Колеги, моля за помощ - специфичен цвят калник.

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 99' Е39 520i M52B20TU

Колеги, моля за помощ - специфичен цвят калник.

Мнение от thunderl » 12 Апр 2009, 17:29

Колеги, както може би някои от вас вече знаят, преди седмица ми смачкаха калника на паркинга. Ходих при майстор, който каза, че не е убеден, че след пребоядисването цвета ще е 1:1, въпреки, че колористката му е на доста високо ниво. Някои цветове просто си искали цялостно пребоядисване.

Обръщам се към вас с молба, ако сте виждали някъде такъв цвят bmw за продан на части, или знаете някой който продава такъв калник или пък в морга, да ми напишете в тази тема. Това ще ми спести доста нерви и средства.

Калникът е преден, ляв.
Цветът е 367/5 alaska blau metallic, можете да видите кола в този цвят на този линк:
http://www.cardomain.com/ride/512207

Виждал съм го само на компакти до сега този цвят, но ако е от седан, също няма проблем - калниците са еднакви, стига да е такава разцветка.

В краен случай ще трябва да се ръся за цялостно...тъпа работа. Не си паркирайте колите по паркинзи!!! Качвайте по тротоари, бутайте в гаражи и това е...Аз лично вече спирам само в градинката. Омръзна ми да ми удрят колата.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kal » 12 Апр 2009, 17:51

Ти ако мислиш, че тоя втора употреба ще заспи доста се лъжеш! Пак ще има разлика... общо взето каквото и да правиш перфектен няма да стане, остава цялостното пребоядисване :mhihi: но според мен не си струва
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Peugeot 307 HDI

Мнение от Kambe » 12 Апр 2009, 17:56

всичко ще е наред ако майсторът ти го направи на преливка към вратата и предния капак ! тогава аз ти давам гаранция че с просто око разлика няма да видиш ;)
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от thunderl » 12 Апр 2009, 17:57

kal написа:Ти ако мислиш, че тоя втора употреба ще заспи доста се лъжеш! Пак ще има разлика... общо взето каквото и да правиш перфектен няма да стане, остава цялостното пребоядисване :mhihi: но според мен не си струва

Цялостното и аз не вярвам да ми излезе по-малко от 1000 лв, защото ако го пребоядисвам, ще е в някой читав цвят. Но в крайна сметка, ако намеря същия цвят от кола 94/95, мисля че ще стане по-добре. Ако не намеря, здраве да е - то се е видяло, че в държава и култура като нашата, от хубавата кола нищо не остава. Добре, че не взех нещо по-ново и по-скъпо, че да съм си скъсал нервите от ядове до сега :roll:

Kambe написа:всичко ще е наред ако майсторът ти го направи на преливка към вратата и предния капак ! тогава аз ти давам гаранция че с просто око разлика няма да видиш ;)

Специално ще му подчертая, че искам това нещо - ако не го умее, ще търся друг. Благодаря за съвета! При мен ще се сваля целия калник и предполагам, че ще трябва да се пребоядисва целия...може би ако го направи както казваш с "преливка" и остави боята старата, откъм капака и откъм вратата (Защото калника е здрав там) няма да може да се види разликата.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Peugeot 307 HDI

Мнение от Kambe » 12 Апр 2009, 18:07

той ако не умее да прелива значи само името му е бояджия :) задължително за оеднаквяване на цвета е метода на преливане ! иначе няма как чисто новата боя и лакът да са същите като тези, които са на 10 години нали се сещате.. разгледай в галерията моя преден десен калник е сменян и боядисан целия, виждаш ли разлика ?
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бавара

Мнение от Игнатов » 12 Апр 2009, 18:14

Колега, аз преди около месец ходих в MaxMayer, щото имах едни дребни забележки за оправяне, и там освен номера на боята ми казаха, че трябвало и с някакъв уред да се замери, щото боята е възможно да е избледняла с времето....... тъй че отиди си поръчай боята при тях, пък боядисването, вече където решиш!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от thunderl » 13 Апр 2009, 15:41

Оставих днеска колата да я правят...Като видя резултата ще пиша къде и какво. Стискайте палци.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от GVT » 13 Апр 2009, 18:44

Kambe написа:той ако не умее да прелива значи само името му е бояджия :) задължително за оеднаквяване на цвета е метода на преливане ! иначе няма как чисто новата боя и лакът да са същите като тези, които са на 10 години нали се сещате.. разгледай в галерията моя преден десен калник е сменян и боядисан целия, виждаш ли разлика ?

:yes: Колегата е напълно прав.Нещо те сапунисва тоя "майстор".
Изображение

Назад към E36