потъва педала на спирачката !!!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 31 Май 2009, 19:44

Владо написа:
Transportera написа:някое цилиндърче ти изпуска според мен

тва беше случая при мене със същите симптоми... задно цилиндърче конкретно... беше вкарало и въздух в системата...
късмет колега...

май това се оказа и при мен вчера разглобих с майстора единия барабан и цилиндърчето се оказа, че пропуска спирачна течност отделно на барабана има голям ръб и сега решението на проблема е шлайф на барабаните нови цилиндърчета и накладки, но иначе направихме едни 700км тия дни :) засякох и разхода на магистралата от богров Лук ойла до следващия лук оил на магистралата даде 6,7/100 при дъжд 120-130км/ч и на извънградско около 6/100 като гледах бензиномера :)
ПП още като се качи майстора на колата и каза че спирачната помпа и сервото са ОК :) сега , ако може да ме посъветвате къде да търся стругар в софия и нови цилиндърчета и цени ще съм Ви много благодарен !!!
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 08 Юни 2009, 15:10

значи колеги смених цилиндърчеатата сложих и новите накладки барабаните ги дадох да ги им пуснат по една стружка да изчезне ръба , но уви и това не помогна оказа се помпата, отидох при Явор от форума смениха ми я с друга вдигна се педала на спирачката на 50% но после пак си падна обезвъздушавах я 2 пъти но засега пак ниско долу си хваща вече незнам от какво може да е ...
ПП барабаните влизат плътно в накладките няма луфт ...
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 08 Юни 2009, 23:39

На другото ми БМВ педала прави подобен проблем,спирам без проблем-педала държи,задържам го примерно по наклонен участък и пропада до долу след секунди-вдигам кракъ си и пак го натискам и държи и те така.Спрял съм се на помпа поради това,че не губи течност от казанчето,другия вариянт е нещо по сервото.Та проблемите са сходни и на двама ни-ако скоро го оправа ще пиша какво е било...
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

Предишна

Назад към E36