смяна на семеринг

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 600 коня с умивна на лицето
Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
Детайли за колата: Garrett 3582

Мнение от Smoocki » 07 Апр 2009, 19:59

metodi80 написа:
lybo 73 написа:от каде да го взема.в кои магазини ги продават в авто+ има ли ги или каде да ги намеря.

Да , в Ауто + го има....

За м42 дали така лесно се сменя
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Re: смяна на семеринг

Мнение от ~Мишо~ » 07 Апр 2009, 22:21

emes691 написа:
metodi80 написа:
lybo 73 написа:здравеите колеги кажете ми за да се смени семерината на коляновия вал трябва ли да се сваля веригата бмв компакт 316 бензин

НЕ ... Кой ти е двигателя ? .... сравнително лесно се сменя ...изобщо не се налага да се отваря двигателя .... Аз на моята кола го направих за 30 мин (като през това време изобщо не си давах зор и си лафехме с един приятел :lol: , иначе може и по бързо да стане )...
Пиша тук че да не отварям нова,към всички с М-43.Като си сменяте семерината отпред на коляновия вал,сменяйте си и втулката с номер 6 на схемата,защото като отидете на майстор,той изважда старата семерина и веднага слага новата,сага шайбата и си готов точно за два месеца,след това отново теч.Да ви кажа,аз за 4 месеца два пъти я сменям при майстори,накрая ми писна отворих я сам,и какво да видя...деруга на тази втулка,нова е 77 лева,семеринга е 20 лева,и сега вече няма теч. .http://www.realoem.com/bmw/thumbs/c/w/5.png

:ok: Абсолютно си прав :!: Видях я тая работа , но не бях подготвен и не я смених , сега пак протече и ще се сменя , и аз се изненадах колко дълбоко беше срязана...

Предишна

Назад към E36