Няма топло

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Няма топло

Мнение от bum_bum » 30 Мар 2005, 20:56

От няколко дни не духа топло от парното (на краката и прозорците).
Тая врътка, дето е за топлината дали е електронна щото много лесно се върти и да се е разкачила някъде? Иначе сично др си е наред, вода си има, маркучите топли, загрява нормално.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 550d xdrive

Мнение от petio » 31 Мар 2005, 8:59

Тая врътка при мен е копче и със сиигурност е електронна, но на Пасата ми е със система от жила отзад и като се счупи едно зъбно колелце и край с регулирането накъде да духа.

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 Touring 330xi
Мечтае да кара: F10 M5

Мнение от dr-who » 31 Мар 2005, 9:46

електронна е, ама може проблема да ти идва от клапите да не отварят и затварят правилно, аз имам подобен проблем от доста време, при мен проблема е че като пусна да духа студено горе на прозорците или в краката. от шофиорската страна духа само топло а до шоф. място от дясно си духа студено... много странно :help: :uups:
--
Powered by: Miller Performance
Revolutionary BMW Performance chips
--

ентусиаст
Аватар
Кара: мел
Мечтае да кара: танк

Мнение от XaMaB » 31 Мар 2005, 11:08

При мен има подобен проблем.
Духа само топло.
Май копчето за топло-студено е откачено/счупено.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 740i

Мнение от Milionera213 » 31 Мар 2005, 12:17

Явно са бъгави тея е36 ци що се отнася до парно/вентилация, аз също съм така наречения "климатроник"с врътките. Едно че на краката съвсем слабо духа, според мен някой маркуч се е извадил, или някоя клапа не работи, но и като завъртя врътките за топло /студено реагират много бавно или въобще, обаче като натисна копчето за вътрешния кръг и след 1 минута го изключа и се оправя тотото - с други думи голяма тояга :), някой ако знае каде или може да оправи тея бъгове за сносни пари да каже каде, ако не ще си караме така и това сие!
Искам да пожелая на всички крадци парите които изкарват от кражби да ги дават за хемодиализа, патерици, химиотерапия, инвалидни колички и антибиотици

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 31 Мар 2005, 14:42

Бе никога преди не съм имал подобен проблем и изведнъж се получи.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от anica banica » 01 Апр 2005, 12:26

Bum-bum, май ти познавам проблема отблизо. Аз съм със старото парно на Е36 - с врътките с жила, не с климатроника.
Духаше силно, но зверски студен въздух. След систематични настинки в началото на зимата и разглабяне на цялото табло се оказа, че се е счупила една клапичка, задвижвана от врътката за топло/студено - изключително паянтова пластмасова пластинка.

Оттогава никакви проблеми с топлината и охлаждането, всичко по парното работи като змей :D
You will find adventure
or the adventure will find you.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от The Mravoiada » 01 Апр 2005, 13:21

anica-banica е права. На бившия компакт имах абсолютно същия проблем и причината се оказа в тази малка пластмасова джаджа, намираща се на края на самото жило.
След като го оправих парното си правеше Африка ;)
Между другото самата пластинка, ако е счупена е почти невъзможно да си я намериш, понеже чисто нова върви с целият кожух на парното, а втора ръка рядко изпада здрава. Аз моят проблем го реших алтернативно със собственоръчна направа на необходимата пластинка. Не е трудно.
There are moments
when the only thing that stands still
is time itself
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 01 Апр 2005, 14:02

Mерси, довечера колата влиза в бокса за няколко дни за ремонт на повреди и щети причинени от недобросъвестни "снтусиасти", заблеяни бакшиши, трамваи минаващи на червено, тъпи мутри каращи бмв Х5 с несъобразена скорост на заледен път и др. подобни. Като приключа с по- горните ще погледнем и парното и ще споделя причината- нали know how трябва да се трупа тук все пак :)
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от XaMaB » 01 Апр 2005, 16:42

Може ли малко по-подробно обяснение (картинка) къде точно се намира пластинката че да се насочвам към нея направо :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от anica banica » 02 Апр 2005, 13:43

ХамаВ, пластинката е вдясно на централната конзола - пада се малко под нивото на самите врътки. Много забутано място, ще разглобяваш до полуда. При мен е жълта и все още счупена - закрепихме я как да е с допълнително винтче... Доколкото забелязах, е била чупена и залепена още при предишния собственик.

Мравояде, ти от какво я приспособи?
You will find adventure
or the adventure will find you.

ентусиаст
Аватар

Мнение от XaMaB » 02 Апр 2005, 15:47

Уффф.
Ще чакам малко да се стопли навън че при тия минусови температури не се седи навън. А и докато е студ не съм закъсал да духа студено :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 09 Апр 2005, 23:15

Егати, мойта се оправи от самосебе си... до шела на Нотевградско духаше само студено, после си почна сама да духа топло и са няма никакъв проблем, сменя си топло- студено без грешка ..
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от NND64 » 13 Апр 2005, 18:12

Абе примен духа топло ,ама е много слабо и зимата е кофти .Да не би да им се заадръстват лесно питите на тия коли.Ладата ми беше с бая по силно парно.

Назад към E36