Съмнение относно Ангнгренажен ремък
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- PIPERKOV
- ентусиаст
-
- Кара: BMW e60 530i SMG
Съмнение относно Ангнгренажен ремък
Имам съмнение 4е ангренажният ми ремък не е зацепен правилно(1.6 М40)Как мога да проверя дали е зацепен правилно.Разглобил съм капака на ангр.ремък кои белези трябва да съвпаднат и каде да ги търся,за6тото на зъбното колело на разпределителния вал виждам белега,но никаде невиждам по корпуса белег с който да съвпадне...?
- Митко Ганчев
- старши ентусиаст
-
- PIPERKOV
- ентусиаст
-
- PIPERKOV
- ентусиаст
-
проверих при мен и се оказва 4е след като блокирам коляновия вал белега на разпр.вал е с 1 зъб напред,това голямо отклонение ли .Четох в руско ръководство за М40 4е за да се свали абгр.ремък трябва да се сваля и зъбното колело на разпр.вал,такали е наистина,неможели да се отхлаби оптяжната ролка само и ремъка да се извади.
И другото което ме интересува е болта който държи 6айбите на коляновия вал с каква резба са(лява или дясна),за6тото неможах да го помръдна наникаде
И другото което ме интересува е болта който държи 6айбите на коляновия вал с каква резба са(лява или дясна),за6тото неможах да го помръдна наникаде
- Митко Ганчев
- старши ентусиаст
-
няма нужда да сваля6 колелото на вала, само ролката. А колелото на коляновия вал не се сваля от тоя големия болт, а от 5 6 по малки дето са в ролката, трябва да ги напипа6 

- PIPERKOV
- ентусиаст
-
При това положение както съм обяснил за белега имали нужда да се мъ4а да го връ6там с 1 зъб назад или няма смисъл,аз мисля 4е няма да има съ6тествена разлика(все пак е само 1 зъб)
- Митко Ганчев
- старши ентусиаст
-
8 мнения
• Страница 1 от 1