар.... също и от машинката която регулира от купето и пак все едно светят на 3 метра от колата право надолу а напред грам кяризене няма....
само подсетете как да ги дигна, или метнете тема ако знаете и тогава бийте ключове
Жената е нежна струна, просто трябва да знаеш как да я опънеш...
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Re: Регулирането на фаровете
Ако нестава от болта посредата, трябва да ги разглобиш и да видиш защо нестава.
Имал съм подобен случай и се оказа, че пластмасовите зъбчатки които са залепени на болтовете приплъзват, и уж въртиш, а то не помръдва.
Прави се, малко играчка но става.
Имал съм подобен случай и се оказа, че пластмасовите зъбчатки които са залепени на болтовете приплъзват, и уж въртиш, а то не помръдва.
Прави се, малко играчка но става.

- santo_bansko
- ентусиаст
-
- Кара: Само компоти:)
Или тези зъбчатки изобщо да ги няма(тоест истъркани)
Аз така на стария колмакт щипките бяха счупени и забчатките истъркани и нямах пари за други фарове,а такива щипки неможах да намеря:)
Та разглобих ги една вечер нагалсих ги такче да ми харесват и им турих силикона и стана повече от доволно

Аз така на стария колмакт щипките бяха счупени и забчатките истъркани и нямах пари за други фарове,а такива щипки неможах да намеря:)
Та разглобих ги една вечер нагалсих ги такче да ми харесват и им турих силикона и стана повече от доволно

- ned_gm28
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 I Touring
- Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003
В долния си край рефлектора се държи на стержена на регулиращия ел.мотор,посредством ябълковидна опора.В горния край се държи на два регулиращи винта,като има възможност с шестограмен ключ (поне при моите фарове) да се върти директно винта,а не посредством зъбната предавка. 

- cucko
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530d touring
Има по 2 болта и регулирането става на 2 положения....намери темата с търсачката "Как да настроим фаровете си ?" и успех!
5 мнения
• Страница 1 от 1