Отново за катализатори, гърнета и... още нещо :)

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Отново за катализатори, гърнета и... още нещо :)

Мнение от CTAMATKO » 18 Апр 2005, 22:55

Здравейте колеги!
Това съобщение г опратих първо като ЛС на митак_0 но реших да го пусна и тук.
Вече два дена чета във форума за махането на катализатора и замяната му с резонаторно гърне... Днес ходих до най-големия снабдител на ауспуси за Стара Загора и той установи, че катализатора ми е "изтърбушен" и не е сложено нищо на негово място... дори и тръба няма...стои си само кожуха. Предложиха ми да ми сложат някакво Белгийско монолитно резонаторно гърне за 75лв + 15лв труд, ама аз нищо не разбирам и си плюх на петите. Второто за което искам да питам е относно смяната на задното гърне, защото и то ми е за смяна... Намерих оригинално (пак при този) за 280лв, и направо ми се къса сърцето... Съществува ли гърне, което е абсолютно същото като форма и извивки на тръбите (като оригиналното), и не се налага "напасване с електрожен", кое е то и колко струва (ориентировъчно)? Това към което се целя е колата да стане максимално тиха, защото постоянно пътувам и не искам да ми се надува главата от бръмчене...скоро и до германия ще ходя... :( :evil:
Моля ви кажете ми кое би било най-добре да сложа (съотношението цена и качество да е 50/50)
Благодаря ви предварително.

Слави
Аватар

Re: Отново за катализатори, гърнета и... още нещо :)

Мнение от © » 18 Апр 2005, 23:55

CTAMATKO написа:о... Съществува ли гърне, което е абсолютно същото като форма и извивки на тръбите (като оригиналното), и не се налага "напасване с електрожен", ....

съществува
оргинален ремус
но едва ли това е най-подходящия вариант за теб

поклонник на E36
поклонник на E36
Аватар
Местоположение: София, София, София, София, София, София, София, София, София, София:
Кара: Mercedes, BMW, Subaro

Мнение от Терзийски » 19 Апр 2005, 0:05

резонатор но гърне 40 лв. с труд е обикновено , задно баш с извивки не ама е кат оригинално 50лв. с труд :lol:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от batDancho » 19 Апр 2005, 7:44

Преди две години смених задното с чисто ново Walker за 160 лева със работата. Не се наложи никакво напасване.

ПП тя пък една работа - три болта развий и завий
Компютърът е универсален усилвател.
Той прави умния по-умен и глупавия - по-глупав.
Той прави не това, което искаш да прави, а това, което си му казал да прави.

кандидат ентусиаст
Аватар

Моля, дайте ориентир за цени на гърне / ауспух!

Мнение от 5етко 5етицата » 19 Апр 2005, 10:38

BOBSI написа:резонатор но гърне 40 лв. с труд е обикновено , задно баш с извивки не ама е кат оригинално 50лв. с труд :lol:

Моля, дайте ориентир за цени и контакти!

Имам нужда от т.нар. 'двуцевка', която идва от двигателя и от последното задно за:
520i
Sedan
01/88-09/90
1990 cc, 129 HP, 95 KW
TА E34

Притеснява ме влизането на лабда-сондата в "двицевката": дали ако някой самоделец в Крафт / ЕМ33 ми "издялка" двете тръбички и я пъхне (не'а се пуаш', копеуе) ще работи правилно:?:

Имам предложение от арабски "специалисти" (btw, какво мислите за тях :?: ) за заваряване на оригиналната тръба отвътре за около 50лв.

И задно гърне на "Аспо" (БГ) за 100 лв.
Колко благородно: само 25лв. над официалната им цена:
www.aspo-bg.com/index_bg.htm

Мнения за "Аспо", моля :?: :!:

Доколкото успях да открия за "официални вносители" на Walker се обявява фирма Тех Ко ООД:

тел: 9265010
9265011
ф. 9265040
ул. Мара Бунева 99 (пряка на разбития "I Българска армия)
кв. Орландовци
София
Магазин: 9316055
ул. Козлодуй (пряка на ул. Будапеща, срещу магазин за Деу)

Цената за задно гърне ми изглежда прилична, ако мацката ме е разбрала правилно: 124лв.
Но за "двуцевката" 400лв. ме притесняват...И то доста.
Разбира се, на фона на 2500лв. (заради кактализатора, да) в Дару/Камор/Вари май пък не е много... :shock:

Незнайно защо на сайта http://www.eu.tenneco-automotive.com/te ... europe.htm присъстват Румъния, Македония, макар и с адрес в Унгария, и дори Албания :!:
но не и България, нито Тех Ко... :confused:

Събрах и няколко други оферти:
115 лв. за АСПО или друг БГ самоделец с труда.

Мисля, да се вместя около 200 лв. :
124лв. за задно гърне Walker
50лв. за всички гарнитури, скоби и гуми за закрепване към шаси
30-50лв. за смяна на задно гърне и всички джаджи, дето го държат, заваряване на двуцевката отвътре, 2 гарнитури Walker, демонтаж и монтаж.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна 5етко 5етицата на 22 Апр 2005, 11:53, променена общо 3 пъти
Мерцедес е БМВ-то на пенсионера! http://www.blitz.bg/news/article/183677
BMW: "It's the impeccable choice for all who not only understand but care about what makes a good car great."

поклонник на E36
поклонник на E36
Аватар
Местоположение: София, София, София, София, София, София, София, София, София, София:

Мнение от Терзийски » 20 Апр 2005, 2:41

По бул. Европа като караш посока центъра преди опълченска има един сервиз “Палма’ там са тез цени .. Аз мой то там си го правих момчетата работят добре . . . :lol: :lol: :lol:

кандидат ентусиаст
Аватар

Кои от всички цени?

Мнение от 5етко 5етицата » 20 Апр 2005, 11:27

BOBSI написа:По бул. Европа като караш посока центъра преди опълченска има един сервиз “Палма’ там са тез цени .. Аз мой то там си го правих момчетата работят добре . . . :lol: :lol: :lol:

Кои от всички цени :?:
BMW: "It's the impeccable choice for all who not only understand but care about what makes a good car great."

кандидат ентусиаст
Аватар

Ако изключа ламбда сондата?

Мнение от 5етко 5етицата » 20 Апр 2005, 12:37

mitak_o написа:
Alexi написа:
щото имаш ламбда и сега тя се лъже затова гори повечко ,махни и нея

с емулатор може и да стане , ама да я махне току така нема да му се оправи разхода

520и '88, не е 24В

Ако изключа ламбда сондата какво би станало :?:

И какво да гледам като сменям предно гърне-"двуцевка", да не оплеска нещо ауспуджията :?:

Тя беше дръпната от щепсела и съм си карал без нея, но като ходих на диагностика в 'Дунев' ми я включиха...

Babuna master
Аватар

Мнение от mitak_o » 20 Апр 2005, 14:15

ако е здрава ламбдата и я откачиш разхода ще се дигне с 1,5-2 литра/100км. а ако не е здрава , по-добре я окачи че иначе само ебава работата.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dimitar » 20 Апр 2005, 22:00

Стига сте писали глупости бе.

Babuna master
Аватар

Мнение от mitak_o » 21 Апр 2005, 6:42

при един колега беше такъв случая, може да е частен случай. не го взимаите за 100% изтина :uups:
Изображение

поклонник на E36
поклонник на E36
Аватар

Re: Кои от всички цени?

Мнение от Терзийски » 21 Апр 2005, 9:28

5етко 5етицата написа:
BOBSI написа:По бул. Европа като караш посока центъра преди опълченска има един сервиз “Палма’ там са тез цени .. Аз мой то там си го правих момчетата работят добре . . . :lol: :lol: :lol:

40 лв. кат. 50 лв. задно :lol:

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Кои от всички цени?

Мнение от 5етко 5етицата » 21 Апр 2005, 12:10

BOBSI написа:
5етко 5етицата написа:

40 лв. кат. 50 лв. задно :lol:

Кога беше това :?:
Да не изгният другата пролет :?:
Те си ги сгъват от ламарина ли?

Някой знае ли дали има гърнета от чист алуминий :?:
Дайте цени и контакти :!:

Назад към E36