М42 прекъсва ?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- Deliriumz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 92' e36 318is
- Мечтае да кара: e46 330ci
М42 прекъсва ?
Значи вчера във Варна валя голям порои и аз през това време отидох на работа с колата и до там никакъв проблем... валяло я е около 2 часа.... вечерта 12 часа по късно като си тръгвам от работа паля и почна дами прекъсва сякаш бачка на 3 цилиндъра но иначе оборотите са си стабилни ... тръгнах дасе прибирам бавно бавно и по едно време се изнервих спря поизпържих я малко изгърмя 2 пъти сякаш в колектора и си се оправи.... Днес следобед пак като отивах на работа беше в състоянието от миналата вечер някои има ли представа на какво може дасе дължи това ? Значи днеска един познат се обади на негов приятел които е шеф на сервиза на бмв и тои каза че може дасе дължи на намокрил се компютър,но нетрябваше ли вече дае изсъхнал този компютър при полужение че цял ден я пече слънце тая кола ?
- Smoocki
- старши ентусиаст
-
- Кара: 600 коня с умивна на лицето
- Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
- Детайли за колата: Garrett 3582
- PNR
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW e36 318is COUPE M42
има вариант и кофти маса на двигателя поне предположение доста е трудно да се каже от разстояние но щом казава че като го изфорсирал и се управило не би трябвало да е мокар комп защото вода в компа няма да се управи и то май никога 

- Deliriumz
- кандидат ентусиаст
-
- changethegame
- младши ентусиаст
-
Ако е много нацепено уплътнението под стъклото си влиза водичка, то си има дренажи по принцип но може да са запушени и това означава че влезе ли един пат си остава там водата, дори и да я пече слънце... това е много често срещан проблем при Е36 и колкото и незначителен да ви се струва може да докара големи главоболия
Може и да е от куп други неща, моят съвет колега е да погледнеш парво дали няма вода, ако няма, най-добре на компютър да се закачи да си каже болката...

- Biogame
- старши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
- Мечтае да кара: Всичко що е BMW
- Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++
Съжалявам че пиша в на колегата темата,ама да попитам и аз.В събота карах колата в доста голям дъжд,отначало нямаше проблеми но после започна да прекъсва,оборотите на празен ход стояха на 650-750,когато и подам газ отначало не зацепва,замислясе и до 2 хиляди оборота гърми през ауспуха,и мине ли 2 хил. оборота няма проблеми върви си.Това стана го прави вече 3 дни.Все си мисля че се е намокрила някаде,но досега според мен би трябвало да изсъхне.Ако някои е имал подобен проблем нека пише.Срава въпрос за 316 М43 мотор.

- dangerous
- младши ентусиаст
-
намокрени лули пробвай да сушиш с сгъстен въздух лулите и гнездата на свещите 

Колко BMW-та изпих в тея кръчми!!!
-Колко "Nm" налягане са нужни за стягането на болтовете на капака за винтилите?
- Deliriumz
- кандидат ентусиаст
-
Отидох при един приятел отворихме ние свещите и що да видим... на 1ви цилиндър свещта пълна с вода... сменихме ги изсушихме лулата и вече всичко е наред 

- Biogame
- старши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
- Мечтае да кара: Всичко що е BMW
- Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++
При мен проблема изчезна,явно водата се е изпарила,но следващия път ако стане така направо вадя свещите и подсушавам. 

- стан
- старши ентусиаст
-
- Кара: '94 Opel Corsa B
И аз го имах тоя проблем преди няколко дена, но просто дъжда беше невероятен, през стена от вода все едно карах не виждах на повече от 10м пред мене
Естествено след около 20км каране нещо се намокри. На другия ден видях какво е - през отвора на пръскалката за предното стъкло на капака ми е влязла вода понеже не прилепва плътно и по изолацията отдолу която явно е непромокаема стига до плафона който е по средата на капака и пада точно по лулите и свещите 

- dangerous
- младши ентусиаст
-
Deliriumz написа:Отидох при един приятел отворихме ние свещите и що да видим... на 1ви цилиндър свещта пълна с вода... сменихме ги изсушихме лулата и вече всичко е наред
понякога проблемите не са свързани винаги със смяна на колата

Колко BMW-та изпих в тея кръчми!!!
11 мнения
• Страница 1 от 1