сензор на коляновия вал?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- Alex_nes
- Потребител
-
- Кара: 320i 93г.
- Мечтае да кара: i8
сензор на коляновия вал?
Колеги това ли е сензора на коляновия вал ?
http://picbg.net/img.php?file=2a9225a8a90065de.jpg
http://picbg.net/img.php?file=2a9225a8a90065de.jpg
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- Alex_nes
- Потребител
-
Благодаря за бързия отговор, имам ядове със забиване на носа при подаване на по-рязко газ и на диагностика излиза knok sensor, проверявах физически другия подобен който е на по лесно до соленоида на ваноса но сега ми се изясни че са два броя(сензорите де)
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Нок сензора е съвсем различен датчик от този, който си показал (Този ако го дава като грешка може датчика да си е ОК, но да ти е омекнала шайбата). Също са 2, намират се на главата и са нещо като "микрофони", които слушат за детонации.
Другия, който си гледал е датчика на разпределителния вал. На око няма как да прецениш дали са здрави. Има възможност да не работят ако се е изпекъл кабела и като го откачиш виси като изпразнен х*й
но не е задължително.
Нок сензорите са скъпи, около 200лв мисля и може да потърсиш нещо 2 ръка, ако не ти се дават толкова пари, а другите 2 ако решиш да сменяш най-добре нови, още повече, че си с Бош и цената е далеч по-приятна от тази на Сименсите.
Другия, който си гледал е датчика на разпределителния вал. На око няма как да прецениш дали са здрави. Има възможност да не работят ако се е изпекъл кабела и като го откачиш виси като изпразнен х*й

Нок сензорите са скъпи, около 200лв мисля и може да потърсиш нещо 2 ръка, ако не ти се дават толкова пари, а другите 2 ако решиш да сменяш най-добре нови, още повече, че си с Бош и цената е далеч по-приятна от тази на Сименсите.
- Alex_nes
- Потребител
-
нямам време да го разхвърля смотания сензор(този от снимката) ама като го натисна с пръст кабела пука като опекана пластмаса(на пипане е твърд и издава звук на загорял бакелит).Ако корпуса е здрав и проблема е в кабелчето според мен ще успея да го възтановя иначе до колкото съм информиран цената е към 256 лв. да го е.Не се загледах при диагностиката на почти съм сигурен че съм със Сименс MS40.1
Последна промяна Alex_nes на 02 Юни 2009, 0:54, променена общо 1 път
- super_bojo
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е32 730
- Alex_nes
- Потребител
-
От Бош си купувах преди време ламбда сонда и нещя да я разпознае ДМЕ-то,та после се обзаведох със NJK
ще требе да се пита пак надути майстори
за сензорчето дали има други модели за вграждане
П.С.
Номенклатурен номер : 12141730027
Описание : ИМПУЛСЕН ДАТЧИК - КОЛЯНОВ ВАЛ, SIEMENS
Ед.цена (с ДДС) : 257.48 BGL
Има наличност

П.С.
Номенклатурен номер : 12141730027
Описание : ИМПУЛСЕН ДАТЧИК - КОЛЯНОВ ВАЛ, SIEMENS
Ед.цена (с ДДС) : 257.48 BGL
Има наличност