Изчезване на мощноста на ДВГ

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: E36 318i/M43--93г

Изчезване на мощноста на ДВГ

Мнение от spas318 » 05 Окт 2009, 23:02

Здравей те колеги.Проблема се появи след като минах през дълбока локва с вода.След около 200м при подаване на гас двигателя не иска да се форсира и за да не изгасне помпех на педала докато се вдигнат оборотите,после се нормализираше работата му.така около 7 пъти се случи.В началото си мислех че нещо може да се е намокрило и като изсъхне ще се оправи,да ама не.както си карах и падат оборотите без значение на коя скорост съм или колко гас давам.това се случи в събота и си мислех че след преход от 110км ще изсъхне и нормализира.В неделя се повтори същата история, но само 1 път.днес всичко беше наред докато не минах пак през тази локва,макар и по малка да беше,отново същия проблем.
Според мен проблема ми може да идва от ламба сондата.
Извинявам се за дългото описание,но незнам как по просто да го опиша проблема.
Благодаря предварително

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320 Ci
Детайли за колата: Black, M6 Rims

Re: Изчезване на мощноста на ДВГ

Мнение от Xscape » 06 Окт 2009, 1:17

Ламбда сонда, имах същия проблем на предишната ми е36-ца. В началото го прави само като се намокри - колата губи мощност, изрязваш я и се оправя... и така бая пъти... обаче в 1 момент колата просто ще спре да се оправя като дадеш повечко газ. И ще си е заминала на цяло... и ще трябва и да я сменяш... и отидоха > 100 лева :)

Съвет: ако ти го направи на пътя т.е. не си близо до вас... има начин за прибиране - педал ту дъ метъл дет се вика, тогава с и без ламбда се изрязва... и газ :) ест не е хубаво, щото пилиш съединител при тия обороти... айде със здраве и недей взима кофти сонда, че от тва ти зависи разхода :)

P.S. Сега се сетих - на съседа на е36-цата същото се беше получило, ядосах се че ще си замине като моята, вдигнах колата и изолирах изводите, оказа се, че окъсяваше от време на време и за това го правеше. Та все пак - ако не ти е заминала на цяло може да се пробваш да изолираш изводите за да не ти окъсява. Аз лично бих я сменил да ми е спокойно, ама всичко според джоба в момента :)
Think. Believe. Dream. Dare...

Назад към E36