като загрее двигателя започва да свири все 1 има турбо ?!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

като загрее двигателя започва да свири все 1 има турбо ?!

Мнение от toni3d1 » 10 Юни 2009, 21:23

Колеги , днес забелязах , че двигателя като загрее започва да свири при подаване на газ все 1 имам турбо същия звук . и се чува няъде от всмукателните колектори . защо се появява това като загрее и м/у др забелязах , че колата сутрин когато е хладно каточели върви по-добре отколкото като е 35-6 градуса следобяд . нз 2те неща дали са взаимно свързани . някой има ли идеи .... ? става въпос за М40

...и то хидравличен :)
Аватар
Кара: джата
Мечтае да кара: на Ринга
Детайли за колата: Двете 2и2ки

Re: като загрее двигателя започва да свири все 1 има турбо

Мнение от krika » 10 Юни 2009, 21:49

toni3d1 написа:Колеги , днес забелязах , че двигателя като загрее започва да свири при подаване на газ все 1 имам турбо същия звук . и се чува няъде от всмукателните колектори . защо се появява това като загрее и м/у др забелязах , че колата сутрин когато е хладно каточели върви по-добре отколкото като е 35-6 градуса следобяд . нз 2те неща дали са взаимно свързани . някой има ли идеи .... ? става въпос за М40
Свири ти виското не се притеснявай. И е нормално да върви повече на студено.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на 3-та

Мнение от BFM » 10 Юни 2009, 22:41

За свиренето може и някоя ролка или ремък да е, става топло - отпускат се. А относно мощноста : http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=152743
Силният прави толкова ,колкото може, слабият страда толкова ,колкото трябва!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от toni3d1 » 10 Юни 2009, 23:13

колеги не е като ролка . звука е от въздух . там горе където влиза жилото на газта има 1 черен пластмасов капак на който пише бмв . някаде под него се чува . да не би някаква клапа да има там която да прави мизерии ? http://picbg.net/img.php?file=61d53a4b89995c1f.jpg тук съм оградил мястото с червено .

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 10 Юни 2009, 23:24

toni3d1 написа:колеги не е като ролка . звука е от въздух . там горе където влиза жилото на газта има 1 черен пластмасов капак на който пише бмв . някаде под него се чува . да не би някаква клапа да има там която да прави мизерии ? http://picbg.net/img.php?file=61d53a4b89995c1f.jpg тук съм оградил мястото с червено .

Аз казвам че клапана на картерните газове е блокирал в отворено положение и свирка от него .... При мен беше така ... свали този капак черния и точон под него има едно кръгло , пластмасово с диаметър около 6-7 см. На капачката на това нещо има едно триъгълно отворче , прекарай си пръста през него и ако усетиш че духа от там значи проблема ти е ясен ... освен това от него може да се породи тоя проблем с "невървежа" на колата. Има теми изписани по тоя въпрос - за клапана на картерните газове ... ровни с търсачката и ще видиш. Но най вече провери това ,което ти казах - прекарай си пръста през триъгълното отворче на клапана и ако устиш , че духа от там значи е за смяна (от него не трябва да духа).

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от toni3d1 » 10 Юни 2009, 23:40

metodi80 написа:
toni3d1 написа:колеги не е като ролка . звука е от въздух . там горе където влиза жилото на газта има 1 черен пластмасов капак на който пише бмв . някаде под него се чува . да не би някаква клапа да има там която да прави мизерии ? http://picbg.net/img.php?file=61d53a4b89995c1f.jpg тук съм оградил мястото с червено .

Аз казвам че клапана на картерните газове е блокирал в отворено положение и свирка от него .... При мен беше така ... свали този капак черния и точон под него има едно кръгло , пластмасово с диаметър около 6-7 см. На капачката на това нещо има едно триъгълно отворче , прекарай си пръста през него и ако усетиш че духа от там значи проблема ти е ясен ... освен това от него може да се породи тоя проблем с "невървежа" на колата. Има теми изписани по тоя въпрос - за клапана на картерните газове ... ровни с търсачката и ще видиш. Но най вече провери това ,което ти казах - прекарай си пръста през триъгълното отворче на клапана и ако устиш , че духа от там значи е за смяна (от него не трябва да духа).
благодаря колега още утре ще пробвам . м/у др и маслото ми мирише силно на бензин . утре ще видя . мерси за съвета .

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от toni3d1 » 10 Юни 2009, 23:41

metodi80 написа:
toni3d1 написа:кhttp://picbg.net/img.php?file=61d53a4b89995c1f.jpg тук съм оградил мястото с червено .

благодаря колега още утре ще пробвам . м/у др и маслото ми мирише силно на бензин . утре ще видя . мерси за съвета .

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 95`` m52b20
Мечтае да кара: м52б20 stroke engine, coming soon....

Мнение от Salis » 11 Юни 2009, 1:05

хмм и при мен се слуша подобен шум от към всумакелния колектор, а забелязвам че и масалцето започна да пипа което е характерно за развален клапан на картерните газове. Тези дни ще проверя, и при мен маслото мирише на бензин.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318is, 1995 м42

Мнение от ивчо3 » 11 Юни 2009, 10:29

Колега, М40 няма клапан за картерни газове. Въпреки това дори и да има може от бъде игнориран. Свиренето от смукателите ще го прави винаги и на топъл и на студен двигател. Ангренажния ремък сменян ли е? Може едната, или двете ролки- обтягаща и паразитна да са дали фира. Изобщо не разчитай на слуха си да конкретизираш мястото откъдето идва този шум. Звука се разпространява във вид на вибрации и при наличие на акустична система, както в случая е смукателния колектор, може да бъдеш подведен. Според мен е нормално да има шум подобен на свистене от смукателите.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от toni3d1 » 11 Юни 2009, 17:16

Salis написа:хмм и при мен се слуша подобен шум от към всумакелния колектор, а забелязвам че и масалцето започна да пипа което е характерно за развален клапан на картерните газове. Тези дни ще проверя, и при мен маслото мирише на бензин.
колега и моето масло мирише много силно на бензин ! днес се рових и гледах за клапан и невидях . има 1 маркуч които излиза от двигателя от към вала и влиза кум колекторите . м/у др 1ни маийстори ми сваляха капака на разпределителния вал и нз после дали вътре са вкарали маркуча защото тои влиза с амия капак откъм картера . става въпрос вътре в двигателя .

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от v_p_m » 11 Юни 2009, 21:57

и моя м40 кат4ели свири а масалце си гори и мирише на бенц тва маи им е по рождение на м40 ките ако го опраиш некакси пиши :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от toni3d1 » 11 Юни 2009, 22:31

на мен за 10 000 км ми изгори 320 грама масло което е нищто . вероятно имаш счупени сигменти . примери си компресията . моята е 14 атмосфери .

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 95`` m52b20
Мечтае да кара: м52б20 stroke engine, coming soon....

Мнение от Salis » 12 Юни 2009, 0:15

toni3d1 написа:
Salis написа:хмм и при мен се слуша подобен шум от към всумакелния колектор, а забелязвам че и масалцето започна да пипа което е характерно за развален клапан на картерните газове. Тези дни ще проверя, и при мен маслото мирише на бензин.
колега и моето масло мирише много силно на бензин ! днес се рових и гледах за клапан и невидях . има 1 маркуч които излиза от двигателя от към вала и влиза кум колекторите . м/у др 1ни маийстори ми сваляха капака на разпределителния вал и нз после дали вътре са вкарали маркуча защото тои влиза с амия капак откъм картера . става въпрос вътре в двигателя .

Днеска изгубих 1 час за да разбера от каде идва тоя шум и неможах да чуя от кое място идва, клапана на картерните газове пипах (както бе6е казал колегата Metodi80) гуфрирания маркуч и т.н.(Да уточна при мен как е. Значи колата си работи на малки обороти и като подам резко газ се слуша тоя шум. Колата иначе си работи добре поема си добре и за момента ще си е така) И мойто масло е за смяна.
А за М40 и аз съм чел из форума че няма клапан за картерните газове.
Ако го оправиш напиши от какво е било да не остава и тая тема недоваршена ;)

Назад към E36