Плафон на двигателя ?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар

Плафон на двигателя ?

Мнение от metodi80 » 24 Май 2009, 13:35

Колеги от доста време се каня да свържа кабелите на плафончето , което свети в двигателния отсек (дето е закрепено под предния капак), понеже тези кабели още от как съм купил колата са откачени. Та искам да попитам ако някой знае ... фабрично от къде се тегли захранването за него (то е ясно , че има много вариянти да се изтегли захранване , но аз искам да го направя както си е фабрично). Понеже гледах доста схеми и в бмв-бентли манюала и на други места , но не намерих никъде информация точно за този плафон. Интересува ме по конкретно плюса от къде се взима (тъй като масата ще я взема от бутончето на предната маска , което се натиска от самия капак). Интересува ме също къде се намира предпазителя за тази лампа (понеже в блока с предпазителите липсва , предполагам че се монтира отделно само за тази лампа). Моля за компетентни коментари.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 24 Май 2009, 13:40

доколкото си спомням плафона на предния капак свети на габарит и "нагоре"
значи предполагам от габаритите.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 320i

Мнение от k1k0 » 24 Май 2009, 13:46

И мен плафонът ми се е откачил и не свети търсих откъде взима ток но неможах да намеря :confused:
Beautiful Mechanical Wonder

Аватар

Мнение от TUZara` » 24 Май 2009, 13:56

Колко време съм я псувал мойта кошница докато рзбера,че да светне трябва да си на габарит не е истина :mhihi: аз си мислех,че като се отвори дава контакт и свети па то ... :mhihi: провери си габарита

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 24 Май 2009, 14:03

TUZara` написа:Колко време съм я псувал мойта кошница докато рзбера,че да светне трябва да си на габарит не е истина :mhihi: аз си мислех,че като се отвори дава контакт и свети па то ... :mhihi: провери си габарита

Значи при мен кабелите са прерязани и е оставено малко аванс колкото ако човек реши да ги върже пак и кабелчетата като дължина стигат до амортисьорчето на капака и до там ... така , че не е въпроса да си проверя габаритите - те си работят , а от къде да изтегля захранването ... доколкото разбирам явно захранване за този плафон се тегли от габаритите .... така ли ? В такъв случай предпазителя на габарите отговаря и за този плафон ?? Нека някой , на който всичко е свързано да каже от къде минават кабелите и до къде стигат .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини

Мнение от DirtySouth » 24 Май 2009, 15:41

Даваш на габарит и дигаш капака итрябва да светне а ?
I'm slowly drifting
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 M54 '01

Re: Плафон на двигателя ?

Мнение от jbankov » 24 Май 2009, 18:22

metodi80 написа:Колеги от доста време се каня да свържа кабелите на плафончето , което свети в двигателния отсек (дето е закрепено под предния капак), понеже тези кабели още от как съм купил колата са откачени. Та искам да попитам ако някой знае ... фабрично от къде се тегли захранването за него (то е ясно , че има много вариянти да се изтегли захранване , но аз искам да го направя както си е фабрично). Понеже гледах доста схеми и в бмв-бентли манюала и на други места , но не намерих никъде информация точно за този плафон. Интересува ме по конкретно плюса от къде се взима (тъй като масата ще я взема от бутончето на предната маска , което се натиска от самия капак). Интересува ме също къде се намира предпазителя за тази лампа (понеже в блока с предпазителите липсва , предполагам че се монтира отделно само за тази лампа). Моля за компетентни коментари.

При мен осветлението си е фабрично и свети само ако съм на габарит.Аз не разбирам много от тези неща ,но ако имаш път към Сф може да се обадиш и да погледнеш каквото ти е нужно.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Re: Плафон на двигателя ?

Мнение от metodi80 » 24 Май 2009, 18:28

jbankov написа:При мен осветлението си е фабрично и свети само ако съм на габарит.Аз не разбирам много от тези неща ,но ако имаш път към Сф може да се обадиш и да погледнеш каквото ти е нужно.

Благодаря за отзивчивостта колега ! Ама се надявам да мога да го оправя и без да се налага да ходя до София. :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от PeReZ » 24 Май 2009, 18:56

Metodi80, виж тези теми дали ще ти бъдат полезни на английски (или ако не - казвай да превеждаме квото можем):
http://m3forum.net/m3forum/showthread.php?t=216117 (в тази има доста подробни снимки)

http://www.unofficialbmw.com/./e36/elec ... light.html
http://www.unofficialbmw.com/e36/electr ... light.html

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 24 Май 2009, 19:42

PeReZ написа:Metodi80, виж тези теми дали ще ти бъдат полезни на английски (или ако не - казвай да превеждаме квото можем):
http://m3forum.net/m3forum/showthread.php?t=216117 (в тази има доста подробни снимки)

http://www.unofficialbmw.com/./e36/elec ... light.html
http://www.unofficialbmw.com/e36/electr ... light.html

Да , благодаря ти колега , бяха ми от полза!
А за тези които за в бъдеще ще задават този въпрос , а и за да стане ясно от къде се тегли захранването за тази лампа ... ето го отговора:

"Step 6:
Tap one of the two wires coming from the underhood lamp to the front right hand parking light (gray/yellow) wire using one tap-in connector.

Step 7:
Route the remaining wire to the hole which you enlarged for the swich. Crimp the 1/4 inch female tab connector to this wire and attach to the switch. Install the switch. "

Демек - плюса се тегли директно от десния габарит (сиво -жълтия кабел) , а масата се взима от бутона , който е на маската (той прекъсва или пуска лампата , когато капака е вдигнат или свален , той се явява маса).

Благодаря още веднъж колега PeReZ !

Ключ ....

младши ентусиаст
Аватар

йъэ

Мнение от Makarov 2 » 25 Май 2009, 21:29

Евала пичове,браво на вас!!!!!!!!!!!!! :yes: :yes: :yes: :yes:

Назад към E36