Изтощава ми акумулатора

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: го из просото!
Детайли за колата: E46 330d

Изтощава ми акумулатора

Мнение от Urt » 12 Май 2009, 10:49

По стечение на обстоятелсвата колата ми стоя 15 дена на паркинг без някой да я отключва, пали и кара. Когато му дойде времето да я подкарам тока стигаше едва мижаво да светне плафона като отворих вратата. Колата стоеше с включена аларма(БМВ от тия с петоъгълното дистанционно). Правих опити да замеря консумацията на ток с включена аларма и без да е вскючена а само да са заключени вратите и все ми даваше консумация около 70mA/h, но проблема беше че докато меря не можех да задържам копчетата на вратата на багажника натистати за повече от 5-6 секунди(акумулатора е в багажника). Акумулатора е на около 6-7 месеца Exide 60A/h.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
Мечтае да кара: Всичко що е BMW
Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++

Мнение от Biogame » 12 Май 2009, 11:02

Ами имаш утечка колега,и аз наскоро имах и се оказа машинката която заключва багажника,оправиха ми я и сега нямам проблеми.А между другото гледам че караш 320 твоя акумулатор не е ли малък за този мотор?
:driving: :dunno: :driving:

Потребител
Аватар

Мнение от malibolja » 12 Май 2009, 12:20

При мен проблема беше от кабелите до лявата панта на багажника, бяха се оголили и плафона в багажника ми светеше постоянно.

Аватар
Кара: Кольо
Мечтае да кара: Параход с шпер
Детайли за колата: ///М паркети

Мнение от drift_streets » 12 Май 2009, 13:18

плафона в багажника ми светеше постоянно.

Колега това е често срещано явление и при мен беше ;)
Нищо неможе да спре жътвата важно е хедера да е здрав Изображение
"..... и един мармот завиваше шоколада в калници от Опел...." из дебрите на бмв-простаци.цоп Изображение

Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от moraty » 12 Май 2009, 14:14

Провери си да не е консумация от Радиото/MP3 и как е вързано.
Особено ако е "Alpina"

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е 30 хавтомат

Мнение от kamika » 12 Май 2009, 18:39

Ако гаранцията ти е наред направо го караи на тия от които си го взел.
MADTEAM

ентусиаст
Аватар
Кара: Touring

Мнение от nakoone » 12 Май 2009, 21:17

moraty написа:Провери си да не е консумация от Радиото/MP3 и как е вързано.......

+1. И при мен беше от радиото.Беше вързано директно на + и от там имаше оттечка.Провери и алармата.

Виж прочети и тук макар че е за Е39:
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... ad49b9be1b
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от toni3d1 » 13 Май 2009, 0:01

колега , ако можеш да вкараш някой в багажника и да го затвориш вътре да види да не би да свети лампичката вътре . ако е така и не ти се занимава да я оправяш направо я извади ;) идеята ми звучи смешно но е решение на проблема ;) успех !

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW318i 93г М40
Мечтае да кара: Е90
Детайли за колата: BMW318i 93г М40

Мнение от vasildavid » 13 Май 2009, 0:40

toni3d1 написа:колега , ако можеш да вкараш някой в багажника и да го затвориш вътре да види да не би да свети лампичката вътре . ако е така и не ти се занимава да я оправяш направо я извади ;) идеята ми звучи смешно но е решение на проблема ;) успех !
ако искаш да пробваш лампата в багажника по добре си сложи gsm-a в багажника,горе долу да снима крушката и го пусни да снима клип затваряш багажника отваряш и гледаш на клипа дали ти загасва лампата. изпитано и работи
ИзображениеИзображениеИзображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520 I Touring
Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003

Мнение от ned_gm28 » 13 Май 2009, 0:53

При мен се вижда,дали свети,като погледна задното стъкло(това на тъмно) :idea:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 13 Май 2009, 1:07

vasildavid написа:
toni3d1 написа:колега , ако можеш да вкараш някой в багажника и да го затвориш вътре да види да не би да свети лампичката вътре . ако е така и не ти се занимава да я оправяш направо я извади ;) идеята ми звучи смешно но е решение на проблема ;) успех !
ако искаш да пробваш лампата в багажника по добре си сложи gsm-a в багажника,горе долу да снима крушката и го пусни да снима клип затваряш багажника отваряш и гледаш на клипа дали ти загасва лампата. изпитано и работи

Цяла технология измислихте... На някого да му дойде на ум че ако свети постоянно ще е гореща като я пипнеш :?:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 740i idividual
Мечтае да кара: безаварийно
Детайли за колата: Нормнална!

Мнение от Nasko_325TD » 13 Май 2009, 9:26

Ххахахаха,някоя мацка а!? ;)
Абе не се излагайте,има си копче!Натисниго и ако свети пак,значи имаш проблем!Разклати нагоре надолу багажника и гледай дали ще светне.
;)

...и то хидравличен :)
Аватар
Кара: джата
Мечтае да кара: на Ринга
Детайли за колата: Двете 2и2ки

Мнение от krika » 13 Май 2009, 18:08

vladiverm написа:
vasildavid написа:

Цяла технология измислихте... На някого да му дойде на ум че ако свети постоянно ще е гореща като я пипнеш :?:
бахаха, ти им такова мамата :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ 320 купе , 94

ре

Мнение от Батька Махно » 18 Май 2009, 16:26

А няма ли да стане по-лесно,ако просто дръпне едната част на задната седалка и погледне вътре?
Бог създаде ВМW, а хората-всичко останало!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 316 96', Е46 316 03'

Мнение от overclock » 18 Май 2009, 16:45

Първо махни крушката в багажника, след това измери консумацията без включена аларма.Ако всичко е наред проблема е в алармата или осветлението в багажника, ако имаш консумация на ток започваш да вадиш бушоните докато установиш откъде идва утечката :idea: .
Да влагаш чувства не е като да чувстваш влага!

Назад към E36