Колеги помогнете с ел прозореца...

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Колеги помогнете с ел прозореца...

Мнение от beckshot » 11 Сеп 2009, 18:38

Здравеите.Имам неприятния проблем с шофьорското стъкло.Колата е е36 93-та година.Онзи ден си вдигам прозореца и изведнаж нещо изпука и прозореца се изкриви на една страна,едвам го затворих.И днес отидох в Ауто + и си купих 2 нови водача.Разглобих кората и едната основа се беше извадила от водача смених ги с новите гресирах добре но проблема не се оправя като вдигам прозореца и на последните 20см се усеща че има голямо напрежение и го бутам с ръка назад един вид му помагам иначе захапва оплътнението..Някои ако знае решение на този проблем..А също забелязах че има луфт на тези неща които влизат в водачите незнам дали е нормално това някои ако знае как да помогне ще съм много благодарен.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 528i e60 530d e61 535d

Мнение от CooL123Es » 11 Сеп 2009, 20:36

здравей колега сменеси машинката тя е крива и от там ти идва проблема успех
Изображение

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 11 Сеп 2009, 21:13

Механизма се криви и се цепи, изправя се и се заварява една ламаринка на изкривеното и не се криви повече. НО си погледни уплътнението където ходи джама по него, ако се е прегънало, няма оправия, ново от Дару 60 пари и си готов. Изчисти си и шините където вървят водачите и ги напръскай с тефлонов спрей, с годините греста е спекла и се движат трудно.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от beckshot » 11 Сеп 2009, 21:15

колега да и аз това видях че едно от тези алуминиевите неща се е пукнало и едното като го тествах преди да сложа кората ми се видя че е криво но си казах че не е възможно да се искриви и не му обърнах внимание..а как се оправя това нещо

Потребител
Аватар
Кара: BMW 320 d 2002 Kombi

Мнение от lub4081 » 13 Сеп 2009, 11:28

Съжалявам, че ти се намесвам в темата, но искам да попитам, тъй като при мен се получи същото, но като свалих кората, се оказа че не са счупени водачите, а пластмасовата ролка, която върви по шейната захваната за вратата. Някой знае ли да може да се смени само тя или трябва нов механизъм?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 318 TDS touring

Мнение от St.Dilov » 13 Сеп 2009, 11:57

lub4081 написа:Съжалявам, че ти се намесвам в темата, но искам да попитам, тъй като при мен се получи същото, но като свалих кората, се оказа че не са счупени водачите, а пластмасовата ролка, която върви по шейната захваната за вратата. Някой знае ли да може да се смени само тя или трябва нов механизъм?

да сменя се! аз лично, не можах да намеря нова такава и прибягнах, до услугите на стругар!
направих си няколко, от тефлон и сега съм Ок!

Назад към E36