загрява при 160 моля за помощ

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 13 Юли 2009, 16:55

Оги, според описаното по скоро термостата се е шашнал заради пробиването.
Технически погледнато няма как преохлаждане да го накара да работи постоянно на малкия кръг.
Просто при преохлаждане цикъла отвара-затваря ще е доста по начесто, а в най екстремно охлаждане ще си седи затворен, но тогава няма как да ти прегрее колата :idea:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: се на жена си
Мечтае да кара: нещо с шест дросела

Мнение от mladfen » 13 Юли 2009, 16:58

Ogi написа:не не.. за друго става на въпрос... той беше надупчил термостата отделно беше правил нови въздухозаборници и от цялото това термостата се беше шашнал и работеше само на малкия кръг...
при него проблема беше сходен... загравяше само като вдигне над 120 км.

Подсещаш ме за една проба - маха се термостата, затваряме и обезвъздушаваме системата и газ до 160 за да се види дали без него ще прегрява :idea:
Даже сега като се замисля трябва първо това да се направи преди човек да се впусни в скъпи ремонти и части от които може и да няма нужда :!:
След повече секс се чувстваш далеч по-добре, отколкото след повече алкохол!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 M54 '01

:)

Мнение от jbankov » 14 Юли 2009, 9:48

За мен е ТЕРМОСТАТ.Аз имах същият проблем.Смених първо термостата и се оказа,че е той.Така,че направи както казваш пробата и ще се убедиш.Успех ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nParMaTuK » 14 Юли 2009, 17:10

При мен се оказа запушен радиатор - загряваше само като я карам около 4-5000 оборота, което си е горе-долу еквивалентно на 160 на 5-та :D
Пък на Грешката, доколкото си спомням беше с малкия радиатор (за кола без клима), което не е хубаво според мен - без значение че климатика ти не работи.
Изображение

Предишна

Назад към E36