Проблем с лампата на таблото синализираща за износени наклад
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- onicks
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39 520i
,
проверено е и е на макс.датчика на спирачната течност също си е ок направиха ми още една диагностика на друго място и разултата е:няма никакви грешки проблема е по датчиците или натам по кабелите някуде е замасило така ми казаха и така в понеделник от 09.15 в дарукар си запазих час,все пак тава са спирачки и никакви компромиси не трябва да се правят,поне така аз си мисля.
Re: ,
то сигнала от дат4иците на накладките е вързан към бубината на некво реле ама кое е незнам та това реле включва лампата на таблото,може да е залепнало и да си подава сигнал то, ма незнам аз за това те накарах и да разкачи6 акумулатора за да му се освободи контакта и да отчете цялата верига след като го включиш и така да ти се опрай проблема ма явно има и нещо друго.Ми като го отстранят проблема пиши че ми е интересно да видим кво е станало.
П.С.ако имаш некви съмнения в новите датчици ги махни и замости изводите за датчика и пробай дали ше огасне лампата.
П.С.ако имаш некви съмнения в новите датчици ги махни и замости изводите за датчика и пробай дали ше огасне лампата.
- SVIREPIA
- Потребител
-
- Кара: К'вот набара
същият проблем и при мен...смених предните накладки и дискове + датчика и вече 2ри ден лампата на таблото не гасне
- SVIREPIA
- Потребител
-
- Кара: К'вот набара
също като при колегата и на мен ми чистиха компа и пак си свети...
номера с акомулатора също се пробва... резултат няма
номера с акомулатора също се пробва... резултат няма
- bimer
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 320i
имах такъв проблем и го оправих като срязах кабела на датчика и двете жички ги вързах една за друга (на късо) и спря да свети лампичката на таблото.сега си гледам накладките да не свършат. 

- metodi80
- старши ентусиаст
-
Шарампоя написа:Може да си провериш и нивото на спира4на те4ност да не е пък от неговия дат4ик 6тото той светва същата лампа.
В грешка си ....
Шарампоя
...
Човек, не бъркай хората, кви акумулатори, кви спирачни течности...
Към автора на темата: колега, замери къде е прекъсната веригата, 99,9% съм сигурен че това е проблема - може да е от датчиците (самите те да са дефектни), а може и някой кабел да е прекъснат..

Човек, не бъркай хората, кви акумулатори, кви спирачни течности...
Към автора на темата: колега, замери къде е прекъсната веригата, 99,9% съм сигурен че това е проблема - може да е от датчиците (самите те да са дефектни), а може и някой кабел да е прекъснат..
Последна промяна PeReZ на 07 Апр 2009, 0:57, променена общо 1 път
- Mpower84
- ентусиаст
-
- Кара: '03 330xd M57N Sedan
Не знам дали датчика има или няма връзка с компа знам само, че като смених накладките и датчика лампата продължаваше да свети и след няколко минути изгасна сама без да се пипа нищо допълнително по колата.Тогава си го обясних, че на компа му е трябвало време да отчете промяната, а сега вие казвате, че нямало връзка с компа...Даже и датчика за външна температура като откача и закача пак му трябва време да сработи.Не знам къде е истината...
ПО ТЕМАТА: Колега предполагам, че както и при мен датчика се включва в една кутия под калника която се затваря доста несигурно.Предполагам, че както и при мен и твойта не е била затворена като хората и е била пълна с кал и боклуци.Почисти хубаво там и вътре в буксата.Не е лошо да пръснеш контактен спрей като мен.

ПО ТЕМАТА: Колега предполагам, че както и при мен датчика се включва в една кутия под калника която се затваря доста несигурно.Предполагам, че както и при мен и твойта не е била затворена като хората и е била пълна с кал и боклуци.Почисти хубаво там и вътре в буксата.Не е лошо да пръснеш контактен спрей като мен.
Mpower84 написа:...Даже и датчика за външна температура като откача и закача пак му трябва време да сработи....
Да, защото бордовия компютър сменя изкл. плавно стойностите (с цел да бъде по реалистичен).
Но откачи и после закачи буксата на борда и ще видиш, че ще ти засече правилната температура на момента. Офтопик е, но нека уточним и това щом е споменато.
Т.е. тук нещата не стоят като с борд компютъра.
25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2