Спешно!!! Проблема с климатика

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Спешно!!! Проблема с климатика

Мнение от dakata1111 » 23 Авг 2009, 13:55

Нуждая се от съвет, климатика ми е запушен и за да се отпуши трябва да се свали цялото табло ( барчето и там кадето е радиото и часовника ), но ми казаха че после тези пластмаси ще се разтракат, защото колата е стара. Чудя се дали дали ще е много фрапантно това тракане и може ли да се избегне ако се сложат хубаво после пластмасите, нека някой ако е имал този проблем да помогне ?!

Потребител
Аватар
Кара: е38, 750i

Re: Спешно!!! Проблема с климатика

Мнение от ts_ber » 23 Авг 2009, 14:05

dakata1111 написа:Нуждая се от съвет, климатика ми е запушен и за да се отпуши трябва да се свали цялото табло ( барчето и там кадето е радиото и часовника ), но ми казаха че после тези пластмаси ще се разтракат, защото колата е стара. Чудя се дали дали ще е много фрапантно това тракане и може ли да се избегне ако се сложат хубаво после пластмасите, нека някой ако е имал този проблем да помогне ?!

Сваляй смело колега. Може и въобще да не се разтрака. А ако трака не е фрапантно.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e36 318is COUPE M42

Мнение от PNR » 23 Авг 2009, 14:50

няма да се разтрака приятел това е BMW и всичко е направено както трябва този който ти го е казал сигурно кара някоя френса чикия която цялата е от пластмаса вътре ;)

смело сваляй и си го прави но да знаеш доста работа е

можеш да погледнеш една моя теме "Слагане на климатроник (вече и аз съм в клуба)"

http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... highlight=
PNR@abv.bg
София
0888779546

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 23 Авг 2009, 15:00

Това да не е Голф2 да му тресе таблото и всичко останало,сваляй смело ;)
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 23 Авг 2009, 15:22

Много е важно да го прави някой който го е правил и преди, а не да се учи на твойта кола, и да забрави половината болтчета като зглобява после ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Re: Спешно!!! Проблема с климатика

Мнение от metodi80 » 23 Авг 2009, 20:25

dakata1111 написа:Нуждая се от съвет, климатика ми е запушен и за да се отпуши трябва да се свали цялото табло ( барчето и там кадето е радиото и часовника ), но ми казаха че после тези пластмаси ще се разтракат, защото колата е стара. Чудя се дали дали ще е много фрапантно това тракане и може ли да се избегне ако се сложат хубаво после пластмасите, нека някой ако е имал този проблем да помогне ?!

Както вече колегите ти казаха - това са пълни глупости !!! Ако таблото се свали правилно и с внимание (без грубо дърпане и чупене на пластмасите ) и след това се монтира също толкова внимателно - няма да има никакво скърцане.... Всичко е проектирано така , че да са здраво хванати отделните елементи и да не тракат един в друг при движението на колата.... Мен също ме притесняваше този проблем преди да сваля таблото на моята кола ... Въпреки това след демонтаж и монтаж в момента не се "обажда" .....

Потребител
Аватар

...

Мнение от dakata1111 » 24 Авг 2009, 10:14

Благодаря колеги !

Назад към E36