въпросче

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Гост
Аватар

въпросче

Мнение от Гост » 17 Апр 2005, 2:07

като пускам парното от време на време ми замирисва малко на масло .. нафта .. нещо такова .. някакви идеи от какво може да е ?

младши ентусиаст
Аватар

..

Мнение от Boce » 17 Апр 2005, 4:33

Може да ти тече 4-та ел.дюза..
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Re: ..

Мнение от vankata™ » 17 Апр 2005, 14:50

Boce написа:Може да ти тече 4-та ел.дюза..

Значи, това което казва Восе има логика, защото при мен имаше същия проблем, цяла зима от време на време като духа парното миришеше на масло и нафта!Но си мислех, че е от печката за подгряване на нафтата (имам такава печка,която е слага допълнително в Германия).Обаче, преди седмица колата ми изведнъж изгуби мощност (при 2000 оборота се движи с 40 км/ч), на таблото светна символа за впръкване на горивото!Закарах я на тест и се оказа че проблема е от изгоряла електронна дюза!Смених я и сега имам чевството че колата върви по-добре от преди.Но за какво ви ги говоря тия неща, защото от както смених дюзата не съм усещал миризмата на масло и нафта!Затова казвам че колегата Восе може би е прав защото при мен явно си е била "тръгнала" още преди няколко месеца (зимата), мирисало е, аз аз съм си мислил че е от съвсем друго нещо и сега вече се е скапала тотално.

Но пък ако е дюзата, по-добре да търпиш миризмата докато спре да работи, защото струва 387лв. с връщане на старата (в Дару кар е 408лв. с връщане на старата, а в Супер Дизел е 680лв. с доставка до 10 дни).Идеята ми е да не бързаш със смана защото ако се окаже че не е дюзата, само ще си дадеш минимум 380 лв.
::: vankata™ :::

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 18 Апр 2005, 1:32

как да проверя дали е тая дюза :?:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vankata™ » 18 Апр 2005, 8:14

Единственият вариянт който аз знам е като я смениш!Ако колегите знаят нещо повече по въпроса - да казват!
::: vankata™ :::

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 19 Апр 2005, 0:46

има ли вариант нещо да мирише от разлято по двигателя .. да зема да го измия да го лъсна малко пък може да се оправи ?

младши ентусиаст
Аватар

.

Мнение от Boce » 19 Апр 2005, 1:55

Значи аз съм си поръчал тая дюза и я чакам тия дни най-касно от Германия ще ми я носят уж за оклок 330лв там с едни отстъпки и връщане на старата..Мойта съм я свалял и съм я носил в Супер Дизел на едно приятелче и той каза че нема правене и я направи да пръска вътре в мотора еднакво с другите а от вънка си ми сълзи и мирише като си пуснеш парното..С миене няма да се опрай ако ти е такав проблема ,а за миризмата за масло и аз незнам..При мене като е сръчкам повече от 3000 оборота и мирише на изгоряло масло отзад - от каде и що е така и аз незнам?
Изображение

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 19 Апр 2005, 12:19

значи няма как да разбера от къде е тоя мирис :) ебати проблема :D

Назад към E36