как да изчистя мухите от радятора
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- maksim_uk
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E36 1,8 97g
как да изчистя мухите от радятора
колеги карам е36 97г. имам проблем и двата радятора(климатичния и водния) са се запушили с мушици и сякакви буболечки.
та вапроса ми е как да ги изчистя,дали ще стане с обезмаслител или някаква друга химия.
та вапроса ми е как да ги изчистя,дали ще стане с обезмаслител или някаква друга химия.
- maksim_uk
- кандидат ентусиаст
-
нямали вариант с водоструйката да изкривя ламелите на радятора.
нямали нещо като киселина която да не ми резяде радятора а само да стопи мухите.
нямали нещо като киселина която да не ми резяде радятора а само да стопи мухите.
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Ми свали радиатора и си го измии спокойно в банята с топла водичка от душа примерно .... (хем ако си мераклия ще можеш и да си го промиеш ....). Аз така правя свалям го мия си го перфектно в банята с мека четчица и препарат къвто ми падне (да се пени там нещо ...) и става като нов ! Сега някой ще каже ... "да бе ще сваля радиатор , за да го мие " ... ми не е кой знае каква философия - сваляне 10 мин , измиване 10 мин , монтиране 10 мин , обезвъздушаване 10-15 мин. За максимум 1 час си готов и радиаторчето ти е като нова и пак на пътя
.

- Jim Beam
- младши ентусиаст
-
- Кара: конджул
Сигурно и с шампоан з бебета ще го къпете тоя радиатор...
То бива толкова да се глезат тея коли... С водоструйка с не много силна струя, нищо няма да стане. Питай в някоя автомивка не може да не са го правили и преди.

- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
metodi80 написа:Ми свали радиатора и си го измии спокойно в банята с топла водичка от душа примерно .... (хем ако си мераклия ще можеш и да си го промиеш ....). Аз така правя свалям го мия си го перфектно в банята с мека четчица и препарат къвто ми падне (да се пени там нещо ...) и става като нов ! Сега някой ще каже ... "да бе ще сваля радиатор , за да го мие " ... ми не е кой знае каква философия - сваляне 10 мин , измиване 10 мин , монтиране 10 мин , обезвъздушаване 10-15 мин. За максимум 1 час си готов и радиаторчето ти е като нова и пак на пътя.

"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Le Transporteur написа:Мето, ако си женен, жена ти те дебне да знаеш...
Не съм женен , но това не го разбрах ....
Jim Beam написа:Сигурно и с шампоан з бебета ще го къпете тоя радиатор...
Не ,няма да го "къпеме с шампоан за бебета" , но не вижмда нищо лошо веднъж годишно да се свали радиатора и да се почисти ....
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
има си препарати против мухи, от тия дето на автомивките пръскат предницата лятото
мисля, че на МА ФРА имаше по магазините

мисля, че на МА ФРА имаше по магазините

- MasterRalf
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36 318ti
- Мечтае да кара: BMW M3 G-Power Hurricane
Моят го измиха момчетата като си пълнех фреона, обясниха ми, че не е хубаво да даваш на мивката да ти го чистят, защото ще се изкривят ламелите, но ако си го направиш сам и внимаваш не е толкова страшно. Иначе на мен за 5-6 кинта ми измиха каквото можеше с някакво препаратче много внимателно за 10-тина минутки и съм доволен, колко чернилка падна..
Никоя война не е свещена!
Храбрите не живеят вечно, но предпазливите въобще не живеят.
Храбрите не живеят вечно, но предпазливите въобще не живеят.
- maksim_uk
- кандидат ентусиаст
-
11 мнения
• Страница 1 от 1