Отново за катализатори, гърнета и... още нещо :)
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
Отново за катализатори, гърнета и... още нещо :)
Здравейте колеги!
Това съобщение г опратих първо като ЛС на митак_0 но реших да го пусна и тук.
Вече два дена чета във форума за махането на катализатора и замяната му с резонаторно гърне... Днес ходих до най-големия снабдител на ауспуси за Стара Загора и той установи, че катализатора ми е "изтърбушен" и не е сложено нищо на негово място... дори и тръба няма...стои си само кожуха. Предложиха ми да ми сложат някакво Белгийско монолитно резонаторно гърне за 75лв + 15лв труд, ама аз нищо не разбирам и си плюх на петите. Второто за което искам да питам е относно смяната на задното гърне, защото и то ми е за смяна... Намерих оригинално (пак при този) за 280лв, и направо ми се къса сърцето... Съществува ли гърне, което е абсолютно същото като форма и извивки на тръбите (като оригиналното), и не се налага "напасване с електрожен", кое е то и колко струва (ориентировъчно)? Това към което се целя е колата да стане максимално тиха, защото постоянно пътувам и не искам да ми се надува главата от бръмчене...скоро и до германия ще ходя...
Моля ви кажете ми кое би било най-добре да сложа (съотношението цена и качество да е 50/50)
Благодаря ви предварително.
Това съобщение г опратих първо като ЛС на митак_0 но реших да го пусна и тук.
Вече два дена чета във форума за махането на катализатора и замяната му с резонаторно гърне... Днес ходих до най-големия снабдител на ауспуси за Стара Загора и той установи, че катализатора ми е "изтърбушен" и не е сложено нищо на негово място... дори и тръба няма...стои си само кожуха. Предложиха ми да ми сложат някакво Белгийско монолитно резонаторно гърне за 75лв + 15лв труд, ама аз нищо не разбирам и си плюх на петите. Второто за което искам да питам е относно смяната на задното гърне, защото и то ми е за смяна... Намерих оригинално (пак при този) за 280лв, и направо ми се къса сърцето... Съществува ли гърне, което е абсолютно същото като форма и извивки на тръбите (като оригиналното), и не се налага "напасване с електрожен", кое е то и колко струва (ориентировъчно)? Това към което се целя е колата да стане максимално тиха, защото постоянно пътувам и не искам да ми се надува главата от бръмчене...скоро и до германия ще ходя...

Моля ви кажете ми кое би било най-добре да сложа (съотношението цена и качество да е 50/50)
Благодаря ви предварително.
Re: Отново за катализатори, гърнета и... още нещо :)
CTAMATKO написа:о... Съществува ли гърне, което е абсолютно същото като форма и извивки на тръбите (като оригиналното), и не се налага "напасване с електрожен", ....
съществува
оргинален ремус
но едва ли това е най-подходящия вариант за теб
- Терзийски
-
поклонник на E36
-
- Местоположение: София, София, София, София, София, София, София, София, София, София:
- Кара: Mercedes, BMW, Subaro
резонатор но гърне 40 лв. с труд е обикновено , задно баш с извивки не ама е кат оригинално 50лв. с труд 

- batDancho
- младши ентусиаст
-
Преди две години смених задното с чисто ново Walker за 160 лева със работата. Не се наложи никакво напасване.
ПП тя пък една работа - три болта развий и завий
ПП тя пък една работа - три болта развий и завий
Компютърът е универсален усилвател.
Той прави умния по-умен и глупавия - по-глупав.
Той прави не това, което искаш да прави, а това, което си му казал да прави.
Той прави умния по-умен и глупавия - по-глупав.
Той прави не това, което искаш да прави, а това, което си му казал да прави.
- 5етко 5етицата
- кандидат ентусиаст
-
Моля, дайте ориентир за цени на гърне / ауспух!
BOBSI написа:резонатор но гърне 40 лв. с труд е обикновено , задно баш с извивки не ама е кат оригинално 50лв. с труд
Моля, дайте ориентир за цени и контакти!
Имам нужда от т.нар. 'двуцевка', която идва от двигателя и от последното задно за:
520i
Sedan
01/88-09/90
1990 cc, 129 HP, 95 KW
TА E34
Притеснява ме влизането на лабда-сондата в "двицевката": дали ако някой самоделец в Крафт / ЕМ33 ми "издялка" двете тръбички и я пъхне (не'а се пуаш', копеуе) ще работи правилно:?:
Имам предложение от арабски "специалисти" (btw, какво мислите за тях

И задно гърне на "Аспо" (БГ) за 100 лв.
Колко благородно: само 25лв. над официалната им цена:
www.aspo-bg.com/index_bg.htm
Мнения за "Аспо", моля

Доколкото успях да открия за "официални вносители" на Walker се обявява фирма Тех Ко ООД:
тел: 9265010
9265011
ф. 9265040
ул. Мара Бунева 99 (пряка на разбития "I Българска армия)
кв. Орландовци
София
Магазин: 9316055
ул. Козлодуй (пряка на ул. Будапеща, срещу магазин за Деу)
Цената за задно гърне ми изглежда прилична, ако мацката ме е разбрала правилно: 124лв.
Но за "двуцевката" 400лв. ме притесняват...И то доста.
Разбира се, на фона на 2500лв. (заради кактализатора, да) в Дару/Камор/Вари май пък не е много...

Незнайно защо на сайта http://www.eu.tenneco-automotive.com/te ... europe.htm присъстват Румъния, Македония, макар и с адрес в Унгария, и дори Албания

но не и България, нито Тех Ко...

Събрах и няколко други оферти:
115 лв. за АСПО или друг БГ самоделец с труда.
Мисля, да се вместя около 200 лв. :
124лв. за задно гърне Walker
50лв. за всички гарнитури, скоби и гуми за закрепване към шаси
30-50лв. за смяна на задно гърне и всички джаджи, дето го държат, заваряване на двуцевката отвътре, 2 гарнитури Walker, демонтаж и монтаж.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна 5етко 5етицата на 22 Апр 2005, 11:53, променена общо 3 пъти
Мерцедес е БМВ-то на пенсионера! http://www.blitz.bg/news/article/183677
BMW: "It's the impeccable choice for all who not only understand but care about what makes a good car great."
BMW: "It's the impeccable choice for all who not only understand but care about what makes a good car great."
- Терзийски
-
поклонник на E36
-
- Местоположение: София, София, София, София, София, София, София, София, София, София:
По бул. Европа като караш посока центъра преди опълченска има един сервиз “Палма’ там са тез цени .. Аз мой то там си го правих момчетата работят добре . . .

- 5етко 5етицата
- кандидат ентусиаст
-
Кои от всички цени?
BOBSI написа:По бул. Европа като караш посока центъра преди опълченска има един сервиз “Палма’ там са тез цени .. Аз мой то там си го правих момчетата работят добре . . .![]()
![]()
Кои от всички цени

- 5етко 5етицата
- кандидат ентусиаст
-
Ако изключа ламбда сондата?
mitak_o написа:
Alexi написа:
щото имаш ламбда и сега тя се лъже затова гори повечко ,махни и нея
с емулатор може и да стане , ама да я махне току така нема да му се оправи разхода
520и '88, не е 24В
Ако изключа ламбда сондата какво би станало

И какво да гледам като сменям предно гърне-"двуцевка", да не оплеска нещо ауспуджията

Тя беше дръпната от щепсела и съм си карал без нея, но като ходих на диагностика в 'Дунев' ми я включиха...
- Терзийски
-
поклонник на E36
-
Re: Кои от всички цени?
5етко 5етицата написа:BOBSI написа:По бул. Европа като караш посока центъра преди опълченска има един сервиз “Палма’ там са тез цени .. Аз мой то там си го правих момчетата работят добре . . .![]()
![]()
Кои от всички цени
40 лв. кат. 50 лв. задно

- 5етко 5етицата
- кандидат ентусиаст
-
Re: Кои от всички цени?
BOBSI написа:5етко 5етицата написа:BOBSI написа:По бул. Европа като караш посока центъра преди опълченска има един сервиз “Палма’ там са тез цени .. Аз мой то там си го правих момчетата работят добре . . .![]()
![]()
Кои от всички цени
40 лв. кат. 50 лв. задно
Кога беше това

Да не изгният другата пролет

Те си ги сгъват от ламарина ли?
Някой знае ли дали има гърнета от чист алуминий

Дайте цени и контакти

13 мнения
• Страница 1 от 1