амортисиори

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 20 Апр 2009, 18:07

да това е така за гаечния ключ ,но тези тампони явно не бяха развивани от 10 години и нямах с какво да напръскам гаиките за да помогне. като опитах с ключа на самото стебло много лесно превъртя там и за това прибегнах към тръбния ключ после :) хаха

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 600 коня с умивна на лицето
Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
Детайли за колата: Garrett 3582

Мнение от Smoocki » 20 Апр 2009, 18:22

metodi80 написа:
Smoocki написа:E добре дефакто за да си сменя тампоните трябва да се свали и пружината нали ката ? Понеже на предните тампоните са с лагера или бъркам нещо ?

Ако говориш за предните амортисьори .... да трябва да прибереш пружината за да смениш тампоните .... и да предните тампони са с лагер -точно така е ... А за задните не е необходимо да сваляш пружината (тя е отделно от амортисьора ) и няма общо при смяната на тампона на задните аморотисьори. Смяната на тампоните на задните амортисьори е можеби едно от най лесните манипулации... поне според мен.

Добре тогава ако е както в момента си купих нови амортесьори и си взема нови тампони тая чашка дето и на стария макферсон трябва ли да я свалям или самия лагер е със нея ?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 20 Апр 2009, 19:59

Smoocki написа:
metodi80 написа:
Smoocki написа:E добре дефакто за да си сменя тампоните трябва да се свали и пружината нали ката ? Понеже на предните тампоните са с лагера или бъркам нещо ?

Ако говориш за предните амортисьори .... да трябва да прибереш пружината за да смениш тампоните .... и да предните тампони са с лагер -точно така е ... А за задните не е необходимо да сваляш пружината (тя е отделно от амортисьора ) и няма общо при смяната на тампона на задните аморотисьори. Смяната на тампоните на задните амортисьори е можеби едно от най лесните манипулации... поне според мен.

Добре тогава ако е както в момента си купих нови амортесьори и си взема нови тампони тая чашка дето и на стария макферсон трябва ли да я свалям или самия лагер е със нея ?

Не мога да те разбера , честно казано :dunno: . Тампона и лагера заедно... ако това питаш...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 20 Апр 2009, 20:05

llazarr написа:
ares2 написа:да има го тоя момент с гумата. но и други неща може да тропат . Аз съм се захванал с подманя на всичко по окачването. Едно по едно слагам нови неща. Всички тампони и тн. че като гледам как я е поддържал стария собственик ми става лошо.. щом си бях с оригиналните тампони BOGE на задните амортисьори .. ми е ясно. Надявам се да утихне колата след като подменя всичко

Колега аз ноември месец смених всичките тампони отзад :|

Как ги правите тези неща бе колеги ... та от зад са сума тампони (на носачи , на диф-а , на разни щанги , не съм ги броил ,но сигурно са над 15 тампона и все големи и трудни за смяна ) , кога успяхте висичките да ги смените !!!!!!!!! :roll: Аз като сменях тампоните на задните носачи се изгърбих , а вие всичките сте ги сменили , това и на сервиз да го правиш пак си е сума разправия и сума пари :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 20 Апр 2009, 20:47

сега тези на носачите са ми на ред за смяна ,но мисля да се обърна към специялист. Като видях как са затегнати тия болтове :) не съм на това ниво. аиде за тампоните горе не беше кои знае какво но тези .. не ми се захваща с тях хич

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 600 коня с умивна на лицето
Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
Детайли за колата: Garrett 3582

Мнение от Smoocki » 20 Апр 2009, 23:33

metodi80 написа:
Smoocki написа:
metodi80 написа:

Не мога да те разбера , честно казано :dunno: . Тампона и лагера заедно... ако това питаш...

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=31&fg=10

Eто вижте тук от номер 5 горе до номер 7 долу това цялото ли върви комплект със лагера ми е въпроса ? или това е самия лагер който се хваща д 3те болта ?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 21 Апр 2009, 0:22

Smoocki написа:
metodi80 написа:
Smoocki написа:
metodi80 написа:

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=31&fg=10

Eто вижте тук от номер 5 горе до номер 7 долу това цялото ли върви комплект със лагера ми е въпроса ? или това е самия лагер който се хваща д 3те болта ?

Ако си ги поръчаш примерно от Ауто + може и да е комплект , ако ги поръчаш от ДаруКар (или подобните там Вари-та и др.) , всичко е отделно .....

Предишна

Назад към E36