Ходова част

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 320

Ходова част

Мнение от kiro_320 » 26 Авг 2009, 12:49

Възникна един проблем и тъй като след 15-тина дена ще ходя на годишен преглед искам направо да си платя и на място да го оправят, но.. нямам и идея за какво иде реч, най-вече за какви пари говорим. :)
Та.. гумите ми бяха леко меки, едната доста... отивам да ги надуя, надувам си ги нормално, тръгвам си аз... да спомена че пътя е перфектен, но като минавам през някоя шахта задницата иска да се хвърля. :shock: Буквално купето се мести направо, само дето гумите не просвирват. :shock: Шахтите са перфектно сложени, не знам колко луфт имат ама надали е повече от 0.5 см(не е от тях). Същия номер го прави на мокро, когато минавам през пешеходна пътека, осовата линия, или други подобни боядисани "знаци". През обикновени дупки го няма това, само на шахти го прави.
Не знам дали на някой се е случвало, но аз съм се "лъзгал" доста пъти и това е много различно, чувството е всякаш че не гумите поднасят, а само купето се мърда, без да мърдат встрани гумите. :mhihi: Пък на мокро като мина през пешеходна пътека чувството е всякъш имам разбит лагер и САМО гумата прави някаква "парабола"(все едно ще пада).

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E36 318IS
Мечтае да кара: BMW E60
Детайли за колата: BMW E36 318IS

Мнение от skate » 26 Авг 2009, 13:29

Според мен имаш крива/дефектирала гума , като съдя по това че е станало след като си я напомпал, сега е по корава и усукването се изразява по силно...
Джантите как са ти?

Можеш да направиш тест като ги обърнеш и видиш дали ще имаш разлика.!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 26 Авг 2009, 14:13

Съгласен съм с горния коментар ..... Другия вариянт е тампоните на задните носачи да са тотално заминали и от там купето да се "унася" ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320 Ci
Детайли за колата: Black, M6 Rims

Мнение от Xscape » 26 Авг 2009, 14:18

Колега, най-лесно и евтино ще ти е да почнем от гумаджията - баланс на гуми и джанти, после ако не е ок в някой сервиз за преглед и това е :)
Think. Believe. Dream. Dare...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kiro_320 » 26 Авг 2009, 18:13

Вярно за гумите не се замислих, но ще го проверя, че и без това спуках предна дясна и сега съм с резервната, като отивам да я сменят ще им кажа да видят всичките. Докато бяха меки да съм се "лъзгал" най-много по 1 път на ден, на едно хубаво завойче до нас като се прибирам. :D Освен тогава да е станало нещо... сега като казахте гуми, се сетих че гумите ми свирят като минавам през пешеходна пътека или разделителна ивица, винаги.. ама винаги.. като бяха меки свиреха, напомпани пак свирят... това е още от преди сегашния "проблем". Не са зимни....
Джантите, честно казано не знам... но нямам спомен да съм влизал в ендеци.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kiro_320 » 27 Авг 2009, 15:20

Днеска ходих да я видят само и излезе:
2 броя външни шарнирни болтове
задни втулки на носачи
дясна вертикална щанга
Задна дясна или лява гума крива/забравих коя каза/
Отзад каза, че не може да види нещо/забравих кое :uups: / трябвало на подемник да се вдигне, ама му казах че друг път ще мина да я вдигне че бързам.. и така..

Назад към E36