Светлините на таблото премигват, чува се цъкане и не пали
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
22 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
аз в момента съм със същия проблем. В понеделник сутринта колата не можа да запали като въобше не си направи труда да се опита да завърти стартера. върта ключа, няма никой. По принцип пали както казвате като види ключа. проблема при мен е че когато вали силно(а предния ден беше големия дъжд) нещо се мокри и шофиорското стъкло почва да играе. Става въпрос за малкия ход при купетата. отваря се и се затваря само. аз му намерих цаката като махам бушона за ел стъклата ама този път забравих. та предполагам тва ми изяде акумулатора.
Сега чакам един колега с 320ка на помощ. направо ще сложа неговия акумулатот да видим дали там е проблема и ако е там ще пробваме с кабели да ми даде ток или ще ми дадат зарядно за акумилатор. Дано акумулатора не е пребил защото не е чак толко стар.
Ако не е там проблема ще разменим някое друго реле пък да видим.
Сега чакам един колега с 320ка на помощ. направо ще сложа неговия акумулатот да видим дали там е проблема и ако е там ще пробваме с кабели да ми даде ток или ще ми дадат зарядно за акумилатор. Дано акумулатора не е пребил защото не е чак толко стар.
- belial
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 320
miroslav4ev написа:Пробвали сме с един форд да ми даде ток преди време, ама дали щото съм 2,5 или кабелите му не бяха читави, или пък беше много умрял акумолатора, но не успяхме да го съживим. Акумулатора е 110ач марка Шнайдер аз го търкалям от 2г. Старият собственик твърдеше, че е нов, но май не еАбе ще го сменяме.
сега нз дали при теб е същия проблем, но поне при мен беше паднал акумулатора и като ми прехвърляха ток колата не палеше веднага а чаках 3-4 мин да се зареди малко и тогава вече нямаше палеше от рас, или пък сложи друг акулуматор. по късно разбрах че акулуматора ми пада защото лампата в багажника не гаснеше.
- miroslav4ev
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ 325 ТД '93
- Детайли за колата: тъмно син металик
tono написа:аз в момента съм със същия проблем. В понеделник сутринта колата не можа да запали като въобше не си направи труда да се опита да завърти стартера. върта ключа, няма никой. По принцип пали както казвате като види ключа. проблема при мен е че когато вали силно(а предния ден беше големия дъжд) нещо се мокри и шофиорското стъкло почва да играе. Става въпрос за малкия ход при купетата. отваря се и се затваря само. аз му намерих цаката като махам бушона за ел стъклата ама този път забравих. та предполагам тва ми изяде акумулатора.
В тоя ред на мисли и на мен нещо ми яде тока от акумолатора, въпреки че вече ходих 3 пъти по майстори и всеки вика - токовете са в идеално състояние....само че проблем има. И аз като теб махам един бушон (при мен №43) и си работи без проблем, но тая сутрин без видим проблем по таблото, кутията с бушони, около акумолатора и т.н. - ток няма!!! Ще пробвам утре с нов акумолатор и ще видим.
- miroslav4ev
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ 325 ТД '93
- Детайли за колата: тъмно син металик
С нов акумолатор - няма проблем. Пали от раз - нищо не свети по таблото. Проблема е решен. Темата може да се заключва.
и аз днес оправих нещата. сложих на един приател акумулатора, запали от раз, без да гаса колата откачихме неговия акумулатора, сложихме моя(преди това проверих дали си има течност в клетките, всичко си беше ок), оставих я да си работи десетина минути после едно кръгче и маи вече е ок. утре сутринта ще се види.
- sobiss
- младши ентусиаст
-
- Кара: Compact m43tu
- Мечтае да кара: E28
И при смяната не ти изгасна колата
Избягвай да правиш такива неща, това не е нито Москвич нито Жигула

Избягвай да правиш такива неща, това не е нито Москвич нито Жигула

tono написа:..... сложих на един приател акумулатора, запали от раз, без да гаса колата откачихме неговия акумулатора, сложихме моя(преди това проверих дали си има течност в клетките, всичко си беше ок)....
Колега НИКОГА не откачвай акумулатора при работещ двигател или контакт, камо ли да го сменяш.....
22 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2