Проблем с АСЦто ЗАКЛЮЧВАЙТЕ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- hemicharger
- старши ентусиаст
-
- Кара: всичко на колела
- Детайли за колата: E38 IAL 07.2001
Проблем с АСЦто ЗАКЛЮЧВАЙТЕ
Доста рових из търсачката, но не открих подобна тема или решен проблем и заради това пускам нова тема.
Значи вчера паднах в една дупка (не беше леко), след което спря да ми работи АСЦто - смисъл отпред имам копче за изключване (до скоростния лост), което при натискане индикира на таблото дали е изключено АСЦто. Проблема е че сега не индикира нищо, не може да се изключи и е постоянно включено.
С няколко колеги пробвахме следните интервенции, но нищо не стана:
- Сменихме релето (АСЦ при бушоните);
- Сменихме копчето при ск. лост;
- Откачихме и зачистихме буксата отдолу на дифа.
- дори и акумулатора откачих, белким нещо се рестартира, но уви
Молбата ми е някой ако се сеща какво друго може да дава проблем нека да изкаже мнение.
Предварително благодаря!
п.с. Става въпрос за М52Б20 купе
Значи вчера паднах в една дупка (не беше леко), след което спря да ми работи АСЦто - смисъл отпред имам копче за изключване (до скоростния лост), което при натискане индикира на таблото дали е изключено АСЦто. Проблема е че сега не индикира нищо, не може да се изключи и е постоянно включено.
С няколко колеги пробвахме следните интервенции, но нищо не стана:
- Сменихме релето (АСЦ при бушоните);
- Сменихме копчето при ск. лост;
- Откачихме и зачистихме буксата отдолу на дифа.
- дори и акумулатора откачих, белким нещо се рестартира, но уви
Молбата ми е някой ако се сеща какво друго може да дава проблем нека да изкаже мнение.
Предварително благодаря!
п.с. Става въпрос за М52Б20 купе
Последна промяна hemicharger на 11 Май 2009, 20:43, променена общо 1 път
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...
- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
Хеми,бягай на една диагностика..голям к*р са тия АСЦ-та първо поколение..и аз го ядох зимата..скъсах жило от много дрифтове с асц,само че при мен не искаше да се включва
п.с. датчика на дифа е за скоростта,не е за асц...асц се влияе от датчиците на абс и управляващия му блок е на едно цяло с този на абс

п.с. датчика на дифа е за скоростта,не е за асц...асц се влияе от датчиците на абс и управляващия му блок е на едно цяло с този на абс

- hemicharger
- старши ентусиаст
-
zazomazo написа:а такаааа,... Хеми, братле, я пробвай дали имаш и АВS ?
Значи АБС-а си работи, като махна релето на АСЦто обаче ми светва и АБС-а
///Марто, на диагностика кво да очаквам - дали ще даде софтуерна грешка или?
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...
- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
На диагностика ще ти проверят упр.блок дали всичко му е ок..датчиците на абс и сам можеш да ги провериш с един мултицет..не изключвай варианта разместена букса..порови под предния капак и намести всичките
п.с. логично е като махнеш релето на асц да светне и абс,защото са на 1 упр.блок..единствения вариант да ти работи абс а асц не е моя случай - да скъсаш жило и да дава механична грешка асц

п.с. логично е като махнеш релето на асц да светне и абс,защото са на 1 упр.блок..единствения вариант да ти работи абс а асц не е моя случай - да скъсаш жило и да дава механична грешка асц
- cool_ice
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 E53 4,4
- Мечтае да кара: Всичко що е М
ре
Колега и при мен се появи този проблем но се оказа че ми се е скъсало жилото на самия дросел който е отпред до казанчето за спирачната течност смених го и всичко си дойде на място. На един приятел пък му беше дал фира един от датчиците за абиеса на колелата и от там му правеше ядове защото както знаеш асц-ето ползва и тях така че прегледай тия неща преди да идеш в сервиза а буксата на дифа е да ти отчита скоростомера до колкото знам так че не е от него все пак успех

- sv
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 328 touring
хе хе и аз имах такъв проблем след като минах през голяма дупка, самоче при мен светваше като друсне някъде и като рестартирам двигателя си работеше до следващата неравност
Проблема го реших като притиснах и аз буксата на дифа и натегнах леко жилото на АСЦто
Предполагам че проблема ми беше в жилото-беше леко хлабаво
Проблема го реших като притиснах и аз буксата на дифа и натегнах леко жилото на АСЦто
Предполагам че проблема ми беше в жилото-беше леко хлабаво
- hemicharger
- старши ентусиаст
-
Оказа се че е изгоряла лампичката, баси резила, чак тема пуснах. Все пак благодаря на всички колеги!
9 мнения
• Страница 1 от 1