Проблем моля помогнете :/

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///M335i

Проблем моля помогнете :/

Мнение от Monoid » 15 Юни 2009, 14:01

Здравеите момчета имам едно такова питане , имам едно БМВ , което не беше карано около 2 години седеше на село и в буквалния смисъл гниеше там. Сега реших че ще имам възможност за него и реших да го карам.Имах доста проблеми с него , но успях да ги отрстана , но сега изникна ново нещо имам чувството , че колата губи вода незнам защо но последните 2 дена и сипах 2 шишета по литър и половина вода... Преди тва я карах и изведнъж видях че стрелката на температурата на водата вече е в червеното...и естествено загасих. Като я взех и сипах вода незнам колко точно около 5 6 литра сигурно и я карах около 2000 километра + , и сега изведнъж на един светофар прегря и отворих да вида как е водата. От там на татък съм сипал около 3 литра още. И като ги сипа и я покарам нивото на водата спада...Помогнете моля , колата е 320 бензин 150 коня.

vld:Оправи си заглавието на темата!
То трябва да подсказва съдържанието и :!:
Прочети правилата на форума, важните теми също не са за изпускане ;)

старши ентусиаст
Аватар

Re: Проблем моля помогнете :/

Мнение от metodi80 » 15 Юни 2009, 15:19

Monoid написа:Здравеите момчета имам едно такова питане , имам едно БМВ , което не беше карано около 2 години седеше на село и в буквалния смисъл гниеше там. Сега реших че ще имам възможност за него и реших да го карам.Имах доста проблеми с него , но успях да ги отрстана , но сега изникна ново нещо имам чувството , че колата губи вода незнам защо но последните 2 дена и сипах 2 шишета по литър и половина вода... Преди тва я карах и изведнъж видях че стрелката на температурата на водата вече е в червеното...и естествено загасих. Като я взех и сипах вода незнам колко точно около 5 6 литра сигурно и я карах около 2000 километра + , и сега изведнъж на един светофар прегря и отворих да вида как е водата. От там на татък съм сипал около 3 литра още. И като ги сипа и я покарам нивото на водата спада...Помогнете моля , колата е 320 бензин 150 коня.

Ако не виждаш от никъде да има течове (примерно от радиатор , маркучи , връзки ) , то гаранция проблема е гарнитура на глава !!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Monoid » 15 Юни 2009, 15:48

ясно горе долу за кви пари става въпрос с монтажа ??? То предполагам и главата се шлаифа.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 15 Юни 2009, 16:35

Гарнитура на глава за 6-так не знам колко е , но оригинална (от ДаруКар) за М43 (за 4-цилиндров) е 80 лв. За шестака гаранция ще е по скъпа. За работата "майсторите" взимат различно от 100 до 250 лв. Шлайфане по принцип ..... зависи ..по някога може да мине и без шлайфане (но само по някога). Напасват се клапани ако е необходимо , ако има пукнатини по блока също трябва да се правят ..... и така ...Но иди първо на майстор да ти види колата ....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BAVARIA » 15 Юни 2009, 16:50

Monoid написа:ясно горе долу за кви пари става въпрос с монтажа ??? То предполагам и главата се шлаифа.

цената на гарнитурата е 65 лв на ELRING

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Monoid » 15 Юни 2009, 20:03

Ами аз говорих с един маистор , които доста разбира от тези работи и точно това ми каза че гарнитурата е духнала 100% и щял да земе около 250 + 300 лева за работа ако шлаифа и главата също така каза че и някакви гумички на глапаните трябвало да се сменят и така нататък.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 15 Юни 2009, 20:41

Monoid написа:Ами аз говорих с един маистор , които доста разбира от тези работи и точно това ми каза че гарнитурата е духнала 100% и щял да земе около 250 + 300 лева за работа ако шлаифа и главата също така каза че и някакви гумички на глапаните трябвало да се сменят и така нататък.

Еми да принципно доста гумички и гарнитурки са необходими ... когато се сваля главата за смяна на гарнитура на глава се сменя и гарнитура на изпускателните колектори , хубаво е и гумичките на клапаните да се сменят има и други гуменяци, има теми доста във форума , поразрови се и ще намериш отговори на всичките си въпроси ,но те "майсторите "знаят какво трябва , щом няма да си го правиш сам не виждам какво те притеснява ... бегай при майстора , оставяй колата да ти я прави и така ....

Назад към E36