Водна помпа или...? колеги помагаите.....
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
Водна помпа или...? колеги помагаите.....
Имам следния проблем и ви благодаря предварително! Вчера вечерта прибирайки се в нас и такмо да вкарам колата видях, че стрелката за водата минава средата...угасих двигателя и днес като го запалих отвих капачката на радиатора и таз джаджа за обезвъздушаването и не се върти водата,а колата си загрява...свалих и термостата само да пробвам той да не е проблема, но пак не иска... От какво може да е водна помпа мисля аз,но съм начинаещ в тез работи и Ви моля за ПОМОЩ!
- PNR
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW e36 318is COUPE M42
водна помпа
най простия вариант за проба е отваряш капачката на радиатора подаваш газ иводата трябва да преива отгоре през преливника в казанчето на радиатора ако не го прави са отишли витлата на помпата
най простия вариант за проба е отваряш капачката на радиатора подаваш газ иводата трябва да преива отгоре през преливника в казанчето на радиатора ако не го прави са отишли витлата на помпата
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
- PNR
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW e36 318is COUPE M42
ами ако колата ти е обезвъздушена както каза колегата Stanchev и не прелива през преливника си за нова водна помпа
сменяй защото емного опасно

- Kristopher
-
-
- Кара: e34, e36
и требва да си купиш ключ 32. Трябва да държиш контра между болтовете при шайбата и да чукаш с чук по ключа е най-добре. Купи си по-дълъг ключ и после в помпата се навиват болтове и излиза, ти ще видиш къде

Компютърна диагностика на BMW след 1993 година - безплатна

- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
колега, щом си с ел перка, виско нямаш...
ама не бързай да сваляш водната помпа.... виж първо на затворена система стисни дебелия маркуч и слушай някъде да не издиша
може да е по връзките някоя скоба да е изпуснала, и тогава от пробката няма да ти хвърля вода никога.
като се увериш, че не изиша от никъде? (може и радиатора да е сцепен някъде или капачката на радатора да не уплътнява добре)
отвий пробката и капачката на радиатора и налей догоре с вода, докато не почне да прилива от пробката, след това завий пробката и допълни с вода. почни да стискаш маркучите, би трябвало да глътне още вода. палиш колата и почваш да подаваш газ до 2-3000 оборота и чакаш да хвърли вода отстрани на гърлото на разширителното казанче. ако хвърли вода, доливаш до горе, затваряш капачката и след това за по 1-2 сек отвиваш 1 оборот на пробката до капачката, докато спре да излизат балончета и не текне чиста вода/антифриз.
ама не бързай да сваляш водната помпа.... виж първо на затворена система стисни дебелия маркуч и слушай някъде да не издиша
може да е по връзките някоя скоба да е изпуснала, и тогава от пробката няма да ти хвърля вода никога.
като се увериш, че не изиша от никъде? (може и радиатора да е сцепен някъде или капачката на радатора да не уплътнява добре)
отвий пробката и капачката на радиатора и налей догоре с вода, докато не почне да прилива от пробката, след това завий пробката и допълни с вода. почни да стискаш маркучите, би трябвало да глътне още вода. палиш колата и почваш да подаваш газ до 2-3000 оборота и чакаш да хвърли вода отстрани на гърлото на разширителното казанче. ако хвърли вода, доливаш до горе, затваряш капачката и след това за по 1-2 сек отвиваш 1 оборот на пробката до капачката, докато спре да излизат балончета и не текне чиста вода/антифриз.

- Тонката
- младши ентусиаст
-
- Кара: Volvo S60 ‘18, D4, e91 320dA
Днес термостата и водната помпа ми разбиха нервите... Тъкмо отивах доволен да си плащам семестъра и хоп колата на Околовръстното започна да минава средната граница. Отбих оставих я оставих на свободен ход и отидох да пипна маркучите, защото преди ми беше блокирал термостата и имах едно на ум. Еми равносметката е, че 2-ри термостат ми блокира(уж Behr
). Добре, че баща ми запази оригиналния, който е постоянно зацепен. Сложихме го и изненада изби водната помпа
... Дръпнахме я до нас...
Направих още една рекламация и взех водна помпа с метални витла. Утре ще я слагаме и дано нищо й няма на колата...

Направих още една рекламация и взех водна помпа с метални витла. Утре ще я слагаме и дано нищо й няма на колата...

е36 318is M pack 96` -> e39 530d M pack sedan 01` -> e38 740i M60 96` -> e46 318d 03`-> e46 320d 04`-> e39 530dA M pack touring 02`
13 мнения
• Страница 1 от 1