Дефект водна помпа Благодарности на mitko_n1 ключ моля
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- Димитър Димитров
- младши ентусиаст
-
- Кара: внимателно.
- Мечтае да кара: сАмоЛеТ
Дефект водна помпа Благодарности на mitko_n1 ключ моля
Случвало ли му се е на някой като отвори водната помпа турбинката да е паднала от оста / става въпрос турбика бронзова отливка /
Също така ме интересува водна помпа с ламаринена турбинка бива ли я
Също така ме интересува водна помпа с ламаринена турбинка бива ли я
Последна промяна Димитър Димитров на 11 Апр 2009, 19:43, променена общо 1 път
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Виждал съм такава с ламаринена турбинка ама и тя много халипава изглежда. Мисля, че и бакелитената не е проблем, но не трябва да се забравя, че е консуматив и подлежи на смяна на определен интервал.
- Kambe
- старши ентусиаст
-
- Кара: Peugeot 307 HDI
за перчицата става въпрос нали ? металните перки са за предпочитане, ако си с пластмасова я подмени с метална, защото може да имаш ядове после 

- PNR
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW e36 318is COUPE M42
Kambe написа:за перчицата става въпрос нали ? металните перки са за предпочитане, ако си с пластмасова я подмени с метална, защото може да имаш ядове после
и от мен 1 глас за металните витла наистина си заслужава да я смениш с метални да нямаш проблеми не че ако ти е здрава ще имаш но все пак
За отлепена турбинка (отливка) за пръв път чувам. Те обикновено разбиват лагери или протичат, но проблем с турбинката
Помпите с бакелитови турбинки са неудачни до толкова до колкото при тях явно дефекта идва от стареене на материала (пластмасата) от високите температури и е непредвидим общо взето
За помпите с ламаринени турбинки виж тук (честно казано гледката много ме изненада)
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... p?t=140612

Помпите с бакелитови турбинки са неудачни до толкова до колкото при тях явно дефекта идва от стареене на материала (пластмасата) от високите температури и е непредвидим общо взето
За помпите с ламаринени турбинки виж тук (честно казано гледката много ме изненада)
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... p?t=140612
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Проблема на бакелитените тубинки не е в стареенето или в самите турбинки, а в българщината, дето иска веднъж да я сложи и да забрави за смяната!
- Димитър Димитров
- младши ентусиаст
-
:)
Благодарности на колегата mitko_n1отново съм на пътя 

- sean-john
- ентусиаст
-
- Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
- Мечтае да кара: М5
Преди да я заключат видях че колегата по горе питаше за водните помпи с ламаринени турбинки... виж ми в галерията точно такава смених на моята бивша кола... личи си на какво прилича (или не прилича едвам я извадихме от блока голяма мъка....)
- Димитър Димитров
- младши ентусиаст
-
Re: :)
vld написа:Херо написа:Благодарности на колегата mitko_n1отново съм на пътя
На теб каква ти беше старата помпа ?
Марка незнам но турбинката беше бронзова отливка
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
да не пиша в другата, ще пиша тук...
пластмасовата /или каквото е там/ и особено помпата с ламаринените лопатки осигуряват по-голям дебит от отлятата такава, вследствие и по-добро охлаждане... това се обуславя от по-голямото количество вода, което развъртат... не е вярно, че лятите са вечни... ако оставим настрана лагери и други неща за прецакване, достатъчно е малко въздух да се развърти по невнимание /възглавница, прегряване, капачка/, да се яви кавитация,което е смърт за всяка една помпа, и дебита съвсем отива на кино...
за съжаление, у нас всичко опира до качество на изработка, и до ментета, които масово се разпространяват.... ако всичко е наред, ламаринената помпа трябва да охлажда най-добре ... ма явно не е
пластмасовата /или каквото е там/ и особено помпата с ламаринените лопатки осигуряват по-голям дебит от отлятата такава, вследствие и по-добро охлаждане... това се обуславя от по-голямото количество вода, което развъртат... не е вярно, че лятите са вечни... ако оставим настрана лагери и други неща за прецакване, достатъчно е малко въздух да се развърти по невнимание /възглавница, прегряване, капачка/, да се яви кавитация,което е смърт за всяка една помпа, и дебита съвсем отива на кино...
за съжаление, у нас всичко опира до качество на изработка, и до ментета, които масово се разпространяват.... ако всичко е наред, ламаринената помпа трябва да охлажда най-добре ... ма явно не е

- Maverick_VS
- ентусиаст
-
- Кара: '07 E91 335i
Да не отварям излишна нова тема - колеги и на мен ми предстои смяна на водна помпа на м52б20 - кажете от къде в София да си набавя читава нова, в смисъл да не е с тези измислени ламаринки
! Благодаря
!
Пп: Задръжте катинара още малко моля
!

Пп: Задръжте катинара още малко моля

- Димитър Димитров
- младши ентусиаст
-
:)
Maverick_VS написа:Да не отварям излишна нова тема - колеги и на мен ми предстои смяна на водна помпа на м52б20 - кажете от къде в София да си набавя читава нова, в смисъл да не е с тези измислени ламаринки! Благодаря
!
Пп: Задръжте катинара още малко моля!
Колега аз съм написал от къде взех и съм много доволен
препоръчвам ти и ти да вземеш от там
д
колега бях с бакелитената ама се стопи перката като взимах магистралата пловдив софия моя савет е с металната
15 мнения
• Страница 1 от 1